Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csinál az a gyerek aki...

Mit csinál az a gyerek aki élősködik a szülein? Kikre mondják ezt? Mi számít élősködésnek? Hány éves kortól?

Figyelt kérdés
2013. jan. 10. 15:05
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
92%

Ha befejezte az iskoláját,van szakmája,de nem dolgozik,otthon él a szüleivel és kihasználja a helyzetet.

Sokszor a föiskolás egyetemista tud dolgozni.....

2013. jan. 10. 15:08
 2/20 anonim ***** válasza:
90%
Pl. barátnőm tesója: 27 éves körül van, nem dolgozik, nem is akar dolgozni, tökéletesen el van otthon, még csak nem is segít semmit, éjjel van ébren, nappal alszik és kiborul, ha olyankor valaki hangoskodik...
 3/20 anonim ***** válasza:
85%

akinek marha klényelmes otthon lenni anyuci mellett aki kaját csinál neki kimossa a ruháit,nem is ad haza pénzt,mert nem megy el melozni és nem nagyon segit otthon smemit.. de az a hülye szülö aki ezt hagyja.

legalábbis gondolom ez lehet.

4/20 anonim ***** válasza:
88%
Aki nem tanul már,nem is dolgozik,nincsenek céljai,már elég koros is,otthon ül és nem csinál semmit,még csak nem is segít.
2013. jan. 10. 15:11
 5/20 anonim ***** válasza:
87%
Felnott koru, munkakepes szemely, aki azert nem dolgozik, mert nem akar es nem azert, mert nincs ra lehetosege. De az is eloskodes, ha csak pl penzzel pumpolja oket, mikozben o maga meg tudja maganak keresni.
2013. jan. 10. 15:11
 6/20 anonim ***** válasza:
87%

Tesóm.24éves,dolgozgat ugyan ,pénzt nem ad haza.Ez eddig rendben van,na de az hogy mindenért pattog az már nem.Még az sem mindegy mit főz anyukám,pluszban most a barátnője is félig meddig ott lakik anyuék pénzén.

Teljes mértékben anyuék a hibásak és belátják is mostmár.

2013. jan. 10. 15:13
 7/20 anonim ***** válasza:
87%

Én nem szépítek, úgy érzem jelenleg, hogy élősködöm.

Felvettek az egyetemre, amit a szüleim választottak ki, beiratkoztam, aztán 2 hét után abbahagytam, mert az összes kreativitástól megfosztottak, amiért egész életemben tanárok és értelmesebb emberek dicsértek és inspiráltak arra, hogy törjek ki. Jelenleg be vagyok zárva képletesen, vidékre, nincs semmi munkalehetőség egy 19 éves fiatalnak. Tanulok itthon, hogy felvegyenek oda, ahova szeretnék menni idén.

Nem tudom, ez-e a hagyományos értelemben vett élősködés, de az tény, hogy a szüleim tartanak el, hiába gyűlölöm ezt az életformát és megőrülök.

2013. jan. 10. 15:19
 8/20 anonim ***** válasza:
88%
Pont a héten kaptam meg anyukám egyik munkatársától, hogy semmirekellő ingyenélő vagyok, anyumék meg nem normálisak, hogy tűrik. 18 éves vagyok, most fejeztem be az első félévemet főiskolán. 15 éves korom óta végigdolgoztam minden nyarat. A szüleimnek nem kell venniük ruhát, mert saját pénzből fizetem. Egyedül az étkezésemet állják, na meg a tandíjat. Erre is azt mondta a nő, hogy inkább tanultam volna, nem kéne tandíjat fizetni, és hogy ő biztos nem fizetné ki a gyerekének ha már ilyen lusta disznó volt, hogy nem vették fel államira. Az én szakomon egy darab állami képzés nem indult, de ezt ő nem képes és hajlandó felfogni, hogy ha a maximális 500 pontom lett volna meg, akkor is fizetnem kéne a tandíjat. Na mindegy. Nappalin vagyok, de a nő szerint nekem minimum 4, de inkább 8 órában illene dolgoznom, és fizetni a saját tandíjamat, meg akár már el is költözhetnék és önállósodhatnék. Hozzáteszem neki persze nincs gyereke, de ha lenne, borzalmasan sajnálnám szegényt. Édesanyám konkrétan könnyesre röhögte magát a nőn a többi munkatársával együtt, hogy hogy létezhet ilyen sötét ember a földön. Szóval nem lehet általánosítani, van aki szerint minden ember élősködik a szülein attól a naptól, ahogy betöltötte a 18-at. Akár dolgozik, akár tanul, de amíg otthonlakik egy szemétláda marad... :)
2013. jan. 10. 15:24
 9/20 anonim ***** válasza:
79%
De ennyi erőből akkor szinte minden egyetemista,vagy nagykorú élősködik a szülein.Sokan rákényszerülnek,hogy otthon lakjanak,mert nem találnak munkát és a családalapítási idő is kitolódott a tanulás miatt.Megváltozott minden,más lett a világ,mint pl 40 évvel ezelőtt.Sokan nem tudják ezt felfogni.
2013. jan. 10. 15:29
 10/20 anonim ***** válasza:
84%

# 6

Haha, dettő tesóm. Egyszer anyum mondta neki, hogy kicsit visszafoghatná magát, erre nekitámadt, "rá nem is kell szinte semmit költeni".

Nem, csak:

-kisajátítja és éjjel-nappal haszálja apám laptopját

mellette ég a villany

-fűtés nem elég jó, ezért pluszban olajradiátort hazsnál

-akármit nem esz meg, rántott camembert már unalmas neki

-ha elmegy valahová bulizni, égve hagyja a szobájában a villanyt

-naponta kétszer zuhanyzik, egyszer megnéztem, 40perc-egy zuhanyzás

-takarítani, oké néha szokott, nagggyon néha

Otthon voltam szabin két éhtig, akkor figyeltem meg ezeket és azt, hogy lényegében édesanyám asszisztál mindehhez.

Ja, és amikor munkája volt, akkor semmit nem adott bele a közösbe, sőt elvárta, hogy bérletét, cigijét fizesse anyám.

Stb.

7-es te baromira nem vagy élősködő.

2013. jan. 10. 15:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!