Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan mondjam el az alig 4...

Hogyan mondjam el az alig 4 éves öcsémnek, hogy meghalt az anyukája? Egy ilyen idős gyerek felfog egyáltalán valamit belőle?

Figyelt kérdés

Apámmal és anyámmal is élek, mindketten újra házasodtak és apám második felesége meghalt (baleset volt). Én most apámnál vagyok az öcsémmel de keresi állandóan az anyját én meg nem tudok neki mit mondani. Apám külföldön dolgozik, rám bízta a gyereket mert most is kint van. Hogyan lehet ezt közölni vele, hogy ne sérüljön nagyon? Vagy ő ezt még nem is tudja teljesen felfogni?

21/F

2013. jan. 24. 22:13
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
90%
Hát ő neki ezt elég sokáig tartana feldolgozni. Apukádtól kérj segítséget, gondolom valahogy csak kommunikáltok.
2013. jan. 24. 22:17
 2/17 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem nem a te feladatod elmondani. Ha nem jól sikerül, akkor egész életedben emészthetnéd magad miatta. Ne csinálj saját magadnak plusz problémákat, így is van mindenkinek elég belőle.

Várd meg apukádat, bizonyára napokon belül hazajön, majd ő közli az öcséddel úgy, ahogyan jónak látja. Ha úgy dönt, akkor csak a rideg valóságot, ha akar mesét köríteni hozzá, akkor azt, ha Jézuskásat szeretne magyarázni neki, akkor azt, az ő dolga.

Beszélj azért vele, hogy addig is mit mondj neki.

2013. jan. 24. 22:23
 3/17 A kérdező kommentje:
Hát apám csak 1 (vagy 2) hét múlva jöhet haza, azt mondta hogy találjak ki valamit. Nem az én gyerekem. Már 3 napja azt hazudom szegénynek, hogy dolgozik és nem tud felhívni.
2013. jan. 24. 22:28
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Ha muszáj lenne nekem elmondani,azt mondanám,hogy Anyuci felköltözött az égbe, és onnan vigyáz rád. Meg még valamit arról,hogy nagyon szereti őt, és nem ő akart oda költözni. Muszáj volt. De ha becsukja a kis szemét, tud vele "kommunikálni",vagy este elalvás előtt vagy álmában. Ez picit azért megnyugtatja a kis lelkét.

részvétem.

2013. jan. 24. 22:29
 5/17 anonim ***** válasza:
93%
Apukádnak kellene ezt elintéznie.
2013. jan. 24. 22:30
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
mikor én 3 éves voltam és meghalt a nagymamám, azt mondták anyuék, hogy a mami felköltözött az égbe és mostmár az angyalokkal él, de nem ő akart itthagyni minket, csak sajnos el kellett mennie, de mindig figyel minket és ha hiányzik, nyugodtan beszéljek hozzá, mert hallja. tudom, egy nagymama nem ugyanaz, mint egy anyuka, de a sztori lehet hasonló. és nagyon sok sikert és részvétem. remélem a pici feldolgozza a maga módján
2013. jan. 24. 22:48
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Hát, ez nagyon szomorú és hihetetlen... :( Meghal egy négy éves kicsi gyermek anyukája és nincs senki aki megbeszélje vele? :( És tényleg nem a te dolgod lenne, hanem apukádé, vagy addig is a nagyszülőké, ha közeli kapcsolatban vannak. De számomra ez elképesztő, hogy édesapád képtelen ilyen fontos dolog kapcsán hazamenni és ott lenni a kicsi fiú mellett... Egy négy éves gyermeknek még az anyja a minden... Életének egyik legszomorúbb dolga ez és nem tud az apja mellette állni? Már csak az is szörnyü lehet neki, hogy napok óta nem tudja mi van vele, hogy még beszélni sem tudnak...az én gyerekeim

Nagyon kilennének, ha én így "eltűnnék"... :( (3 és 5 évesek lesznek.)

És csak te vagy mellette? Nagyszülők?

2013. jan. 24. 22:59
 8/17 anonim ***** válasza:
88%
valószínűleg az apuka sem poénból marad még ott két hetet. a kicsinek se tenne jót ha az anyukája elvestzése után még éhen is halna. jó ez morbid, de akkor is. ne ítélkezz már, utolsó.
2013. jan. 24. 23:05
 9/17 anonim ***** válasza:
93%
Nem ítélkeztem. Csak a gondolataimat írtam le kérdés formában. Nem írtam, hogy milyen apa már az ilyen? Nem írtam semmi ítéletet rá.
2013. jan. 24. 23:26
 10/17 anonim ***** válasza:
72%
Várd meg, amíg az apád hazajön. Az ő dolga, nem a tiéd. Illetve az anyukája szülei is közölhetik vele. A lényeg, hogy a kicsi vérrokona közölje a rossz hírt. Ha megtudta, akkor viszont maradj mellette, vígasztald. Ne halogassátok sokáig.
2013. jan. 25. 08:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!