Kulfoldon elo szulo halala?
Figyelt kérdés
A szuleim kiskoromban elvaltak, apam ujranosult es kiment az USA-ba, ahol szulettek gyerekei. Velem nem foglalkozott semmilyen szinten, a gyerektartast is az allam elolegezte meg, amit aztan biroi uton behajtottak rajta, mikor nagykoru lettem. Az a kerdesem, h esetleges halala eseten kapok ertesitest (a hatosagok csak a behajtas miatt tudnak a letezesemrol), vagy ez is a kint elo csalad lelkiismeretere lesz bizva? (Tudom, h ez jogi kerdes, csak nem talalom a rovatot, ahova irhatnam.) Koszonom a valaszokat!2016. máj. 28. 12:26
1/5 anonim válasza:
Nem hiszem, hogy kapsz értesítést. A kórházak ugye a nekik megadott embert értesítik, a hatóságok pedig nem foglalkoznak ilyennel. Az ottani hivatalok szépen meg fognak nyugodni abban, hogy van aki megszervezze a temetést a család meg hülye lesz szólni, hogy odamenj örökségért balhézni... Gondolom ez a kérdés burkolt lényege, szóval ha örökségen gondolkozol, akkor kiábrándítalak, mert Amerikában nagyon egyszerűen (egy végrendelettel) ki tudod tagadni a gyereket az örökségből és itt egy olyan emberről beszélünk aki nem utalta el önként a kinti fizuhoz képest nevetséges magyar gyerektartást. Szerintem ha ők nem adják önként, akkor hiába mész neki jogi úton a történetnek.
2/5 A kérdező kommentje:
Nem az orokseg miatt kerdeztem, de ha amiatt kerdeztem volna, se szegyellnem magam, mert egesz eletemben egy pohar vizet nem kaptam tole... Egyszeruen tenyleg csak az erdekel, ami a kerdesben benne van.
2016. máj. 28. 13:24
3/5 anonim válasza:
Elvileg ha nincs végrendelet de ha van akkor is a halála után a jegyzönek fel kell keressen . Örökséget biztos ,hogy kapsz utána ha adoság akkor is . Az ,hogy mennyit függ a végrendelettöl ha van és netán kivagy tagadva akkor is asszem az 1/4 ede jár neked . De ez itt már bonyolultabb .a lényeg ,hogy ha honapokon keresztül is de a jegyzönek felkell keresnie !
5/5 A kérdező kommentje:
Mar reg nem magyar allampolgar, ezert nem az itteni torvenyek az iranyadoak ra.
2016. máj. 31. 20:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!