Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy legyek 25 évesen három...

Hogy legyek 25 évesen három gyerek "anyukája" hirtelen?

Figyelt kérdés

15 és 9 évesek a lányok, a fiú 6 éves.

Eddig az anyukájukkal éltek. Jól kijövünk, de azért sosem kellett igazi nevelőanyaként viselkednem (5 és fél éve élek együtt a vőlegényemmel). Szóval fogalmam sincs, hogyan kell ezt...

Nem szoktam sem főzni, sem háztartást vezetni, a házban eddig nem igazán volt gyerekhang, nem kellett attól félnem, hogy rendetlenség lesz, vagy ilyesmi.

Fogalmam sincs a gyereknevelésről, arról, hogyan kell velük viselkednem.

2016. jún. 20. 09:49
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
81%

Előző vagyok, csak most látom, hogy már pár dolgot leírtál, amit kérdeztem.

Ha eddig volt bejárónőtök, akkor miért gond a takarítás? Gondolom ezentúl is járni fog, a gyerekekkel járó plusz koszt és rendetlenséget pedig a gyerkőcöknek kell eltüntetni. Ha kipakolnak valamit, ők pakolják el, ez alap. Ott fognak élni, segíteniük kell, tudnak mosogatni, porszívózni, stb. Ne úgy fogd fel, hogy innentől ki kell szolgálni őket, hanem be kell őket vonni a családi életbe. Szerintem az anyjuknál is segítettek ezekben.

2016. jún. 20. 11:37
 12/42 anonim ***** válasza:
69%

amikor 3 hétig ott voltak, nem ettek?

Érdekes, annyira részletesen reagálsz mindenre, de azt kifelejtetted, hogy ha 6 a gyerek, ti meg 5 és fél éve együtt éltek, akkor ez vajon, hm...

2016. jún. 20. 12:23
 13/42 A kérdező kommentje:

Azért reagálok részletesen, mert azok a kérdéshez kapcsolódnak. Az szerintem nem, hogy mi mióta vagyunk együtt és nem hiszem, hogy bárkire tartoznának a kapcsolatunk részletei.

Abban a három hétben nyaralni voltunk, teljes ellátással.

2016. jún. 20. 12:26
 14/42 anonim ***** válasza:
69%
ja, pénzes pasi, bocs, így érthető.
2016. jún. 20. 12:27
 15/42 A kérdező kommentje:

Szerintem pedig az érthető, hogyha elmegyünk nyaralni valahová, akkor pihenni szeretnék és kikapcsolódni, nem a konyhában főzni 3-4 féle különböző kaját, naponta többször. Mert válogatósak, a nagylány vegán, a középső csak csirkehúst eszik, a fiú pedig azt, amihez éppen kedve van. Lehet, hogy reggel még jó neki a bolognai, de délben már sültkrumplit szeretne és hozzá sem nyúl a tésztához.

A párom ugyanilyen.

Szóval nekünk kényelmesebb a teljes ellátás és nem azért mert "pénzes pasim van".

Imádom, hogy minden témát arra kell kihegyezni, hogy kinek milyen az anyagi helyzete. :)

2016. jún. 20. 12:33
 16/42 anonim ***** válasza:
100%
A párod gyerekei, ő nem aggódik, hogy miként lesz ezután? Neki kellene. Amiket leírtál, abból totál világos, hogy nem a házitündérségedért szeret. Akkor miért te rágod magad azon, hogy majd ezentúl főznöd kell, meg mi lesz? Majd a párod szépen átgondolja, hogy miként tudja ellátni a 3 gyerekét, tőled meg max segítséget kérhet, hiszen nem vagy az anyjuk, és igen valószínű, hogy ezt az első adandó alkalommal a fejedhez is fogják vágni, ha lépsz valamit, ami nem tetszik nekik.
2016. jún. 20. 13:13
 17/42 anonim ***** válasza:
70%

Szóval 20évesen egy 3gyerekes apuka kellett, ráadásul, úgy hogy a legkisebb csak fél éves? Hiába a pénz nagy úr!

Nem baj, talán van még 1-2 jó éved, aztán lecserél megint egy 20-asra...

2016. jún. 20. 13:50
 18/42 A kérdező kommentje:

# 16

Köszönöm a válaszodat! :)

Ő nem igazán aggódik/fél, szerinte ez annyiban hoz változást, hogy három szobát átalakítunk nekik és reggelente tesz egy kört az iskolájuk felé...

Jó apuka, mindent megad nekik, de szerintem nem fogja fel, hogy ez mivel fog járni.

# 17

Jaj, azt hiszed, ennyire tisztában vagy az életünkkel?

Ezen jót nevettem, ne haragudj. :D

Szánalmas, hogy egy anonim oldalon vezeted le a feszültséget.

2016. jún. 20. 13:58
 19/42 anonim ***** válasza:
68%
Ez a kérdés kamu, vagy valaki csak szimplán gyökér?
2016. jún. 20. 14:08
 20/42 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy sikerült a kérdésemre válaszolnod!
2016. jún. 20. 14:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!