Anyuka új barátjának van-e valami beleszólása abba, hogy a gyerek találkozzon-e az apjával, ha az rendszeresen drogozik?
Üdv,
2 éve vagyok együtt a párommal, már együtt élünk. Van egy 5 éves lánya is, nem tervezve esett teherbe az akkori barátjától, aki elég züllött alak. Azóta szétmentek, az apa most 28 éves, rendszeresen használ drogokat, egy garzonban kuporog és alkalmi munkákból él. A párom meggyőződése, hogy a gyereknek szeretnie kell az apját és rendszeresen látogatni. Nem fizet gyerektartást, a párom még támogatja is rendszeresen és az ő pénzén élősködik. Ez még a kisebbik gond, de az 5 éves kislány látja, ahogy az apja teljesen elszállva éli mindennapjait és akkor is nála tölt pár órát, ha az nem teljesen beszámítható.
Engem ez már felháborít és legszívesebben megtiltanám, hogy találkozzanak, amíg nem jön helyre, de a barátnőm képtelen reálisan nézni azt, hogy ez mindenkinek rossz és káros hatással van a lányára. Mit tehet egy új pár? Szó nélkül kell mindent tűrnie ebben a esetben?
Igen, tulajdonképpen neked ehhez nincs közöd. Viszont ha veszélyezteti az apa a gyermeket, akkor van.
Viszont sajnos közölnöm kell veled valamit. Ez a nő még mindig az előző párját szereti, csak egy ilyennel képtelenség együtt élni. Ezért is keresett mást. Viszont ettől még őt szereti és nem is hinném, hogy ez valaha változni fog.
Attól függ mire terjed ki a hatásköröd, ahol egyáltalán toleranciát kell gyakorolnod.
Ha az apa nem egy kábszeres lenne, akkor azt mondanám menj a fenébe, az ég világon semmi közöd hozzá, nem vagy a gyerek apja és soha nem is leszel, de ez a helyzet más.
Tudod, én sajnállak :(
Mert igazad van és a legborzasztóbb, hogy bele is törődtél, hogy neki ez a srác az igazi.
De tényleg teljesen igazad van, sem pénzelnie nem kellene, sem azt nem szabadna, hogy egy gyerek egy belőtt emberrel töltse az idejét.
Már én is kezdem azt érezni néha, hogy sosem fogja túltenni magát a srácon. Néha, mikor róla beszél, teljesen megváltozik a hangja és szinte oroszlánként védi minden marhasága ellenére. Nyáron nála volt pár órát a gyerek, ő meg elvitte valami haverjához anélkül, hogy szólt volna, egész nap hívogattuk, meg kerestük, aztán mikor előkerült, a barátnőm egy szót nem szólt rá, nehogy megbántsa. Mióta együtt vagyunk, a barátaitól hallottam ezt-azt arról, hogy nekik milyen erős volt a szerelmük fiatalkoruk óta.
De ha ennyire ő az igazi, akkor miért nem vállalta fel az életmódját és miért csinál egy viszonylag normális életmódú pasasból hülyét?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!