Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan fogadtassam el a...

Hogyan fogadtassam el a kislányommal az új párom?

Figyelt kérdés
Születése óta egyedül nevelem a kislányom, 4 éves. 8 hónapja kapcsolatban vagyok, ez idő alatt a barátnőm és a lányom nem találkoztak, nem akartam ilyen nagy változást hozni az életébe, amíg nem 100% a dolog. Fiatal vagyok, a családom sokat segít a gyereknevelésben, így meg tudtuk oldani, hogy a barátnőm ne vonódjon be a családi életembe. Viszont szerettük volna ennél komolyabbra fordítani a kapcsolatunlat, így bemutattam őket egymásnak. Először csak "apu jó barátjaként", addig jól viselte, szerette, ha velünk van, viszont mikor "apu barátnőjévé" vált, onnantól kezdve engesztelhetetlen, fúj rá, nem akarja, hogy közös programokat csináljunk, nem akarja, hogy itt legyen, nem akarja, hogy vele legyek. Próbálok beszélgetni vele erről, éreztetni, hogy ő az első és a legfontosabb, próbálom kideríteni, hogy miért érez így, de 4 évesen érthetően nehezen fogalmazza meg. Főként azokhoz szól a kérdésem, akik átmentek hasonlón: veszett ügy, vagy lehet még valamit tenni, hogy megkedvelje/elfogadja?

2016. jún. 6. 22:35
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
36%
Biztosan sok idő kell neki, hogy elfogadja, hogy már nem ketten vagytok, hanem hárman. Én azt tanácsolnám, hogy próbáld meg őket kettesben hagyni. Pl csak a barátnőd vigye el a játszótérre. Előbb utóbb megszokja, ha más nem mikor tinédzser lesz, és szépen lassan leválik rólad
2016. jún. 6. 23:02
 2/23 anonim ***** válasza:
42%

Azért az elsőnek a "barátnő vigye el egyedül" az elején elég erős.

Sajnos mivel lány, ezért hisztisebb, rosszabbul fogadja, hogy nem apuci szeme fénye, hanem ott van egy másik nő is, tehát rivalizál vele.

Ne próbáld erőltetni, hogy tekintse az anyukájának, adja elő a család jóbarátja szerepet, így megint visszaszokik, majd raertek 6-7 évesen is elmagyarázni..

5 éves mostohatesómnak lett elmagyarázva, hogy apám lánya vagyok, egyből megutált, hisztizett, hogy nem ő az egyetlen.

Gyerekek ebből a szempontból érzékenyebbek, hisz ők is tudják, hogyha van valami új akkor ott a varázsa, és az addigi dolgok kicsit félre vannak téve.

2016. jún. 6. 23:30
 3/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

#2 A gond csak az, hogy a kapcsolat komolyra fordítása alatt az összeköltözésről ábrándoztunk, így visszaléptetni a család jóbarátja titulusba semmiképpen sem szeretném. Habár nem akartam, hogy az anyukájának tekintse, semmilyen célzást nem tettem erre, és nem is szándékoztam, titkon azért reméltem, hogy így lesz, mert szegénykém nagyon nehezen viseli, hogy neki nincsen anyukája. Attól félek, hogy én tehetek a viselkedéséről, és elrontottam azzal, hogy talán túlmisztifikáltam ezt az anyuka témát, mikor a rengeteg anyukája felőli kérdésre hosszasan meséltem... Talán most emiatt él a fejében egy ideál, aminél igazibb és jobb nem jöhet?!

2016. jún. 7. 00:02
 4/23 anonim ***** válasza:
40%

Kérdező, bármi miatt is ért véget a kapcsolat, dicséretes, hogy nem rosszakat mondasz, ergo tiszteletben tartod az anyukáját.

Akkor ne egyik napról a másikra költözzön oda, hanem olyanokat csináljatok, hogy elindultok ketten a gyerekkel, akárhova.. játszóház, állatkert, stb.. a barátnőd csatlakozzon be, mert véletlen arra járt, és járjatok a gyerek kedvében

2016. jún. 7. 00:52
 5/23 anonim ***** válasza:
65%

Nem voltam ilyen helyzetben, de talán nem volt eléggé felkészítve arra, hogy beléphet valaki az életetekbe. Igazad lehet abban, hogy túlmisztifikáltad az anyuka-témát, egy kisgyereket nem jó gyászban nevelni. Valószínű, hogy ő az igazi anyukájára vágyott, a barátnőd pedig elveszi tőle ezt a lehetőséget. Nem tudom, hogy elhunyt-e az édesanyja, vagy elhagyott benneteket, valahogy azt kellene tudatosítani benne, hogy ő már nem fog visszajönni, ne várjon rá. Ha kell, akár szakember segítségével, függetlenül attól, van-e barátnőd vagy nincs, el kell búcsúznia és túl kell lépnie ezen. Addig nem erőltetném az összeköltözést, amíg az igazi anyukáját nem engedte el.

Kérj segítséget, nevelési tanácsadókban általában van gyerekpszichológus, vagy tudnak ajánlani.

2016. jún. 7. 00:55
 6/23 anonim ***** válasza:
33%

lehet, hogy addig kellett volna megkedveltetni egymással és kettesben hagyni őket, amíg még csak családi barát volt a csaj, nem a barátnőd. ha akkor szorosabb jó kapcsolatuk alakult volna ki, akkor talán jobban fogadta volna, sőt talán azt is elérhettétek volna, hogy akár ő vesse fel, hogy költözzön hozzátok.

érdemes lehet konzultálni egy gyerek pszichológussal, hátha vannak jól hasznosítható tanácsai.

ismerkedjetek meg az asszertív/erőszakmentes kommunikációval. állítólag gyereknevelésben is jól hasznlható módszertan, talán itt is segíthet.

2016. jún. 7. 00:59
 7/23 anonim ***** válasza:
84%

1. Már korábban kellett volna öket "összeszoktatni", nem pedig amikor már komoly, akkor most már meglenne a kellö bizalom a barátnöd felé.

2. Egy NÉGY éves miért ennyire ellenséges, ha partnerkapsolatról lesz szó - ugyanis ebben a korban ez még a gyerekkenek nem jut eszükbe. Nem lehet, hogy valaki (rokon, exfeleség, stb) piszkálja a gyereket a barátnö ellen?

3. Amit nem szabad megtenni, hoyg megszakítod a kapcsolatot a barátnöddel - mert akkor ettöl kezdve SOHA nem lehet senkid, mert a gyerek megtanulja, hogy ezzel zsaroljon.

4. TE csinálj továbbra is programokat a barátnövel, de a gyerekre ne eröltesd rá. Azt viszont mondd meg, hogy abba nincs beleszólása, ha TE vele vagy.

5. Ha van lehetöség, keressetek meg egy jó gyerekpszichológust, mert valami kiváltotta ezt a pálfordutaltot és jó lenne az okot kideríteni. (Pl valaki elmesélte a Hófehérkét neki azzal amegjegyzéssel, hgy most ö is kap egy gonosz mostohát...)

2016. jún. 7. 07:16
 8/23 anonim ***** válasza:
68%

"ebben a korban ez még a gyerekeknek nem jut eszükbe"

-dehogynem azt érzi 'elveszi tőle az apát' aki ebben az esetben egyetlen a gyerek életében

Szerintem is egy nagyon jó gyerekpszichológus segítsége kellene..

2016. jún. 7. 07:39
 9/23 anonim ***** válasza:
34%

EZ nem igaz, ha egy gyerek már megismerte és jó kapcsolatot aklakított ki a barátnövel, akkor eszébe sem jut, hogy"elveszi" az apát - ez az ötlet mindig egy felnöttöl jön a gyerek gondolataiba.

Egy négy évesnek ez csak akkor jöhetne elö saját magától, ha az apa hirtelen csak a barátnövel lenne és öt kihagyná!

2016. jún. 7. 08:04
 10/23 anonim ***** válasza:
65%
érdekes, régebben ha ilyen volt akkor ki lett jelentve a dolog és a gyerek felfogta és meg se nyikkant. Ma meg a szülőből sugárzik a rettegés ilyenkor hogy " jaj mit szól a gyerek" és a gyerek ezt kihasználva nyűgös is lesz. Utána sincs leszólva hogy márpedig apunak lesz társa és ez nem rajtad áll, hanem még apuci magyarázkodik egy 4 évesnek! hogy tudod akkor is te vagy a legfontosabb és szeretlek, így a kis királylány még érzi is hogy nyeregben van. Többnyire pedig a mai kölykök addig kapálóznak amíg a szülő nemhogy sarokba küldené őket hanem még szakítanak is párjukkal, merthát a gyerek, most akkor a befőtt teszi el a nagymamát?
2016. jún. 7. 10:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!