Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Te megbízol a fiadban-lányodba...

Te megbízol a fiadban-lányodban? Szerinted igazat mond mindig vagy néha hazudik is?

Figyelt kérdés
2016. jan. 27. 12:23
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
97%
Megbízom benne, hogy elmondja azt, amit elmondhatónak tart. Nem vagyok rendőrségi vallató. Vannak dolgok, amelyek csak rá tartoznak, és ezt már egészen kis gyermek korban is tudják ők is.
2016. jan. 27. 12:38
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha saját magadból indulsz ki, hogy te milyen voltál fiatalon, akkor már meg is kapod a választ a kérdésedre.

Te beszámoltál mindenről a szüleidnek? Nem lódítottál néha? Nem rosszalkodtál soha? Nem lógtál a suliból?

Persze vannak esetek, amik már túl mennek egy gyerekcsínyen, de ha jó a szülő-gyerek kapcsolat, ha nem mászik bele egy szülő a gyereke életébe és nem számoltatja el minden percéről, hanem megvárja, hogy a gyereke magától meséljen, akkor kár ezen előre aggódni.

2016. jan. 27. 12:39
 3/12 anonim ***** válasza:
70%

Nekem nincs gyerekem. De szerintem általában az ember már gyerekkorban megtanul hazudni.

Kamaszkor elejére eljut oda; hogy ha lebukik egy hazugsággal, akkor is meg tudja ideológizálni a dolgot. Például:

Az "nem is volt hazugság" hanem csak "kicsit pontatlan információ" vagy " csak nem terjedt ki minden részletre. Vagy hazugság volt ugyan, de ilyen-olyan okból "szükséges". Satöbbi...

Mi is ilyenek voltunk. Néha még a magamfajta kítűnő magatartású gyerekek; sok gyerek nálam sokkal gyakrabban.

Hiába, Jézus kivételével még nem élt tökéletes ember a földön.

2016. jan. 27. 12:57
 4/12 anonim ***** válasza:
90%

Megbízom benne. De biztos, hogy vannak kisebb-nagyobb füllentések. Ez szerintem együtt jár a tinikorral.

Én is emlékszem, hogy nem mindent mondtam el, vagy nem pont úgy mondtam el. Pedig jó kapcsolatom volt a szüleimmel.

Szerintem amíg nem komoly dolgokról van szó, addig nincs ebből gond.

2016. jan. 27. 13:27
 5/12 anonim válasza:
90%
Egyetemista lányom van, aki Pesten kollégista. Nem kérdezem hogy kivel tölti idejé t és h hol mert úgyse mondaná meg. Egyszer kérdeztem akkor azt mondta h elvan a koleszosokkal. Én nem kérem számon. Tudom h az én megnyugtatásom érdekében hatudna h nem menek bulizni stb. De mivel helyes értékrendre nevelteü így csinálja azt amit jónak éát :D jobb a tudatlanség
2016. jan. 27. 13:27
 6/12 anonim ***** válasza:
78%

Sima ügy hogy hazudik néha, nincsenek illúzióim. Néha mondom is neki, hogy értékelem a kreativitását, de legközelebb legyen okosabb. :)

Nagy dolgokban (jegyek eltitkolása, cigizés, egyebek) nem mer hazudni, gondolom akkor elég sikeresen le szoktam fülelni.

De a "nem volt ma lecke, mert beteg a tanár", és a " azt a munkafüzetet pont a suliban hagytam" azért befigyel.

Nem tudom, ide sorolható-e az "anya, nem is vagy kövér abban ruhában", és a "tök jó lett a bableves". :D

2016. jan. 27. 13:28
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Megbízom benne, és tiszteletben tartom, hogy van privát szférája, amit nem akar velem megosztani. A naplóját, levelezését akkor sem nézem meg, ha az orrom előtt hagyja. Ha azt érzem, hogy valamiről szeretne beszélni, de nehezére esik, akkor türelmesen biztatom, de nem faggatom.

Ha olyan dolgot mond el, ami negatív fényt vet rá, nem fordítom ellene, nem vetem később a szemére.

2016. jan. 27. 13:31
 8/12 anonim ***** válasza:
90%

Minden kamasz lódít néha egy kicsit.És persze a felnőttek is. Nincs ezzel gond, amíg a normál kereteken belül van. Amíg teszi a dolgát, tehát rendesen tanul, nem züllik el, addig nem kontroll mániásnak lenni.

47N

2016. jan. 27. 13:44
 9/12 anonim ***** válasza:
53%
Kinek mi a züllés :D
2016. jan. 27. 13:50
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
#9: Igen, kinek mi züllés. Nekem a heti szinten részegre ivás és a kábszerek.
2016. jan. 27. 14:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!