Mit csináljak? Rájöttem hazudik a lányom.
Nekem azt mondta, h a baratnőnel alszik, erre most beleolvastam a facebook levelezesebe, és kiderült, h egy fiúnal aludt/osztalytarsanal) 13 évesek!A fiúnak otthon voltak a szülei is, bemutatta a lányom.
Most nem tudom piritsak rá?vagy folytassam tovabb, h olvasom a leveleit titokban??azt semmiképp nem szeretnem hogy szexeljen ennyi idősen, erről mar beszeltünk, de a fiút sem szeretnem, h fiúzzon!!hiaba tiltanam el nem tudok az iskola elé menni h hazajöjjek vele, csak este érek haza, napközben suli után gondolom a fiúval találkozgat!ha meg elmondom neki , h lattam miket írogatott, akkor többet nem fogom tudni elolvasni:(((
Van lehetosege nem valaszolni ha olyat akarsz tudni amit nem akar elmondani? Ha nincs, akkor ne csodalkozz ha hazudik.
A kemkedes utana meg aljas dolog.
A fiu szuleivel kene beszelned.
Valamikor már régebben vesztetted el a bizalmát, azért hazudik és nem mondja el az igazat neked!
Igen, először beszélj a fiú szüleivel, ill. én megpróbálnék a fiatalokkal úgy beszélni ezekről a dolgokról, hogy háromasban... legyen ott a fiú is, és őszintén elmondani nekik, hogy milyen következményei lehetnek, ha meggondolatlanul cselekednek...
Inkább a hazudozást kéne megoldani szerintem, hogy nyugodtan elmondhassa neked ha ilyen van. Szerintem többre mész azzal, hogy tudod hogy fiúzik, mint hogy azt hiszed hogy nem.
Ez nem jelenti azt hogy helyeselném a többi cselekedetét.
De ha nincs szexuális kapcsolata, akkor mi a probléma? (Ezt még szerintem meg is lehet vele beszélni) Esetleg annyira megbízhatatlannak tartod? Ha igen, miért?
Ha meg konkrétan azzal a fiúval van bajod akkor meg leülhetnétek elbeszélgetni erről.
Másrészt meg elszigetelni sem tudod, mert akkor vagy az egész világtól, vagy akkor meg titokban fogja csinálni.
De igazából a levelei elolvasása után nem csodálkozom hogy nem akar elmondani semmit sem. Eléggé erkölcstelen dolog, ráadásul a törvény is tiltja, még kiskorúak esetében is csak az engedélyével bonthatod fel.
Oké, az nem szép dolog, hogy beleolvasol a levelezésébe. De azért nehogy már a kislánynak álljon feljebb, aki 13 évesen a pasijánál alszik és hazudozik (nem apró füllentés!) Megjegyzem érdekes szülei lehetnek a fiúnak is, én azért tuti meggyőződnék róla, hogy a kislány szülei áldásukat adták a dologra, bár személy szerint nem is engedném a dolgot.
Én most első körben mondanám a lánynak, hogy beszéltem a barátnője szüleivel és kiderült, hogy nem is ott volt, vagy ilyesmi. Ha még tovább hazudozik így is, akkor jöhet a szembesítés a tényekkel.
A tiltásnak meg ez az ára ugye. Az teljesen oké, hogy még nem engednéd a barátjánál aludni, de azért egy-egy mozi, vagy felügyelettel nálatok találkozás beleférhet, a teljes tiltásnak nincs értelme.
Plusz nem ártana sort keríteni egy "hogy néz ki egy szülés a valóságban/milyen ronda nemi betegségek léteznek" beszélgetésre.
Ja és ha tudod ki a srác, beszélj a szüleivel. Említsd meg, hogy nem engeded ott aludni. Mondjuk ez csak akkor működik, ha a kedves kislányod nem megy haza akárkivel...
Ha ő hazudik neked, te meg a facebookos levelezéseit olvasod, akkor már rég nincs köztetek bizalom.
Rég rossz, ha a lányodat tiltanád a fiúzástól. Te nem fiúztál 13 évesen? Ha nem is ottalvás, de találkozgatás, együtt sétálás szintjén? Teljesen természetes, hogy a 13 évesek már érdeklődnek a másik nem iránt, abban semmi rossz nincs, ha elmennek együtt moziba, sétálnak, beülnek cukrászdába. Ha tiltod, akkor is csinálná a lányod, csak egyrészt nem tudnál róla, másrészt méginkább romlana a kapcsolat köztetek. Inkább arra törekedj, hogy javíts a viszonyotokon, egyrészt fogadd el, hogy őt ezek a dolgok már érdeklik, másrészt beszélgess el vele arról, hogy mik azok, amikhez még túl fiatal. Ne ilyen idegesen, kioktatóan, hanem normálisan. Így ő sem fogja kényszernek érezni, hogy hazudjon neked vagy elhallgasson előled mindent, másrészt neked sem "kell" a privát levelezéseiben kutakodni.
Ami az ottalvást illeti, egyrészt tedd világossá a lányod számára, hogy ez korai számára, ebbe nem egyezel bele, másrészt beszélj a fiú szüleivel. Szerintem ők is kibuknának, ha megtudnák, hogy a barátnő szülei nem is tudtak arról, hogy ő ott tölti az éjszakát.
Kedves #6
Légyszíves magyarázd már el nekem hogy mivel jobb a lánynál szüleinél felügyelettel lenni, mint a fiú szüleinél felügyelettel lenni? Inkább a szüleivel azt beszélje meg hogy ne aludhasson ott, de amúgy lehessen ott. Valószínűleg a fiú szülei úgy tudták hogy megengedték neki.
Ez a logikátlan irracionális hülyeség, hogy Pistikéhez nem mehetsz át mert ott nem tudok rád vigyázni, de Pistike sem jöhet át, mert nem akarom kerülgetni, de Pistikével nem mehetsz sétálni sem, mert én azt mondtam.
Amúgy általánosságban az összevissza mindent tiltunkkal annyit ér el, hogy mindenről hazudni fog.
A hazudozásról meg annyit, hogy van hogy egyszerűbb utólag kimagyarázni. Én pl úgy mentem el pestre, hogy azt mondtam hogy miskolcra megyek. Aztán pesten küldtem egy üzenetet, hogy pesten vagyok. 1 év alatt nem sikerült megértetni anyámmal hogy tudok vigyázni magamra.
De nagyapám, apám, a haverom anyja tudott róla. Velük ezt meg lehetett beszélni.
Legközelebb már anyám is tudott róla, mert akkor már legalább lehetett róla tárgyalni.
A kérdezővel nem lehet ilyen? Például hogy annyira szeretne vigyázni rá, hogy az utcából sem szeretné kiengedni? Esetleg olyan, hogy már a kérdés miatt is leszidják nagyon?
Még annyit hogy ha valaki hazudik, akkor annak oka van. Nem szoktak azért hazdni (általában), mert milyen jó hazudni. Előbb inkább azzal foglalkozz, hogy megbízhasson benned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!