Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogos anyai viselkedés, hogy...

Jogos anyai viselkedés, hogy édesanyám megtehetné, hogy segít, de mégsem teszi már?

Figyelt kérdés
Amíg otthon laktam, és az volt, amit mondott, addig két kézzel segített. Nem mentem hozzá ahhoz, akivel nem voltunk boldogok, pedig anyámmal együtt ők már az esküvőt tervezgették. Én mégis kiléptem pár év után, mert úgy éreztem, megfojt a légkör, ők mindig egyetértettek, én mindig kívülálló maradtam. A végére már inkább éreztem nevelőapámnak, mint páromnak. Férjhez mentem máshoz, aki engem szeret, és én őt. Elköltöztünk, de tele vagyunk hitellel, lakáshitel, régi diákhitel, stb. Anyám továbbra is megtehetné, hogy segít a lányának az életkezdésben, de ő továbbra is a volt páromat tömi pénzzel, és a kb 30 milliójából (tudomásom szerint) csak ő fog örökölni. Engem kizárt, át is íratta, hogy köteles rész se legyen. Azt mondta: "Megmondtam, hogy királynővé vagy koldussá teszlek. A koldust választottad, én már nem segíthetek rajtad."
2016. jún. 16. 11:14
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
84%

Hát jogilag nem tehetsz semmit sajnos. Meg kell oldanotok a pároddal.

Viszont ha nekem az anyám ilyet mondana, leszarmám a pénzt, egyből minden kapcsolatot megszakítanék vele! Ez nem anya!

(Csak így zárójelesen megkérdezném, hogy az anya, meg a volt "férjjelölt" baráti/családi köre hogy vélekedik az egészről?)

2016. jún. 16. 11:44
 12/35 anonim ***** válasza:
42%
Az ő pénze, az ő döntése. A tiéd, hogy éles a saját életed, ehhez ne kelljen más pénze szerintem. Ez nem erkölcsi kérdés, ne számíts már pénzére és ne érdekejen, ő hová teszi.
2016. jún. 16. 11:45
 13/35 anonim ***** válasza:
73%

#10, tapasztalatom szerint mire az ilyen anyucik tényleg örökhagyóvá válnak - ami átlagban még jó 20-30 év, a kérdésből nézve Kérdező anyja 50-es lehet legvalószínűbben - addigra már a kóbor macskát se fogja érdekelni az örökség köteles részéből (ma már csak 1/3-a az összes vagyonnak) rá eső dolog, mert rájön, hogy sokkal többet ér, hogy huszonévig nem kellett viselnie egy ilyen "ember" "csak jót akaró terelgetését, nyesegetését"...

Tudom, mert én már lassan ott vagyok, és engem se érdekel semmilyen szinten se... bár persze megpróbált vele zsarolni kétségbeesésében... ez volt a közvetlen előzménye a "repülésének"...

2016. jún. 16. 11:47
 14/35 A kérdező kommentje:

Anyámnak már csak egy nővére van, ő mindenben támogatja anyámat, mert szerinte is nekem kellett volna meghúznom magam, és hallgatnom anyámra. Anyu nővérének (tehát nagynénémnek) a fia (tehát unokatestvérem) pedig magasból tesz a helyzetre, ők ki akarnak maradni ebből a családjával együtt, tehát ők nem szólnak semmit. Kezdetben engem támogattak, mert látták, hogy anyám teljesen ki akar engem csinálni, mert nem csinálom azt, amit ő akart (nem megyek férjhez a választottjához), de aztán elhalkultak, mert jónéhányszor megkapták ők is a magukét arról az oldalról.

A volt párom árva, 42 éves, senkije nincs, anyámhoz csapódik, így az ő oldaláról az sincs, aki ezt a helyzetet véleményezze.

Többen mondták már, hogy lehet, hogy együtt vannak anyámmal, figyeljek oda, de ők ezt mindig kategorikusan tagadták, és kikérték maguknak.

2016. jún. 16. 11:49
 15/35 anonim ***** válasza:
60%
#12, igaz. Az viszont vastagon erkölcsi kérdés már, hogy pont az ilyen Kérdező anyjához hasonlatos emberi hulladékok fognak akár pereskedni is tartásért a gyerekükkel, miután lelép a lovag, ők meg ott maradnak egyedül, fedél és vagyon nélkül. És akkor Kérdezőn lesz a bizonyítási teher, hogy anyucika tartásra való méltatlanságát kimondassa.
2016. jún. 16. 11:53
 16/35 A kérdező kommentje:
Kedves 66 %-os! Igen, én sem bírom azt a mondatát, amikor a ranggal, pénzzel, befolyással, megjelenéssel jön. Amit ő nem tudott elérni, mert megbánta a házasságát, rangon alulinak tartotta, azt rám nézve kötelezőnek írta elő. S mivel én is "rangon aluli" lettem szerinte, ő nem vállal közösséget, csak a "nívós" emberekkel, és tökmindegy, hogy az a lánya vagy sem. Remélem, érthetősen fogalmaztam meg. Így gondolkodik az én anyám.
2016. jún. 16. 11:56
 17/35 A kérdező kommentje:
*érthetően
2016. jún. 16. 11:57
 18/35 anonim ***** válasza:
65%
Kérdező (#16) igen, pontosan erről a fajta gondolkodásról beszéltem - meg a "suba a subához.." betegességről.
2016. jún. 16. 12:00
 19/35 A kérdező kommentje:

Magyarul: mi egyszerű emberek vagyunk. Párom a médiában helyezkedett el, de anyám szerint az nagy baj, hogy nem a képernyőn, hanem a kamera másik oldalán, ő operatőr. Amikor változások vannak a tévénél, akkor targoncázik. Hát az már világvége, mert prolimunka. Én meg nem iskolaigazgató vagyok, csak egy egyszerű tanár, a tárgyam se alapvető tantárgy, hanem készségtárgy.

A volt párom viszont benne van mindenben, képviselő és jelöltette magát polgármesternek is, múzeumigazgató is akart már lenni, de fenntartja a lehetőséget, hogy egyszer az lesz (megvan rá minden esélye), anyámmal most terveznek ingatlant venni még, és ez azért különösen vérlázító, mert hozzánk akart eljönni kutakodni, hogy nem maradt-e valamije nálunk, amikor elköltöztem tőle, mert neki az utolsó vesszőkosár is kell, csak nem fogja megvenni 5 ezer forintért az új házukba! És tudja, hogy mi hitelből rendezkedtünk be. Össze akarnak költözni, és nincs köztük semmi, szerintük továbbra sem.

2016. jún. 16. 12:02
 20/35 anonim ***** válasza:
100%
Azt hiszem, én a koldusos mondat után egy életre befejeztem volna a kapcsolattartást anyámmal.
2016. jún. 16. 12:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!