Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan mondjam el az alig 4...

Hogyan mondjam el az alig 4 éves öcsémnek, hogy meghalt az anyukája? Egy ilyen idős gyerek felfog egyáltalán valamit belőle?

Figyelt kérdés

Apámmal és anyámmal is élek, mindketten újra házasodtak és apám második felesége meghalt (baleset volt). Én most apámnál vagyok az öcsémmel de keresi állandóan az anyját én meg nem tudok neki mit mondani. Apám külföldön dolgozik, rám bízta a gyereket mert most is kint van. Hogyan lehet ezt közölni vele, hogy ne sérüljön nagyon? Vagy ő ezt még nem is tudja teljesen felfogni?

21/F

2013. jan. 24. 22:13
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
utolsó szerinted a féltestvér az nem vérrokon?
2013. jan. 25. 12:58
 12/17 anonim ***** válasza:
6%
Nem, mert az anyjához nincs köze, és itt az a lényeg, hogy az anyának legyen vérrokona.
2013. jan. 25. 13:01
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

a kérdező szülei elváltak , majd újraházasodtak

A külföldön dolgozó férjnek ebből a házasságából született meg a 4 éves kisfiú.

Tehát a kérdező és a kisfiú egyazon apától van. Vagyis féltestvérek. Írja is a kérdésben, hogy a kisöccse.Miért ne lennének vérrokonok?

2013. jan. 25. 15:24
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

nem én írtam mindkét kommentet.:D

idézem amit írtál:

"A lényeg, hogy a kicsi vérrokona közölje a rossz hírt."

a KICSI, nem az anya. te vagy "szefós" szerintem.

2013. jan. 25. 16:00
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

vagy te úgy gondolod, hogy a gyerekek mindent az anyjuktól örökölnek, az apjukhoz meg semmi közük?

a legviccesebb az volt, mikor egy ismerősöm azt mondta, hogy ha valakiknek az anyjuk közös, de az apjuk nem, azok ÉDEStestvérek, akiknek meg apjuk közös, de az anyjuk nem, azok MOSTOHAtestvérek. :DDDDD

az ilyeneken besírok.

2013. jan. 25. 16:04
 16/17 anonim ***** válasza:
89%

szerintem meg ez nem az a kérdés, ahol most veszekednetek kellene.

egy kívülálló

2013. jan. 25. 16:44
 17/17 anonim ***** válasza:

engem gondolt retardáltnak, de nem értem miért

Sajnálom a veszekedésnek itt tényleg nincs helye

Elnézést kérek mindenkitől

A kérdezőnek:

Ha az elhunyt anya rokonságából senki nem áll rendelkezésedre (abból gondolható esetleg, hogy neked kell az öcsédre vigyázni, pl nem a nagyszüleinek vagy idősebb közeli rokonnak) sajnos neked kell elmondanod :-(

Valahogy talán azzal amit itt írtak páran: felment a mennybe...

Tőled is elnézést kérek az itt kirobbanó buta vitáért.

Részvétem :-(

2013. jan. 25. 18:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!