Hogyan fogadtassam el a kislányommal az új párom?
Köszönöm mindenkinek, már van is időpontom! :)
#10 nagyon remélem, hogy ezt csak egy szörnyen rossz viccnek szántad. Nem tudom mi lehet a fejedben, ha te képes lennél megverni egy 4 éves kislányt. Egyáltalán, egy gyereket. Látom nálad is jól bevált a szülői szigor. Elkeserítő.
#11 Nem tudom mi ezen a meglepő, de ez a "bezzeg régen" hozzáállás annyira komolytalan. Régen azt is eltűrték (nem olyan régen, 40-50 éve), ha a gyereket otthon vasalózsinórral "fegyelmezték". Még régebben meg kis felnőttnek tekintették a gyerekeket, akikkel ugyan úgy kell bánni, mint a felnőttekkel. Szerencsére az emberiség fejlődik, és egyre többet ért a gyermeklélektanhoz. Igen, ő a kis királylányom, mert szüksége van erre, hogy egészséges felnőtt nő legyen, és ne egy erőszakos/hideg/kimért barmot keressen magának, mert ez a mintája. Ha már édesanyja nincsen, legalább én legyek normális. Mindent okkal csinál a gyerek, nem azért, hogy a szüleit idegesítse, hanem mert bántja valami. Ezért kell vele beszélgetni, akkor is, ha csak 4 éves.
Jó,hogy mentek gyerekpszichológushoz,biztos nagy segítség lesz.
Nekem csak annyi a véleményem,hogy arról beszélgess el vele, hogy a barátnőd nem lesz az ő anyukája.Neki van anyukája, vagy volt, bármi is történt vele.A barátnőd a te társad lesz,nem pedig az ő új anyukája.
Nyilván nem könnyű,hiszen 4 évesen minden kislány szerelmes az apukájába,az is,akinek van anyukája.De sok beszélgetéssel és türelemmel szerintem el lehet érni egy kis sikert.
Azzal egyet értek,hogy emiatt ne érjen véget a kapcsolat a barátnőddel,mert akkor soha többé nem lesz senkid, a lányod nem fogja hagyni.De ne erőltessétek a közös programokat.
Sok sikert!És írd majd meg,mi lett!
#12 a szeretet, megértés, határozottság és szigor nem egymást kizáró fogalmak, mint ahogy te kezeled őket. abban igazad van, hogy a rosszul felfogott és következetlenül, és/vagy eltúlozva, határozottság és szigor nélküli szeretet önmagában nagyon elkényeztetheti, elronthatja a gyereket és rosszul nevelt felnőtteket eredményez.
viszont a szigort és a határozottságot szeretet és megértés nélkül alkalmazva éppúgy torzul a gyerek lelke és könnyen emberi roncsokat nevelnek. mindkét végletre van példa bőven.
hát az én apám lényegében nem volt ott sehol, hiába volt nekem apám olyan volt mintha nem lett volna, egy barátom szülei meg iszonyatosan(alsós osztály szinten híre ment annyira)veszekedtek. Valahogy az én generációm mégsem akart öngyi lenni, nem vágta magát senki és nem követeltük a legújabb rucit hanem a jó öreg 90-es évekre jellemző gagyi pulcsikban jártunk. Persze szeretve voltunk nagyon ahogy egy gyereknek szeretve kell lenni,de igenis szigor is létezett és pl. ha rossz fát tettem a tűzre és a tanár leszólt amikor hazaértem nem a tanár hanem én lettem leszidva, nem úgy mint manapság.
Igen a kislánynak el kell magyarázni mi a helyzet és hogy nem kell félnie, de ha ennek ellenére nem fejezi be a viselkedését akkor annak következménynek is kell lennie, különben a gyerek még bevadul megérezvén a hatalmat.
Én nap mint nap látom a mai nevelés eredményét(tiszt. a kivételnek) és szánalmas egy generációnak nézünk elébe.
#18 Nem tudom hogyan kanyarodtunk ide, de egy szót sem írtam arról, hogy nem fontos a határozottság/alkalmanként szigorúság, ha indokolt, sem arról, hogy a kislányom döntené el, hogy hova költözzünk, stb stb. Egyszerűen szeretném megkönnyíteni az életét egy olyan helyzet miatt, ami láthatóan bántja. Ehhez kértem tanácsokat. 1. Ebben nem segítenek az olyan jellegű kommentek, hogy "verd meg", "nehogymárőmondjameg", "bezzegamiidőnkben" és társai. 2. Nehogy màr azt hozzuk ki az egészből, hogy jobb, ha az apa lesz_rja a gyerekét, lásd a te példád, mintha szeretettel közelít felé, és szeretné megérteni a gondjait. Ennek semmi köze ahhoz, hogy ő döntene-e bármiben. Egyszerűen csak nem nézem le, és várom el, hogy mindenhez azonnal és úgy alkalmazkodjon, ahogy én akarom.
A konstruktív kommenteket ismét köszönöm! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!