Normálisak a szüleim?
Úgy viselkednek, mintha utálnának. Az apám diekt kötekszik velem állandóan, pl. este olyan meleg volt, hogy mire felkeltem, tiszta izzadt voltam, ezért le mertem zuhanyozni. És nálam a zuhanyzás kb negyed óra, de amúgy mindig elzárom a vizet is, mikor behabozom magam. Ez meg kitalálta, hogy ő hallotta, hogy fél 6-tól negyed 7-ig zuhanyoztam, közbe már 6-kor rég lent voltam. És kitalálta, hogy mostantól minden reggel ő fog felkelteni és végignézi, ahogy fogatmosok, aztán felöltözök, hogy nehogy zuhanyozni tudjak.
Meg nem volt itthon semmi normális kaja, csak ilyen száraz kiflik, meg valami parizer, aminek tegnap járt le a szavatossága, ezért a pékségben akartam venni valamit, ő viszont direkt, amiért nem csináltam az itthoni romlott parizerből szendvicset, elvette a pénzemet, hogy ne tudjak enni egész nap.
Ez normális? Ezért már feljelenthetném?
Persze. Sőt, el is költözhetsz és eltarthatod magad egyedül.
Mi a jó ég van a mai kolkokkel?????
Az lenne az igazságos, hogy ha a szüleid is el tudnák mondani a maguk szemszögét. Mert ez így elég undorító, amit művelsz.
De tudod mit? Jelentsd fel őket. Megérdemelnéd, hogy kiemeljenek a családból és berakjanak egy nevelőintézetbe, hátha rájössz magadtól, hogy jó dolgod volt. Igaz, onnan már nincs visszaút, de hát a 18 éves kor biztos hamar el fog jönni.
Nekem semmi nem utal ebből arra, hogy utalnának. Abnormálisan takarékosak. Vagy azért, mert rászorultok vagy azért, mert a vérükben van.
Egy napja lejárt felvágott még határeset. Lehet jó, de lehet romlott is. Állag alapján érdemes eldönteni. Ha romlott, nyilván nem kell megenni. A száraz(abb) kenyérfélét még egy kicsit meg lehet próbálni "feljavítani", akár melegítéssel (de akkor azonnal meg kell enni), akár pirítással, akár jó bundáskenyérnek - mondjuk egyiket sem tudod elvinni a suliba.
Hány éves vagy? Nem tudsz vállalni némi diákmunkát? Csak, hogy egy minimális zsebpénzed legyen. (Úgyis jön a nyár.) Tudom, nem az lenne a "normális" megoldás, hogy diákmunkából vegyél "normális" ennivalót, de figyelembe véve a lehetőségeidet, ez tűnik a lejárhatóbb útnak.)
Mi van veletek emberek?
Miért kell mindig a szülőket védeni itt? Most komolyan akkora probléma, hogy szerencsétlen gyerek úgy döntött lezuhanyzik és, hogy venni akart magának kaját? Komolyan normális szerintetek, ha valaki ennyit sajnál a gyerekétől? Szar gyerekkorotok lehetett ezek szerint, sajnállak benneteket.
Persze a feljelentés szerintem is erős túlzás, és nyilván kiröhögnék emiatt a rendőrségen, de azért nehogy már az apukának legyen igaza ebben. Szomorúnak tartom, hogy tényleg vannak olyan szülők, akik ilyen alapdolgokat (fürdés, étel) sajnálnak a gyerekeiktől. Természetesen a kérdező meg lett volna a zuhanyzás és a reggeli nélkül is, de most komolyan, emiatt parádézni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!