Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem bíznak meg bennem a...

Miért nem bíznak meg bennem a szüleim, ha nem adtam rá semmi okot? 18/L

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Neten ismertem meg egy orosz srácot egy olyan oldalon keresztül, ahol lehet másokat tanítani az anyanyelvükön. Miután egy ideje szerettem volna oroszul tanulni és nem akartam nyelviskolára költeni, meg amúgy sem biztos hogy indítanak csoportot, mert a legtöbb embert a német is az angol érdekli. Amikor jártam angol myelvtanfolyamra, akkor volt egy lány, aki mondta, hogy ő is akart oroszul tanulni, de nem indult csoport, ezért magántanárhoz ment. Azért választottam ezt a netes oldalt, mert ez gyakorlatilag ingyen van és még barátkozni is lehet.

Ezeket azért írtam le, hogy ti is tudjátok, hogy nem valami noname helyről szedtem össze. 3 éve ismertük meg egymást és június elején eljött hozzám Magyarországra és szüleim szimpatikusnak találták. Kicsit beszélnek oroszul, de leginkább én fordítottam nekik angolról magyarra.

Megbeszéltük, hogy én majd júli 13-án megyek hozzájuk Oroszországba, szüleim is ott voltak amikor erről beszéltünk és nekik is mondtuk. Konkrétan nem mondták, hogy mehetek, hanem azt, hogy majd meglátják. Tegnap szüleim beszéltek velem, hogy szerintük nem kéne elmennem, mert nem szeretnék, ha olyan messze lennék tőlük.

Hiába mondtam, hogy nem fog semmi rossz történni velem, tudok magamra vigyázni, meg ismerik is a srácot, el sem vesznék meg ilyenek.

Alapjáraton nem vagyok az az eljárogatós tipus, tudom, hogy ígyis úgyis félteni fognak, de szeretném ha annyira nem féltenének, mert egyrészt nem tesz jót nekik, másrészt beszélnénk viberen.

Ja igen és 16 éves korom óta járok diákmunkázni, szóval az utazás egyik felét én állom, a másik felét meg a srác. Náluk laknék, mivel a szülei megengedték.,

Csak annyira rossz, hogy a szüleim bebeszélték maguknak, hogy biztos csinálok valami hülyeséget é hiába próbáltam velük beszélni, hogy felesleges ilyeneket állítani..

2016. júl. 8. 13:31
 1/7 anonim ***** válasza:
96%
Az igazság az, hogy nem, nem ismered azt a srácot, Oroszország meg baromi messze van. Teljesen igazuk van, hogy a szüleid nem támogatják az ötletet.
2016. júl. 8. 13:37
 2/7 anonim ***** válasza:
96%
Nem benned nem bíznak, hanem a világban. Olyan dolgok történnek, amiket még egy nagy élettapasztalattal rendelkező ember sem tud kezelni, nem hogy egy 18 éves.
2016. júl. 8. 13:42
 3/7 anonim ***** válasza:
38%
Válts taktikát, mondd meg, hogyha nem engednek most világot látni ès tanulni, akkor tèged szivatnak majd meg, de rútúl, mert majd pl 30 èvesen követed el a hülyesègeid, ès akkor már nagyobb súlya lesz. Egyszer ki kell vennia csecst a gyerek szájából...
2016. júl. 8. 13:48
 4/7 anonim ***** válasza:
48%
Igen, de nem Oroszországgal kellene kezdeni.
2016. júl. 8. 13:58
 5/7 anonim ***** válasza:
92%

és mivel mennél? ha csak 5 nap múlva van,akkor gondolom repülő már le van foglalva? akkor se szóltak anyukádék,hogy hékás, ne foglald le?

ha már megvan a repjegy akkor én mennék. egyedül azt nem tartom jó ötletnek,hogy a srácnál laknál. inkább bérelj arra a pár napra egy hotelszobát.

amúgy nem értem a szüleid aggodalmát. ennyi idősen ha a világ másik végére költöznél se lenne beleszólásuk. egyedül tényleg azzal van a baj,hogy a srácra alapozol mindent(szállás pl). őt nem igazán ismerted még ki,szóval nem szabadna ennyire bízni benne. én inkább úgy csináltam volna,hogy kimegyek Oroszországba a városába és amíg ott vagyok addig találkozunk párszor a városban. de a többi részében amíg ott vagyok járnám a várost, felfedezném a környéket stb.. nem kell teljesen rá hagyatkozni

2016. júl. 8. 14:22
 6/7 anonim ***** válasza:
31%
Ha 3 éve tanulod tőle az oroszt akkor miért angolról fordítottál? Én sem engednélek el 18 évesen egyedül. Attól hogy jogilag felnőtt vagy akármi lehet veled. Néha az ember még a szomszédjában sem bízhat nem egy idegenben. Mert ő akkor is idegen ha megfeszülsz akkor is. Sokba is kerül egy ilyen utazás nem finanszíroznám a gyerekem hóbortja miatt. A szüleid nem benned nem bíznak hanem a srácban, a családjában, az ismerőseiben.sorolham még? Annyi rosszat hall az ember. Eladhatnak ku.rvának , megerőszakolhatnak annyi beteg ember van. Egyedül kimenni nagy felelőtlenség. Ha baj van senkit nem segít ki hogy "én már nagykorú vagyok"duma. Ha meg elkísérnek akkor az kétszer annyi pénz, lehet hogy meg sem engedhetik maguknak. Tudom erre majd azt írod de jól keresnek van pénzük, de az igazság az hogy nem erre van az a pénz.
2016. júl. 8. 15:19
 7/7 Kata0403 válasza:

Szimplán csak féltenek, hogy házha tötténik valami. A fő ok, ami aggasztja őketvaz az lehet, hogy a srácnál fogsz lakni teljesen egyedül. A neten lehet, hogy más arcát mutatja, mint amilyen valójában. Ilyenkor jobb egy kicsit bizalmatlannak lenni.

De remélem sikerül megegyeznetek! :)

2016. júl. 11. 01:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!