Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a elfogadhatóbb? ha a...

Mi a elfogadhatóbb? ha a szülő hal meg előbb vagy ha a gyerek?

Figyelt kérdés
Szerintem annak elviselhetőbb, aki először hal meg. Én nem tudnám elviselni ha a szüleim meghalnának, de a szüleimnek is szörnyű lenne (főleg apukámnak) ha én meghalnék. Mindkettő borzalmas, de melyik az elviselhetőbb? Végiginézni ahogy meghal a szülőd vagy tudni hogy megszakad a szívük, mert meghalt a gyerekük?
2016. júl. 8. 12:16
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
Egyszer olvastam egy nagyon szép idézetet, valahogy így hangzott: ha meghal a társad özvegynek hívnak, ha meghalnak a szüleid, akkor árvának, ha a gyermekedet veszted el, arra nincsen kifejezés. Szerintem ebben minden benne van. Imádom a szüleimet, de tudom az az élet rendje, hogy egyszer el kell őket engednem. Ha belegondolok, hogy a kislányommal történne valami azt nem bírnám ki. Abba én is belehalnék.
2016. júl. 8. 22:09
 22/22 anonim ***** válasza:

A fiam 18 évesen halt meg, hirtelen, búcsú nélkül.

Már eltelt azóta 7 év, de ezt azóta sem lehet elmondani sem mekkora fájdalom...Erre szavak nincsenek.

Azért ha egy felnőtt, családos embernek meghalnak a szülei szerint már könnyebben fogadja, mint a saját gyermeked eltemetni...Aki előtt még ott állt az élet.

Persze biztos az is nagyon rossz, ha valakinek még gyerekkorában hal meg a szülője.

2016. júl. 9. 18:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!