Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem bíznak bennem a...

Miért nem bíznak bennem a szüleim?

Figyelt kérdés

A két testvérem egyetemet végzett, ő nekik sosem mondták hogy "nembaj ha nem sikerül akkor leszel az vagy az" vagy "ez lesz az első ZH időszakod utána majd meglátod hogy bírni fogod vagy nem" meg még sok ilyen megjegyzést tesznek..

Oké, elismerem hogy hármunk közül én voltam a legnehezebben kezelhető, bátyáim mindketten csak a tanulásra koncentráltak, nem buliztak. Én viszont elég gyakran megyek inni vagy sportolni/szórakozni a barátaimmal, voltak barátnőim is és sok időmet töltöttem játékokkal is.. de persze nem voltam sokkal rosszabb tanuló, általános iskolában végig kitűnő voltam, középsuliban 4-5 érettségim is 80-90% környékén mozgott.

De persze nyílt titok volt (amit én magam is tudtam) hoyg hármunk közül én foglalkoztam az iskolával a legkevesebbet, bár hozzáteszem ez is sokkal több mint amennyit az átlag foglalkozik a sulival.. :D

Namindegy, szóval most kezdődött az egyetem nekem, első ZHim egész jól sikerültek, (6ból 1 nem sikerült az is 3%on múlt) és még is megkaptam hogy lassan már érezheted milyen az egyetem és hogy mennyit kell tanulni, remélem tudod majd csinálni meg ilyeneket.. nagyon rosszul esnek és az önbizalmamat eléggé letudja rontani.. úgy érzem a szüleim nem bíznak abban hogy eltudom végezni..

Megmondjam nekik hogy így érzem és hogy nagyon zavar vagy ne érdekeljen, és inkább koncentráljak a tanulásra?

2015. okt. 17. 12:39
 1/3 anonim ***** válasza:
Mi a fenéért kérdés, hogy megmondd-e nekik? Nálatok otthon nem létezik kommunikáció vagy mi?
2015. okt. 17. 12:53
 2/3 anonim ***** válasza:

Elég egyszerű a képlet (szerintem). A testvéreidnek azért nem szóltak be, mert gubbasztottak otthon, tanultak mint az állat. Ennyi erőbefektetés után persze, hogy azt mondja a szülő, hogy nem baj kisfiam/kislányom, ha nem sikerül, te mindent megtettél, ne keseredj el. Viszont ha van egy olyan gyereke az embernek, aki bulizik, tanulgat, de azért nem látszik az erőbefektetés, és ráadásul 1 zh nem sikerül - mindegy, mennyivel, de nem sikerült - akkor persze, hogy elkezd izgulni, hogy na, bulizik, csajozik, sz*rik az egészre - mert a szülőnek ez jön le - mi lesz a gyerekkel, csak nehogy abbahagyja/kibukjon/csússzon...

Mutasd meg nekik, hogy te is meg tudod csinálni, akkor majd megnyugszanak. Engem anno kikészítettek az állandó szájtépésükkel, mert alapvetően könnyen végeztem az egyetemet, és nem látták, hogy belepusztulok a tanulásba.

2015. okt. 17. 13:18
 3/3 anonim ***** válasza:
hát az a 6 zhból 1 nem jó arány, kivéve ha a többi 4es 5ös. Én se lennék boldog ha a gyerekem az első(legkönnyebb) zhkat rossz eredménnyel teljesítené.
2015. okt. 17. 13:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!