Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a elfogadhatóbb? ha a...

Mi a elfogadhatóbb? ha a szülő hal meg előbb vagy ha a gyerek?

Figyelt kérdés
Szerintem annak elviselhetőbb, aki először hal meg. Én nem tudnám elviselni ha a szüleim meghalnának, de a szüleimnek is szörnyű lenne (főleg apukámnak) ha én meghalnék. Mindkettő borzalmas, de melyik az elviselhetőbb? Végiginézni ahogy meghal a szülőd vagy tudni hogy megszakad a szívük, mert meghalt a gyerekük?
2016. júl. 8. 12:16
1 2 3
 1/22 anonim válasza:
100%
Azt mondják, hogy szülőnek nem szabad temetni a gyerekét.
2016. júl. 8. 12:20
 2/22 anonim ***** válasza:
79%
Inkább én haljak meg, mint anyukám. Nem tudom, melyik az elviselhetőbb. Egyénfüggő.
2016. júl. 8. 12:20
 3/22 anonim válasza:
89%
Életrendje az hogy a gyerek temeti el a szüleit.Egy gyereknek borzalmas eltemetni a szüleit,de a szülőnek ezerszer borzalmasabb ha a gyereküket kell eltemetni főleg ha egyszem gyerekükről van szó.Nem azért szültek Téged a világra,hogy eltemessenek.Hanem,mert anno szerelmesek lettek egymásba a szüleid,és akartak egy gyereket.Neked most az a feladatot(persze ha már felnőtt vagy),hogy találja egy társat akivel családot alapÍtasz,hogy a szüleid halála utána ne maradj egyedül.Legyen férjed és gyereked.
2016. júl. 8. 12:25
 4/22 anonim ***** válasza:
98%

Ostobaságokat írsz!

A szülő 20-30-40 évvel idősebb, mint a gyereke.

Ha ő temeti el a gyerekét, szinte biztos, hogy gyereke élete virágjában halt meg.

Ha viszont a gyerek felnő, családot alapít, látja szülei megöregedését és egyre több betegségét, tudomásul kell vennie, hogy haláluk az élet rendje. Nem tudom, hány éves vagy, csak remélni tudom, hogy még gyerek (10-15 év közöttire saccollak). Ha valaki 25-30 évesen is így gondolkodik, mint te, annak nagyon nagy baj van a fejében.

2016. júl. 8. 12:27
 5/22 A kérdező kommentje:
Miért van baj a fejemben? 23 éves vagyok. Én sosem akarok családot. Gyereket nem szeretnék (nem is lehetne), férjet pedig nem akarok. 20 év különbség vana szüleim és köztem. Köztük fél év korkülönbség. Miért baj ha nekem az nagyon fájna ha ők mennének el előtt? érzek benne önzőséget, de ők erősebbek mint én ilyen téren.
2016. júl. 8. 12:33
 6/22 anonim ***** válasza:
86%
Normálisan a gyereknek kell eltemetni a szuleit...sajnos ez van :( 1 hete halt meg egy fiu motorbalesetben alig 17 eves volt...milyen lehet a szuleinek?megszultek felneveltek mar majdnem felnott volt es erre meghalt...isten nyugtassa...amugy meg nincs baj a fejedben csak foglalkoztat a kerdes ennyi..ne torodj az ilyen ostobakkal
2016. júl. 8. 12:45
 7/22 anonim ***** válasza:
85%

Örök gyerek akarsz maradni, sosem akarsz felnőni. (Persze még változhatsz.)

Hogy ez baj-e? Hát, nézd, .... nekem nem!

"Miért baj ha nekem az nagyon fájna ha ők mennének el előtt?"

Ezzel nincs semmi baj. Még 50-60 éves korban sem. De a kérdésben te azt írtad, hogy "nem tudnám elviselni ha a szüleim meghalnának". A kettő nagyon nem ugyanaz!

Egyébként hidd el, az viseli el könnyebben a szülei halálát, akinek van más társasága is. Leginkább egy szerető házastárs, és egy-két szeretnivaló kis rosszcsont gyerek, akik mindennap elárasztanak szeretetükkel és ragaszkodásukkal.

2016. júl. 8. 12:50
 8/22 anonim ***** válasza:
72%
Nyilván az az elfogadhatobb, ha az idősebb hal meg előbb és nem a fiatalabb
2016. júl. 8. 12:56
 9/22 A kérdező kommentje:

De engem nem érdekel, hogy mi az elfogadottabb, mit gondol a társadalom. Véleményekre lettem olna kíváncsi. Hogy neked mi lenne a jobb.

nem tartom magamat gyereknek, sok mindenen átmentem, elértem az életben. Barátok is léteznek, nekem nem kell férfi az életemben, mert más a fontos. nem vagyok és nem leszek monogám, de ez más téma.

2016. júl. 8. 13:00
 10/22 anonim ***** válasza:
93%

Az élet rendje évmilliók óta,hogy az idősebb hal meg (ha úgy tetszik a szülő) először..ideális esetben.Persze,ha valakinek nincs gyereke (mert nem lehet,vagy nem akar),akkor elképzelhetőnek tartom,hogy számára nem így van.

Nekem van gyerekem,és belegondolni is fáj,hogy a szüleim egyszer meghalnak(sőt szerencsére még az egyik mamám is él),de ha a gyerekeim halnának meg előttem,biztos beleőrülnék azon nyomban.

2016. júl. 8. 13:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!