Mit tennétek, ha megbukna az általános iskolás, vagy középiskolás gyereketek év végén?
Én bukok..eddig 1 tantárgyból földrajzból..kedden meg dogákat írok..annyi különbséggel,hogy én esti iskolába járok,érettségi miatt iratkoztam be. Utoljára ezeket a tantárgyakat 2008-ban tanultam! De én mellette dolgozom,nem 1 munkahelyem van és felnőtt vagyok!Sosem kellett azelőtt pótvizsgáznom..de most így alakult!Szüleimmel élek és 1 rossz szavuk nem volt , hogy most pótvizsgázok ,azelőtt középiskolába sem szégyellték,hogy hogy állok,sosem voltam 4-5-ös tanuló! Inkább most pótvizsgázom,mint pl jövőre érettségi előtt!
26/N
"Ezek alap dolgok a mai 2016os világban amiket felsoroltál."
Gondolod te. Minimálbérből élve sok gyereknek nem az.
Alap dolgok... A 3,5 fölötti átlag is az.
Figyelj, 60 ezerből örülhetsz, ha 1 szobára meg rezsire futja... Meg kenyérre.
És mond csak, mi az, ami annyira lefoglal, hogy semmit nem tanultál?
A számítógép?
A kérdésre válaszolva...
Nincs semmi motivációd, ezért megtalálnám a módját, hogy legyen.
Például magántanárokat fogadnék, akikkel nyáron végigvennéd azt, amit egész évben nem sikerült. Persze gép eltiltva, haverok csak, ha kész amit a magántanárok feladtak.
Következő félévben szintén 0 gép, kivéve ha ötöst hozol haza, akkor gépezhetsz 20-30 percet, vagy elmehetsz fél órára.
Ha a következő félév meglenne, enyhítenék, ugyanakkor együtt keresnénk valamit /munka, hobbi/ ami érdekel pés amivel tovább tudsz menni.
"Alap dolgok"...:D Nincs bent az Alkotmányban, hogy ezek mindenkinek járnak, zéró erőfeszítéssel.
Eleinte berzenkedtem néhány választ látva, hogy miért a szülő a hibás teljes mértékben a 15-16 éves gyerek hülyeségéért, de azt kell mondjam, nálatok tényleg súlyos gondok vannak. Volt egyszer (még általánosban) egy olyan beszélgetésem a saját fiammal, aminek a közepén eléje raktam egy spirálfüzetet, és lediktáltam a havi fix kiadásainkat (rezsi, biztosítások, megtakarítások), egy-egy becsült összeget a kajára, ruhára, iskolai befizetnivalókra, vésztartalékra, utazásokra átlagolva. E mellé odaírattam a bevételeket, aztán lediktáltam, mennyibe került a lakásunk, az autó, a berendezés, karbantartás, háztartási gépek, tv, laptopok, telefonok, játékok, sportcuccok stb. minden, ami kézzelfoghatóan ott volt. Lediktáltam azt is, mennyi a minimálbér, mennyi az átlagbér, mennyit lehet műszaki diplomával keresni (ilyen érdeklődésű.) Az volt a feladata, hogy számolja ki, hogy a jelenlegi életszínvonalát melyik fajta bérből mennyi idő alatt érné el (ill. elérné-e egyáltalán), ha mindezt neki a nulláról kéne megteremtenie. Nagyokat nézett, de ezek után nem volt kérdés a pályaválasztás, nem volt probléma a tanulással, és nem hallottam több olyan mondatot, hogy "anya, vedd meg ezt vagy azt, CSAK n forintba kerül."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!