Mit csinál az a gyerek aki élősködik a szülein? Kikre mondják ezt? Mi számít élősködésnek? Hány éves kortól?
Teljesen normális az, ha valaki otthon lakik. Szerintem teljesen felesleges elköltözni, ha jó a kapcsolat a szülőkkel, addig amíg az ember társat nem talál. Ez nem élősködés, főleg akkor nem ha az ember segít otthon. Senki sem szeret egyedül élni, és anyagilag is jobb mindkét félnek.
Élősködésről akkor lehet szó, ha a szülők rosszul állnak anyagilag és megterhelő nekik a gyerek lustasága.
Ha a gyerek tanul, segít, és nem él vissza azzal, hogy szeretik, az nem élősködés.
Nem mindenki olyan jó a pénzkeresésben, mint a szülők voltak, nem mindenki talál a mai világban állást, és ez nem bűn. Ettől még nem élősködő az az ember. Van aki csak minimálbért keres, és ha kidobnák otthonról, mehetne az utcára, ez hol élősködés?
Élősködés akkor van, ha valaki tudatosan lúzerkodik, de szerintem ez már inkább depresszió, mert ki akar tudatosan sikertelen lenni?
Ja, 10-es vagyok, amúgy engem mindez nem érdekelne, csak hát szüleim nem állnak valami jól, legutóbbi bulihetét félretett pénzből finanszírozta anyukám-apukám tudta nélkül.
És totálisan nem érdekli, hogy alig van pénz. Csak neki legyen cigi, meg buli.
Férjem tesója, 27 éves lesz, lány. 2 éve befejezte az egyetemet, most dolgozik, egy fillért nem ad haza, az apjuk egyedül tartja fent a házat. Közben dorbézol, villog a pénzes pasijával, (akinek családi elmondás alapján nulla esze van), nem főz, nem takarít, nem mos. Rendet csak akkor csinál, ha hozzá jön valaki, lusta az állatoknak enni adni.
Elvárja, hogy az apja, megvegyen minden kaját és vinnyog ha az apja megkéri, hogy süssön ki egy kis húst.
Mellesleg mindenkit lenéz, pedig a környezete, egy kényes pics*nak tartja. ( a közeli barátai vélekednek így róla)
Akkor élősködik egy szülő gyereke, ha úgy tartatja el magát szüleivel hogy nem teljesíti a tőle elvárható kötelezettségeit. Élősködik az a 16 éves is aki nem tanul és nem dolgozik.
Viszont jó anyagi körülmények közt levő családban természetes még az is, hogy egyetem után PhD képzésben is nappali tagozaton kíván tanulni gyermekük, ekkor is állják költségeit. Miért gürizzen tróger munkán a gyerekük egy hónapig azért a pénzért amit ők ügyvédként vagy egyéni vállalkozó mérnökként... pár óra alatt megkeresnek.
Itt a gyk- n sokazor a 15-18 évesek is élősködök ha pl mernek itt panaszkodni h pl verik,csicskáztatják,nem kapnak ruhát,rongyosba kell járni,stb... őket.
Mert olyankor jönnek a válaszok,h menj dogozni minek élősködsz,tusdod mire elég a csp v még a gyt,stb...
A helyesirásért elnézést,érintő kijelzős telorol vagyoj
"mert ki akar tudatosan sikertelen lenni?"
Van aki nem így gondolkozik. Pl tesóm akinek a diploma is csak egy ürügy volt h ne keljen dolgozni. Neki jó így (25 évesen) h itthon van, gépezik, semmit nem kell csinálnia. Anyám folyamatosan pénzeli, bármi kell neki.
Nem mondom én is itthon vagyok még sajnos és én is kapok pénzt (de amiben megegyeztek a szüleim annál 1 fillérrel sem többet. engem nem pumpál anyuci) DE én segítek a háztartásban (ha valamit épp nincs időm megcsinálni akkor még jól le is vagyok baszva anyám által h milyen lusta vagyok), kertben, állatok körül és még nyáron sokszor a füvet is én nyírom h ne apumnak keljen. levelező suliba járok, folyamatosan próbálok munkát szerezni. 1 évig volt is munkám.
Tesóm meg mit csinál? Gépezik egész nap. Munkát nem keres, itthon nem segít de nem is kell neki mert ő anyuci pici fia. ahol dolgozott (úgy h beajánlották, meg mert apám próbálja rávenni h csináljon valamit) onnan hamar elküldték. Nah meg persze azzal van h jajjj neki diplomája van, nem fog bármilyen munkára elmenni.
Én egy ismerősömnek mondtam ezt, meg is sértődött rajta. 23 éves, most fog estin érettségizni. Eddig soha nem dolgozott és nem is akar, mert hogy az "nem neki való". A szülei adnak neki havonta pénzt, azt elkölti cigire és piára, bulizik, focimeccsekre jár az egész országban, de az a tipikus huligán, akinek az a menő, hogy zsidózhat, meg felbujtást okozhat. Amikor mondtam neki hogy élősködésnek hívják, akkor még ő volt felháborodva, hogy ő nem élősködik, a család összetart...
De emellett meg csicskáztatja az egész családját, nem tud magának kaját csinálni, sosem takarít, csak döglik a piálás után, aztán követeli a havi pénzét. De a szülei sem normálisak, meg is érdemlik valamilyen szinten, ha még tutujgatják...
Volt hogy náluk voltam és az anyukája beteg volt, influenzás. Csinált az ismerősömnek ebédet, amit véletlen leejtett, a tányér széttört, a kaja tönkrement. Ez a hülye meg csak ült a helyén és odavágta az anyjának, hogy azonnal csináljon másikat, ne lábatlankodjon itt a p*csába. A beteg anyjának... Én segítettem neki takarítani, az élősködő meg csak ült és nézte... Annyira megutáltam ezek miatt, hogy már csak leköpni tudnám.
Onnan számít szerintem élősködőnek egy gyerek, ha már nem tanul és saját hibájából nem megy el dolgozni, mert nem is akar, ennek ellenére pénzzel azért leszívja a szüleit.
Olyan embert is élősködőnek tartok, aki otthon semmit nem tesz meg a rend, tisztaság, teli hűtő érdekében, de elvárja, hogy megkapja azt, amit mások is, vagy még többet.
A többiek elmondták, ki még az élősködő: aki megtehetné, de nem ad haza, pedig otthon él;, aki el sem megy dolgozni; aki dolgozik, elköltözött, jól él (!), de hazajár enni, és pumpolni a szüleit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!