Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mikor "adjam oda" a kisbabámat...

Mikor "adjam oda" a kisbabámat az apjának?

Figyelt kérdés

Kisfiam 2 hónapos, az apukájával nem vagyunk egy pár. Sajnos így alakult, nem tervezett gyermek, ha nem akarnám szépíteni akkor azt írnám egy buli eredménye.. ezt nem a kitárulkozási vágyam miatt írtam le, csak hogy világos legyen a helyzet és hogy nincs bennem bosszúvágy vagy hasonlók. Az apa tehát mindig jön látogatni a picit. Kb. 2 naponta. Van egy párja, a terhességem alatt jöttek össze. Ő is jött már vele párszor. Kedves csaj nincs vele bajom, kórházba is meglátogatott, utána az első hónapban 1x jött,pár alkalommal most kb hetente. Van amúgy neki is egy kisgyereke így ért a babákhoz. A kisgyerek is látta már a babát, ő is kedves volt hozzá. Tehát senkire nem lehet igazából panaszom.

Mégis úgy "félek" odaadni a babát.

Pl.

El akarják vinni majd sétálni. Tudom, hogy egy óra, voltunk is már ennyit külön, akkor anyukám vigyázott rá.

Egy hónap múlva megyek esküvőre, nem tervezek hajnalig lenni, de elmegyek szívesen. Szüleim is tudom, hogy jönnének, de azt mondták vigyáznak a babára. Erre a lány felajánlotta, hogy vigyáznak ők a babára. Szinte rosszul esett..

Nem tudom ezeket az érzéseket megmagyarázni. A hormonokra fogom, de lehet csak megzizzentem.

Ne foglalkozzak az aggodalmaimmal szerintetek? Normàlis odaadni egy 2 hónapos babát? Ha kér/felajánl valamit az apa mindenre mondjak igent?

2016. jún. 2. 18:29
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy a helyzethez mérten szerencsésnek mondhatom magam. Ha már így alakult, akkor mondhatni hogy megfelelő személlyel.

Elméletben jó is, hogy majd viszik, én is ki tudok kapcsolni, barátokkal lenni, párkapcsolatot kialakítani. Csak még most nehéz odaadni:)

2016. jún. 2. 19:33
 12/20 anonim ***** válasza:
10%
Egy buli eredménye... Szánalmas, hogy két felnőtt ember nincs tisztában a védekezéssel. Akkora buli volt, hogy szegény gyerek örüljön, hogy nem ugat. Borzasztó.
2016. jún. 2. 20:27
 13/20 anonim ***** válasza:
66%
Szerintem egy átlagos helyzetben lévő szülő is ugyanennyire fél először lepasszolni a gyereket, nagyszülőknek például. Viszont nem lesz semmi baj, főleg így, hogy a lány ért a gyerekekhez, az apja pedig gyakorolhatja az apaságot. :) Te pedig pihenhetsz kicsit. :)
2016. jún. 2. 20:48
 14/20 anonim ***** válasza:
32%

Személy szerint én most még nem merném odaadni. 2 hónaposan el sem tudtam volna képzelni, hogy akár a saját apjára ott hagyjam órákra (férjem volt, együtt voltunk). Nagyon pici még.

De ezt mindenkinek magának kell éreznie, eldöntenie. Ha nem érzed úgy, hogy odaadd, akkor még ne tedd. Érezni fogod, hogy mikor engedheted el velük/hagyhatod ott velük nyugodt szívvel. Hallgass saját megérzéseidre, ne ránk.

2016. jún. 2. 21:29
 15/20 anonim ***** válasza:
9%

én se biznám a gyerekem egy vad idegen nőre 2 hónapos nem is tudom hova gondolsz

sétálni se szabad még vele men hogy egy egész estére egy idegenre bízni

hol van a védőnő ilyenkor

2016. jún. 2. 22:29
 16/20 anonim ***** válasza:
83%

A két utolsónak:

Elég önző dolog azt hinni, hogy az anya a legfontosabb. Elképzelni sem tudom, mekkora önzés az, hogy még a saját apjának sem akarja odaadni utolsó előtti.

2016. jún. 2. 22:39
 17/20 anonim ***** válasza:
93%
Sétálni sem szabad menni egy kéthónapossal?? Ez még micsoda ökörség? A mi babánkat négynapos kora óra rendszeresen visszük sétálni a jó levegőre. A többi ismerős baba ványadt csirkének tűnik mellette, egészséges kis vasgyúró.
2016. jún. 2. 22:41
 18/20 anonim ***** válasza:
81%

Kedves valamelyik előző, azért az csúnya lenne ha két hónapig bent aszalnánk egy csecsemőt, mert nem mehet sétálni, sőt, akkor az anyát is, gondolom...

Az enyémet öt napos korától naponta visszük, pedig téli baba. Sosem volt még beteg, egészséges, kiegyensúlyozott, vidám baba.

Kedves kérdező, értem, hogy először picit rosszul esik, hogy más nő vigyáz a te picidre, aki nem közeli rokonod, vagy barátod. De a babának az az érdeke, hogy többen is szeressék, neked meg hosszú távon az a jó, ha nyugodtan rájuk tudod bízni, és kikapcsolódhatsz. Elég megterhelő az anyaság minden szépségével együtt is, jó ha az apa egyenértékű szülő, függetlenül attól, hogy együtt vagytok-e.

Pihenj kicsit, jó szórakozást :)

2016. jún. 3. 09:07
 19/20 anonim ***** válasza:
67%

"Ott lenne az apa is persze. De neki a kisfiunk az első élménye a babákkal, szerintem nem is vigyázna rá egyedül. Gondolom ezért a lány ajánlotta fel."

Miért, neked és a másik lánynak nem ez az első kisbaba a közvetlen környezetében? Egyébként akkor sem kell félteni, ha tapasztalatlan az apuka, majd belejön.

2016. jún. 3. 11:34
 20/20 anonim ***** válasza:
#19 Te nagy okos, tanulj meg olvasni. A barátnőnek már van egy gyereke...
2016. jún. 4. 21:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!