Élősködésnek számít 18 évesen betétre pénzt kérni?

Mit számít az, hogy mások szerint ez élősködés vagy sem? Ha szükséged van bérletre és nem tudod kifizetni, akkor kérj pénzt. Ha ezért kiselőadást kapsz a szüleidtől, akkor meghallgatod és kész.
Egyébként pedig itt a nyár, lehet diákmunkát vállalni és lesz pénzed.

De igen, elég lekezelő stílusban válaszoltál...
A szülők nem értik meg, hogy ez nem egy hobbi, hanem egészségügyi szükséglet?
Ki az , aki nem akar adni?
Mert gondolom még édesanyádnak is szüksége van rá, akkor magától is sajnálja?

Miért lenne élősködés? A normális családban a gyerek addig eltartandó, amíg tanul a szülők beleegyezésével. Gondolok itt a középiskola elvégzésére. Sokan még járnak iskolába amikor betöltik a 18-at.
A lányaimnak, amíg nem lettek munkaképesek, természetesnek tartottam a betét, tampon megvásárlását is, ahogy a többi tisztálkodási szerét is.
Végül is igazuk van a szüleidnek, jelenleg ők tartanak el. Ki más tenné?

Nem rád értettem, hanem az első válaszolóra, szerintem elég flegma volt.
Igen, a gyereket a szülőknek el kell tartani, ez pénzbe kerül, mit hittek, a 18. szülinapod másnapján már elköltözöl? Elég bunkóság a részükről...
Az én anyám már kb. 16 éves koromtól küldött volna dolgozni, de ő maga lusta volt, és vagy 20 évig apámon élősködött. Aztán persze igényt tartott az én keresetemre, holott ha rajta múlt volna, éhenhalunk.
Ilyen "jó" viszonyban, ahogy ti is vagytok, biztos megkérdezném, hogy minek vállalt gyereket, ha nem akarja rendesen felnevelni, taníttatni?
Ő is kerülhet még olyan helyzetbe, hogy rád szorul, és ha 70 éves korától 88 éves koráig eltartod és gondozod, mit szólna, ha azt mondanád, hogy visszakapta azt a 18 évet, amit ő rád áldozott, de azután téged nem volt hajlandó eltartani, hát akkor oldja meg ő is egyedül?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!