Mit csinál az a gyerek aki élősködik a szülein? Kikre mondják ezt? Mi számít élősködésnek? Hány éves kortól?
Ha befejezte az iskoláját,van szakmája,de nem dolgozik,otthon él a szüleivel és kihasználja a helyzetet.
Sokszor a föiskolás egyetemista tud dolgozni.....
akinek marha klényelmes otthon lenni anyuci mellett aki kaját csinál neki kimossa a ruháit,nem is ad haza pénzt,mert nem megy el melozni és nem nagyon segit otthon smemit.. de az a hülye szülö aki ezt hagyja.
legalábbis gondolom ez lehet.
Tesóm.24éves,dolgozgat ugyan ,pénzt nem ad haza.Ez eddig rendben van,na de az hogy mindenért pattog az már nem.Még az sem mindegy mit főz anyukám,pluszban most a barátnője is félig meddig ott lakik anyuék pénzén.
Teljes mértékben anyuék a hibásak és belátják is mostmár.
Én nem szépítek, úgy érzem jelenleg, hogy élősködöm.
Felvettek az egyetemre, amit a szüleim választottak ki, beiratkoztam, aztán 2 hét után abbahagytam, mert az összes kreativitástól megfosztottak, amiért egész életemben tanárok és értelmesebb emberek dicsértek és inspiráltak arra, hogy törjek ki. Jelenleg be vagyok zárva képletesen, vidékre, nincs semmi munkalehetőség egy 19 éves fiatalnak. Tanulok itthon, hogy felvegyenek oda, ahova szeretnék menni idén.
Nem tudom, ez-e a hagyományos értelemben vett élősködés, de az tény, hogy a szüleim tartanak el, hiába gyűlölöm ezt az életformát és megőrülök.
# 6
Haha, dettő tesóm. Egyszer anyum mondta neki, hogy kicsit visszafoghatná magát, erre nekitámadt, "rá nem is kell szinte semmit költeni".
Nem, csak:
-kisajátítja és éjjel-nappal haszálja apám laptopját
mellette ég a villany
-fűtés nem elég jó, ezért pluszban olajradiátort hazsnál
-akármit nem esz meg, rántott camembert már unalmas neki
-ha elmegy valahová bulizni, égve hagyja a szobájában a villanyt
-naponta kétszer zuhanyzik, egyszer megnéztem, 40perc-egy zuhanyzás
-takarítani, oké néha szokott, nagggyon néha
Otthon voltam szabin két éhtig, akkor figyeltem meg ezeket és azt, hogy lényegében édesanyám asszisztál mindehhez.
Ja, és amikor munkája volt, akkor semmit nem adott bele a közösbe, sőt elvárta, hogy bérletét, cigijét fizesse anyám.
Stb.
7-es te baromira nem vagy élősködő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!