Mit csináljak? Rájöttem hazudik a lányom.
Nekem azt mondta, h a baratnőnel alszik, erre most beleolvastam a facebook levelezesebe, és kiderült, h egy fiúnal aludt/osztalytarsanal) 13 évesek!A fiúnak otthon voltak a szülei is, bemutatta a lányom.
Most nem tudom piritsak rá?vagy folytassam tovabb, h olvasom a leveleit titokban??azt semmiképp nem szeretnem hogy szexeljen ennyi idősen, erről mar beszeltünk, de a fiút sem szeretnem, h fiúzzon!!hiaba tiltanam el nem tudok az iskola elé menni h hazajöjjek vele, csak este érek haza, napközben suli után gondolom a fiúval találkozgat!ha meg elmondom neki , h lattam miket írogatott, akkor többet nem fogom tudni elolvasni:(((
Én trükköznék és azt mondanám hogy találkoztam a barátnője szüleivel,és beszélgetés közben derült ki h nem is aludt ott. Szóval akkor hol voltál lányom?
Remélném h nem hazudik
ezek pont Mónika show-s kérdések.
Miért olvasol bele? Én megmondanám neki, hogy zárja le a gépét. Gusztustalanul undorító beleolvasni más levelezésébe.
"Én trükköznék és azt mondanám"
Szülőként neked belefér a trükközés, de a gyereken kiakadsz? Szülőnél miért nem opció a felelősség vállalása azért amit csinált?
"Rájöttem hazudik a lányom."
És?
Mindegyik hazudik!
Valahol megérdemlitek egymást... Hazudós lány és a lánya magánbeszélgetésében turkáló anya...
Hogy jutottatok idáig? :( Asszem tudom, a "nem szeretnéd, hogy fiúzzon" a kulcsmondat. Tehát a kézen fogva sétálós, fagyizós randikat sem engednéd jó szívvel, ami normális lenne az ő korában. Ezt tudja a lányod is tehát hazudott, majd nem volt kivel beszélnie ezekről a dolgokról, tehát újra és újra hazudni volt kénytelen és már annyira benne van, hogy bármit megtesz, hiszen nincs senki aki ésszerű/betartható korlátokat szabna neki.
Most okosnak kell lenned, mert ha fogod megbünteted és meg sem hallgatod, akkor kb annyit fog tanulni az esetből, hogy jobban kell hazudnia. Ha nem szólsz semmit, akkor pedig fenntartod ezt a rossz rendszert.
Ha ki tudsz találni a lányod számára ellenőrizhetetlen, bombabiztos sztorit arról, hogy honnan tudod, akkor szembesítsd a hazugsággal. Ne üvöltözve, hanem nyugodtan. Beszéljétek meg, hogy miért hazudott, hogy szeretnéd megismerni a srácot, hogy nem baj, hogy érdeklik a fiúk, az baj egyedül, hogy hazudik. Az ott alvás korai, ebből ne engedj, de ne próbáld eltiltani őket.
Ha nem tudod, hogy szembesíteni, akkor szimplán dolgozz a viszonyotokon tudatosan, menjetek el fagyizni, vásárolni, csajoskodjatok kicsit, viccelődjetek srácokról, stb. Éreztesd vele, hogy már nem tartod teljesen kislánynak, mint 8 évesen. Nyugodtan üss meg barátibb hangot és ejts el olyan megjegyzéseket, hogyha majd lesz barátja, akkor nem akarod, hogy hazudjon, inkább mutassa be, stb. Persze ne folyamatosan ezzel nyaggasd, mert akkor vagy rájön, hogy tudsz valamit, vagy elkezd feszengeni, pedig az lenne a lényeg, hogy merjen beszélni veled.
Ha nincs végleg elrontva a viszonyotok, tehát nem egész napos üvöltés megy otthon és alapvetően szeretitek egymást, szóval még inkább kényszerből hazudik otthon mint rutinból, akkor kis szemléletváltással, elég hamar meg tudod szerintem újra nyitni magad felé a lányod, mert biztos, hogy szüksége lenne rád. Ne hidd, hogy neki ez az ideális állapot, hogy hazudik neked, csak valahogy félrecsúsztak a dolgok köztetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!