Miért ilyen velem?

Figyelt kérdés

Anyummal valahogy sosem volt meg az a tipikus anya-lánya kapcsolat. Sosem értettem ennek mi oka lehet, és már nem is igazán szeretek vele lenni. Állandóan veszekednek apuval, és sokszor eléggé el szokott durvulni a helyzet. Részletezni nem szeretném, nem jó felemlegetni. Igazából beszélni se szoktam erről senkinek mert úgyse értenek meg azok akik a tökéletes otthon légkörében élik mindennapjukat. Múltkor elestem és a lábujjaim a lábfejem alá fordultak. Veszettül fájt, de mondták itthon hogy ne menjek el orvoshoz. Végül múlt héten elmentem mert nem bírtam lábra állni és azt mondták hogy már csak a Műtét segíthet. Azt most az érettségi miatt még nem vállaltam be. Bármikor megszólalok itthon hogy fáj és kéne fájdalomcsillapító rögtön leordítanak hogy nekik is mennyi minden fáj, ne rinyáljak vagy el lehet menni...És ez csak egy példa volt. Számtalanszor kapom ugyanezt a választ. De amikor oda kerül a beszéd hogy jövőre megyek egyetemre és nem leszek itthon akkor meg sajnálkoznak hogy milyen rossz hogy itt hagyom őket.... Bocsánat a zavaros írásomért. 😢

(jártam pszichológushoz is de csak ideiglenes megoldásnak volt jó. Persze itthon ezért is kaptam) 18/L

2016. máj. 17. 15:34
 1/4 anonim válasza:
49%

Nálam is ilyen a kapcsolatom az anyukámmal.

Csak én 14 éves vagyok,de már alig várom,hogy kollégiumos legyek.

Meg tudom érteni a helyzeted..Mikor már haza érek a suliból azt kivánom bárcsak visszamehetnek legalább meg egy órára..

Hát sok sikert!:)

2016. máj. 17. 15:48
 2/4 UseYourBrain válasza:
Sajnálattal hallom a problémádat és igen a szülők is mások ahogyan minden ember más. A megfelelő "lelki" fejlődés érdekében fontos lenne, hogy ezt megoszd egy nagyon közeli barátoddal/barátnőddel, hiszen a pszichológus is főleg abban segít, hogy meg tudj nyílni és elfogadni/fejleszteni önmagad. Mivel még fiatal vagy azt ajánlanám, hogy várd meg amíg elmész egyetemre. A szülőktől messze eltöltött idő segít majd átgondolni, hogy mit miért mondhattak, mivel még fiatal vagy lehet te máshogy éled meg ezeket a dolgokat. Ha mindenképpen nem bírod már elviselni őket akkor az egyetlen megoldás ha már az egyetemen megpróbálsz önállósodni (ami az elején nagyon nehéz).
2016. máj. 17. 15:54
 3/4 anonim ***** válasza:
Sajnos ilyen szülők jutottak neked, ezzel még sokan vagyunk így. Legyél önálló, iskola, munka, külön háztartás, és annyit foglalkozhatsz majd a bajaiddal, annyi orvoshoz járhatsz amennyihez csak akarsz, senki sem fog beleszólni. :) 18 éves vagy, 14 évesen még elment volna ez a síránkozás, itt az idő felnőni!
2016. máj. 17. 15:56
 4/4 Költőnő? ***** válasza:
Sajnos biztos vagyok benne, hogy több hasonló problémákkal küzdő gyerekek vesznek körül, mint hinnéd. Ne félj megnyílni senkinek. A szülők ostobasága nem a te szégyened.
2016. máj. 17. 16:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!