Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan fogadtassam el a...

Hogyan fogadtassam el a kislányommal az új párom?

Figyelt kérdés
Születése óta egyedül nevelem a kislányom, 4 éves. 8 hónapja kapcsolatban vagyok, ez idő alatt a barátnőm és a lányom nem találkoztak, nem akartam ilyen nagy változást hozni az életébe, amíg nem 100% a dolog. Fiatal vagyok, a családom sokat segít a gyereknevelésben, így meg tudtuk oldani, hogy a barátnőm ne vonódjon be a családi életembe. Viszont szerettük volna ennél komolyabbra fordítani a kapcsolatunlat, így bemutattam őket egymásnak. Először csak "apu jó barátjaként", addig jól viselte, szerette, ha velünk van, viszont mikor "apu barátnőjévé" vált, onnantól kezdve engesztelhetetlen, fúj rá, nem akarja, hogy közös programokat csináljunk, nem akarja, hogy itt legyen, nem akarja, hogy vele legyek. Próbálok beszélgetni vele erről, éreztetni, hogy ő az első és a legfontosabb, próbálom kideríteni, hogy miért érez így, de 4 évesen érthetően nehezen fogalmazza meg. Főként azokhoz szól a kérdésem, akik átmentek hasonlón: veszett ügy, vagy lehet még valamit tenni, hogy megkedvelje/elfogadja?

2016. jún. 6. 22:35
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

A magam részéről sem gondolom, hogy a láncra verés lenne a megoldás.

Viszont én is azt gondolom, hogy egy ilyen korú gyermeknek ebbe nincs beleszólása. Ha fúj, ha nem fúj, le kell szervezni a közös programokat, nektek, felnőtteknek következetesen jól kell éreznetek magatokat, ő pedig idővel megunja a fújást és a duzzogást. Szeressétek, viseljétek el, ha hisztizik. Majd megenyhül. Ha egy kicsi szikráját is érzi annak, hogy a duzzogásával eredményt ér el, akkor az idők végeztéig alkalmazni is fogja. Szeresd, szeressétek, de ne engedj a 21-ből. Ez a felállás, így élünk tovább és kész.

Sokszor szerintem rosszabb, ha egy gyerekkel mindent meg akarunk értetni. A fejlődésnek van olyan szakasza is, amikor a felnőtt következetesen azt mondja, hogy nem és kész, a gyerek pedig szépen megtanul ehhez alkalmazkodni.

Sok szerencsét!

2016. jún. 7. 14:14
 22/23 anonim válasza:
Sziasztok valaki tudja mi történt azóta
2023. jún. 15. 20:21
 23/23 anonim ***** válasza:

Hasonló cipőben járok, özvegyen, fiatalon, egy 3,5 évessel.

Kérdező, hogyan tudtátok megoldani, hogy alakultak a dolgok?

2023. jún. 16. 04:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!