Hogy legyek 25 évesen három gyerek "anyukája" hirtelen?
15 és 9 évesek a lányok, a fiú 6 éves.
Eddig az anyukájukkal éltek. Jól kijövünk, de azért sosem kellett igazi nevelőanyaként viselkednem (5 és fél éve élek együtt a vőlegényemmel). Szóval fogalmam sincs, hogyan kell ezt...
Nem szoktam sem főzni, sem háztartást vezetni, a házban eddig nem igazán volt gyerekhang, nem kellett attól félnem, hogy rendetlenség lesz, vagy ilyesmi.
Fogalmam sincs a gyereknevelésről, arról, hogyan kell velük viselkednem.
Erről a kérdésről az jutott eszembe, hogy miután gyerekkoromban a szüleim elváltak....:
Lett apámnak egy új nője. Jóval fiatalabb volt a nő nála (persze azért nem ennyire vészesen, mint nálatok...). Születtek gyerekeik (cuki kis mostohatesóim :)), meg összeházasodtak.
Mi a tesómmal gyakran jártunk hozzájuk, mert a bíróság úgy ítélte, hogy apámnál is kell lennünk időnként. Különösebben nem zavart az a nőszemély, de azért nem is rajongtam érte, és persze soha életemben nem tudtam volna "anyukámnak" tekinteni őt. Sem "hirtelen", sem lassan idővel sem... ;-) Ki is röhögtem volna, ha anyáskodni akart volna. Pedig én akkor még csak 6 éves sem voltam, nem 15, mint nálatok a legnagyobb...
Hát ennyi.
Ja mit is akartam még?! Majdnem lemaradt: Az lett a sztori vége, hogy apám elvált attól a nőtől is, talált magának jobbat... ;-)
"#33
Attól még ugyanígy takarítani kell utánuk... a család nem úgy működik, hogy a "te gyerekeid összekoszolták az edényeket ebédnél, kérlek takaríts el utánuk". Ha együtt élnek, mindenki kiveszi a részét a házimunkából. A gyerekek is, persze az ő szintjükön."
arra próbáltam utalni, hogy ha a párom gyereke hozzám költözne, akkor az ellátása a közös feladatunk lenne, nem az én dolgom, amiben ő "segít", mert jó fej. még közös gyereknél is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!