Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha a felnőtt fiatoknak 13...

Ha a felnőtt fiatoknak 13 éves barátnője lenne, mit szólnátok? 23F/13L

Figyelt kérdés
2016. jún. 21. 09:46
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
97%

Mégis mi a bánatot tudna tenni a kérdező, most komolyan? 23 éves a srác, rég nincs szülői fennhatóság alatt, de ha 5 évvel fiatalabb lenne, akkor is hiába tiltaná, örökké nem lehet a sarkában. Legfeljebb kitilthatja a házból a kiscsajt, hogy mégse az ő asszisztálásával menjen a dolog, a lány szüleivel már beszélt, azok pont lesz.rják az egészet.

23 éves felnőtt férfi cselekedeteiért nehogy már a szülőt vonjátok felelősségre, épp eléggé bántja a dolog.

2016. jún. 21. 21:54
 42/47 anonim ***** válasza:
86%

#39, a történetben a Kérdezőnek nincs jó lépése... aki meg a saját gyerekét képes feljelenteni (na jó, az ilyen terrorcselekmény meg népirtás meg hasonlókat kivéve, szóval azokat, ahol egyébkén is van feljelentési kötelezettség - no nem a szülőnek, annak sosincs) azt meg szerintem szívlapáttal kellene cirógatni - de mindenesetre biztosan nem érdemli meg, hogy a gyereke még egyszer rányissa az ajtót az életben. Szóval az a tipikus ROSSZABB döntés, azt hiszem.

Az épeszű lehetőségek a fiúval beszélni, esetleg a lány szüleivel (?), pszichológus tanácsát kérni az ügyben, stb. - de szerintem ennek a jó részén a Kérdező már túl van. Azért a szülőnek alapvetően a gyereke mellett kell állni... még mindenféle "renddel", meg "normával" szemben is.

2016. jún. 21. 22:20
 43/47 anonim ***** válasza:
93%

#41, senki nem vonná a szülőt felelősségre... a dolog arra alkalmas, hogy indulatokat szítson, a valóságban meg tipikus vihar a biliben... évente a fiatalok kb 8-10%-a szerzi az első szexuális tapasztalatát 14 éves kora előtt, és senki sem hiszi azt, hogy ezért le kellene csukni 8-10 ezer embert. Ezért volt a régi Btk-ban az a jogtechnikai megoldás, hogy 12-14 év közt MAGÁNVÁDAS a dolog - nem hivatalból üldözendő - a mai Btk ezt megszüntette, viszont cserébe dekriminalizálta az összes olyan esetet, ahol az idősebb partner 18 év alatti, tehát az a szülő feljelentésére SE üldözhető már.

(meg alapvetően látszik, hogy a valóságban a kutyát se érdekli komolyan ez a dolog, mert különben már rég szembe jött volna a jogalkotónak a mai szabályozásban az az "apró" nonszensz, hogy egy 12/17 éves kapcsolata legális, ugyanazoké jövőre (13/18) illegális lesz, aztán rá egy évre (14/19) újra legális...)

Ha meg bíróság elé jutna a Kérdésben szereplő eset, egy tipikus próbára bocsájtásos/1-1,5 év felfüggesztett ítélet lenne belőle... az aztán tényleg megéri az ember gyerekével az öriharit nem?

Lebukni sem igazán lehet vele, mert ha a lány terhes lesz véletlenül, és nyilván megszakíttatja a terhességet, max megkérdik, ki a "vélelmezett apa" és erre megjelöl egy 17 évest - akivel teljesen legális. Vagy azt mondja, egy éjszakás ügy volt, nem kérdezte a nevét...

2016. jún. 21. 22:32
 44/47 anonim ***** válasza:
0%

Én ismerek hasonló párt, a lányt a srác kicsi kora óta ismeri, tánctáborban jöttek össze. Mikor kikerült az iwiwre a kapcsolatuk a lány 12 múlt, a srác meg 19. A lány most ballagott, azóta is együtt vannak.

Szerintem undorító. A fiú szülei vitték mindenhova magukkal a lányt nyaralni. Persze nem láttam bele, csak távolról tűnt úgy, hogy ki vannak békülve a dologgal. A srác tipikus lúzer, más korosztály nem jött volna össze vele(persze olyan igen, akit ő tartott csúnyának), csak egy kislány, aki életében először tetszik egy fiúnak.

Nagyon nagyon visszataszító, de gondolom a ti fiatok sem menő/átlagos, lentebb nem akarta adni a szintet a külsőségekből, így azzal jött össze aki szóba állt vele. Ha ez az első eset, hogy tizennégy alattit választ, én egyertélműen elítélném, haza nem hozhatná, és minden alkalommal, ha szóba kerül, elmondanám, hogy azért, mert gyerek. Amúgy nem csesztetném vele. Ha már volt ilyen esetre példa korábban, na akkor feljelentém. Mondom ezt úgy, hogy anya vagyok én is. Ha a gyerekem veszélyes a többire, szakszerű segítséget kell neki biztosítanom, amit gondolom pszichiáter formájában meg fog kapni kényszerítve.

2016. jún. 22. 13:58
 45/47 anonim ***** válasza:
60%

Utolsó, a pszichiátriának ma már nem feladata a szülők erkölcsi agybajait a gyerekükre kényszeríteni erőszakkal. Szerencsére. (mondjuk Magyarországon nem is volt az soha, az USA történelme van tele ilyen aljas és szégyenletes esetekkel, mondjuk példának JFK nővére, akit az apjuk kívánságára vetettek alá lobotómiának - mert "nem volt megfelelő a viselkedése")

A szóban forgó srácnak a világon semmiféle, pszichiátriai kényszergyógykezelést alátámasztó baja NINCS, ez nagy biztonsággal kijelenthető, az össz bűne a jog szerint, hogy elmúlt 18 éves, és így került nemi kapcsolatba - már ha egyáltalán került - egy 13 éves partnerrel. Mire lemegy egyáltalán a per, már rég legális lesz kettejük közt a szexuális kapcsolat is. (minden más most is az) - szóval a srác - HA bizonyítható a szexuális kapcsolat - kap mondjuk 1 évet felfüggesztve, a szülője meg végleg búcsút mondhat az általa feljelentett gyerekének. Ez van.

2016. jún. 22. 14:31
 46/47 anonim ***** válasza:

Én nem a szexet tartom a legnagyobb gondnak, hiszen egy 13 évesnek már vannak igénye (mindjárt jön egy rakás képmutató aki lepontoz, de ők kérdezzék meg először maguktól, hogy mikor is maszturbáltak először)

Szóval szerintem nagyobb gond a korkülönbség, hiszen egy 23 éves egészen más világban él, mások a gondjai, magasabb érzelmi és intelligenciaszinten van... stb. A lánynak persze nyilván imponál hogy bejön egy érett férfinak, szóval a pasinak kell nagyon észnél lenni, hogy biztos akarja-e ezt a kapcsolatot.

2016. jún. 22. 16:21
 47/47 anonim ***** válasza:
Van valami fejlemény az ügyben, kérdező?
2016. aug. 15. 21:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!