Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a elfogadhatóbb? ha a...

Mi a elfogadhatóbb? ha a szülő hal meg előbb vagy ha a gyerek?

Figyelt kérdés
Szerintem annak elviselhetőbb, aki először hal meg. Én nem tudnám elviselni ha a szüleim meghalnának, de a szüleimnek is szörnyű lenne (főleg apukámnak) ha én meghalnék. Mindkettő borzalmas, de melyik az elviselhetőbb? Végiginézni ahogy meghal a szülőd vagy tudni hogy megszakad a szívük, mert meghalt a gyerekük?
2016. júl. 8. 12:16
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
94%

már kinek elfogadhatóbb? Józan ésszel belegondolva, senki se akarja, hogy a szerettei meghaljanak, de tulajdonképpen onnantól kezdve, hogy van egy kis sütnivalód, tudod, hogy a szüleid meg fognak halni. Ha úgy nézzük, akkor erre készül az ember, ez valahol természetes, még akkor is, ha fáj. A szülők is készülnek rá, felnevelnek, átadják neked, amit tudnak, ha látják, hogy jó úton vagy megnyugodnak, sokan arra is felkészítenek, hogy mit hol találsz, hogy a temetésre van félretéve stb. Nekik is, neked is az élet elkerülhetetlen velejárója, hogy meg fognak halni.

Viszont az, ha a szülő temeti a gyerekét, az pont ezért, mert nem normális, nem természetes, nem a normális élet része, nem készül erre senki, hogy úgy mondjuk sokkal fájdalmasabb.

A szüleid benned élnek tovább, átadtak neked mindent, amit tudtak, ha elmennek, hogy pátoszos legyek, benned itt maradnak, meg az unokákban is, ha megérik a születésüket, ha nem. Na és akkor milyen lehet ehhez képest látni, hogy amit te létrehoztál, ami belőled volt egy darab, a jövő, a gyereked, azt épp most temetik el.

2016. júl. 8. 13:05
 12/22 anonim ***** válasza:
91%

"Amikor egy szülő meghal, a gyerek rádöbben a saját halandóságára, de amikor egy gyermek hal meg, a halhatatlanság az, ami a szülő elveszít."

- A.H.S.

2016. júl. 8. 13:17
 13/22 A kérdező kommentje:
Van volt osztálytársam aki 17 vagy 18 évesen halt meg balesetben. Szenteste előtt 1 vagy 2 nappal!!! Persze megértem, hogy mi a természetes. De bármi történhet, baleset, betegség. Nem egyértelmű, hogy a szülő hal meg előbb. A szüleim ott vannak egymásnak, nekem is vannak nagyon jó barátaim. A szüleimmel minden nap skype-olunk. Más országban élünk. Nagyon rossz lenne ha valai történn. Apum elájult egyik nap, azért merült fel bennem.
2016. júl. 8. 13:20
 14/22 anonim ***** válasza:

"Hogy neked mi lenne a jobb"

Tehát mit akarok, anyám haljon meg előbb, vagy a gyerekem? Nyilvánvalóan a gyerekemet akarom hogy tovább éljen. Én vagy az anyám? Én akarok élni, hogy nevelhessem a gyerekemet.

2016. júl. 8. 13:28
 15/22 A kérdező kommentje:
Nem, te vagy a szüleid.
2016. júl. 8. 13:29
 16/22 anonim ***** válasza:
91%

"Apum elájult egyik nap"

Az tény, hogy egy szívinfarktus vagy agyvérzés akár fél nap alatt elvihet valakit.

Mindenképp utána kell járni, hogy vérnyomása, szíve, vércukra rendben van-e. 43 évesen még bőven fiatal a halálhoz, de sok függ az életmódtól.

Keresztapám 45 évesen kapott szívinfarktust, de ő előtte láncdohányos volt és munkahelyén sokat idegeskedett (termelőüzemben, vezető beosztásban volt). Túlélte az infarktust. Utána azonnal teljesen leszokott a dohányzásról és a munkahelyi problémákat is bizonyos távolságtartással kezelte. Onnantól kezdve gyógyszereket is szedett a vérnyomására. Élt még 28 évet és 73 évesen hunyt el.

Szóval utána kell járni, és ha tényleg szív-érrendszeri probléma van mögötte, akkor az esetleges egészségtelen dolgokat az életéből elhagyni, megváltoztatni vagy legalább csökkenteni (dohányzás, túlsúly, kialvatlanság, idegeskedés). Ügyelnie kell, hogy kellő mennyiségű folyadékot fogyasszon! Könnyen lehet, hogy mostantól amíg él, gyógyszereket kell szednie szívére, vérnyomására, vércukrára. Nem öröm ez, de ha így lesz, tudomásul kell venni.

Azért 43 évesen még elég jól tud regenerálódni a szervezet, remélhetőleg még évtizedekig örülhettek egymásnak.

2016. júl. 8. 14:11
 17/22 Snorri ***** válasza:
100%
Én megértelek téged. Én is nagyon szeretem a szüleimet, és elszorul a szívem, ha arra gondolok, hogy egyszer itt hagynak. De azt is tudom, hogy annál nincs nagyobb fájdalom, ha valaki elveszíti a gyermekét. Én azt szeretném, ha ők mennének el előbb, békében, nyugalomban, családban. Nagyon fog fájni a hiányuk, nem lesz már ugyanaz semmi, de van egy férjem, aki a másik felem, és van egy kisfiam, akit imádok. Ők, és a hitem majd erőt adnak, hogy feldolgozzuk a veszteséget. :)
2016. júl. 8. 15:52
 18/22 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem annak elviselhetőbb, aki először hal meg.

????

Hát ezt marha nehéz lehetett kiokoskodnod. A halála után elég keveset kell már elviselnie.

2016. júl. 8. 17:01
 19/22 anonim ***** válasza:
91%
Megszültem a gyermekem, szeretem, gondozom, felnevelem. Minden este jóéjtpuszit adok neki, és betakarom. Az utolsó takarójával ne nekem kelljen betakarnom.
2016. júl. 8. 17:13
 20/22 anonim ***** válasza:
45%

Önző vagy.

Én is nagyon szeretem a szüleimet, képes vagyok sírni már akkor, ha belegondolok, hogy egyszer nem lesznek, de tudom, hogy nekik százszor rosszabb lenne eltemetni engem (főleg, hogy egyke vagyok), és soha nem kívánnám ezt nekik.

2016. júl. 8. 19:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!