Velem van a baj?

Figyelt kérdés

Anyukám mostanában úgy érzem "kipécézett" engem. Ez megnyilvánul például abban, hogy ha a tesóim rám akarnak kenni valamit akkor felháborodok. Szerintem ez normális reakció erre, anyu mégis úgy szól, mintha szétvertem volna a házat egy megrágalmazásért. Akkor állandóan a korommal jön. Hogy azt hiszem hogy 16 éves vagyok, és azt csinálok amit akarok, csak azért mert egy szombati nap nem pattanok neki segíteni, mikor hétköznap a segítségek miatt szinte tanulni sem marad időm. Ilyenkor tudnék pihenni, a barátommal lenni kicsit, de rá ilyenkor jön az, hogy ő nem cseléd, mi is csináljunk valamit. 4-en vagyunk testvérek, én 16, a három tesóm 8,5 és 2 évesek. Én elhiszem hogy nehéz, pláne hogy elment a nevelőapukám, akié a három gyerek, mert sokat veszekedtek. De nekem szükségem van ennyi pihenésre hét napból, amiből 5-öt végig gyalogolom, szenvedem. Az iskolából 6-ra érek haza mert a testvéreimért kell menni suliba, oviba, és nem is az iskolák városába lakunk, hanem egy kisebb városban, ahova buszozni kell. Ha eddig elolvastad, először is köszönöm. Másodszor, a kérdésem az lenne hogy velem van a baj? Én rontok el valamit azzal hogy nem pattanok egyből hétvégén? Vagy hogy nekem valahogy a nevelési módszere sem tetszik? Előre is köszönöm a válaszokat! És bocsi ha hosszú lett! :/

16/L

2016. máj. 28. 16:23
 1/7 anonim ***** válasza:

Szia:)

Egyfelől ismerős a helyzet, én is 16 vagyok, és van 6 kisebb testvérem:)

Másfelől viszont teljesen igazad van...mi az, hogy egész héten dolgozol, és még hétvégén is elvárnak tőled mindent?

Szóval én úgy gondolom, teljesen normális, hogy így érzed ezt, ebben a korban. Nincs veled semmi baj!:)

Remélem jobb lesz, sok szerencsét, és próbáld meg vele megbeszélni:)

16/L

2016. máj. 28. 16:27
 2/7 anonim ***** válasza:

Nem, nincs veled semmi baj.

Meg anyukáddal sincs - nyilván neki is sok.

Nem tud anyukád más segítséget is szerezni? (Pl. osztálytárs szülei nem tudják a kicsiket hazahozni az iskolából? Vagy bármi máshoz segítséget szerezni?)

2016. máj. 28. 16:32
 3/7 anonim ***** válasza:
0%
Igen, más se pihen hétvégén, csak más munkarendben dolgozik hétvégén mint hétköznap. Azért mert nem kell bemenni dolgozni, a legtöbb embernek hétvégén is van dolga, es persze mindig mindenki pihenni szeretne legalább ilyenkor...
2016. máj. 28. 16:57
 4/7 anonim ***** válasza:

A kétéves testvér kivételével mindenki vegye ki a részét otthon hétvégén is a munkákból, és hamarabb megvan minden.

Azt se várhatod el tőle, hogy hétvégén mindent ő csinaljon egyedül.

2016. máj. 28. 18:05
 5/7 anonim ***** válasza:
Eleg nagy vagy ahhoz, h besegits ebbe-abba. Akkor is elvarhato lenne, ha nem csonka csalad lennetek. De ennek van hatara. Anyad fejeben nagy a felreertes, ugyanis most ugy kezel, mintha te lennel a parja, nem pedig a legnagyobb gyereke. Ha tenyleg ugy van, ahogy irod, akkor nem veled van a gond. Epp eleget teszel.
2016. máj. 28. 18:49
 6/7 anonim ***** válasza:

anyád sokkal fáratabb nálad most ő is vágja be a hisztit és ne csináljon semmit

akor azon rinyálnál, emeld meg a feneked és takarits

2016. máj. 28. 22:38
 7/7 anonim ***** válasza:

Semmi konkrétumot nem írtál.

Hogy mit jelent az, hogy "a barátoddal lenni", és hogy mit kéne csinálni.

Csinálhatnád a barátoddal együtt is, ketten hamarabb végeznétek.

S kérdés, hogy végülis család vagyto-e vagy sem.

Ha nem tetszik, kérheted a gyámügy segítségét, lehet, hogy nevelőszülőknél jobb dolgod lenne.

Nem írsz apukádról, gondolom meghalt, azért nem tudsz hozzá menni, de ha vannak nagyszüleid, ők is segíthetnek.

Nem kéne anyukádnak egyedül csinálnia mindent, még őt elveszítitek, ha belebetegszik.

2016. máj. 31. 22:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!