Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám elveszi a pénzem állandó...

Anyám elveszi a pénzem állandóan, azthiszi a pénztarcája vagyok, mit tegyek? 20l

Figyelt kérdés
Ez az első normál munkahelyem, 85ezret kapok, megbeszéltük h 10ezerrel beszállok. Aztán félretettem 26ezerFtot , rá 2napra nem volt ott csak 10, majd 0ft, kerdeztem hol a penzem?? Erre h hát kellett. Azóta eldugom de állandóan kérdezi mennyi pénzem van? Meg hogy adjak 5000, majd 4500 mert nem tud váltani, így apránként mindig összejön és sosem latom viszont.. nem tartom korrektnek ezt hogy egy pénztarcának vagyok nézve.. én dolgozom meg a pénzemért, tudok bánni vele nem szórom el, es ez idegesiti.. mert anyám nem tud a pénzzel banni, mikor kapott váláskor nagyobb összeget (4mill) elköltötte a barátaira, mindenkinek kölcsönadott, semmi hasznosat nem vett.. Ez miatt ne az én pénztarcám soványodjon mert nem tudja megfogni.. 180at keres. És eddig érdekes mindig megoldotta mikor nem dolgoztam, most meg kényelembe érzi magát hogy úgy is ott az enyém és az övének tekinti, mikor megmondom h nem adok mert kell, akkor meg nagy ugatás, és jön h el lehet húzni stb (barátomhoz oda tudnék költözni de jövőre akarunk külön menni) mit tegyek? én se ingyen kapom a kaját a boltba , se az orvos, ruha stb
2016. máj. 26. 09:17
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
41%
Olyan jó,hogy itt mindenkinek jól fizető állása van,de arra nem gondoltok h esetleg nem talált más munkát,nekem diplomám van 2 nyelven beszélek igaz papírok nélkül mégis gyárban havi 90 ezerért robotolok,anyósnál lakunk megbeszéltük hogy havi mennyit fizetünk plusz havi 1 nagy bevásárlás,és a kajáinkra külön költünk,de van hogy ő kér többet,mert bejött valami váratlan kiadás,vagy mink szólunk h most csak ennyit tudunk adni mert ez vagy az van,de kér,szól nem pedig lop. Családtagtól nem lopunk,beszélj anyuddal hogy mi lenne ha havonta többet adnál fizukor de annyi,mert gyűjtesz a saját lakásra,ezt megérthetné.
2016. máj. 26. 12:53
 32/43 anonim ***** válasza:
53%
Igen, jól fizető állásom van, de azért mert tenni akartam érte. És nekem is csak egy érettségim van. Ja meg két nyelvvizsgám. Ha az ember csak ül otthon és várja a megváltást, sose fog történni semmi. Menni kell előre, otthagyni a falut, ha nincs ott munka, csak az ingerszegény környezet.
2016. máj. 26. 13:24
 33/43 anonim ***** válasza:
58%
Szobafestő mázoló vagyok, érettségim nincs, átlagosan évi 4-5 milliót keresek, a beosztottaim pedig napi 11.000ret kapnak... Ha diplomával és 2 nyelvet beszélve csak gyárban tudsz gebedni, akkor ne haragudj, de te szellemi fogyatékos vagy...
2016. máj. 26. 13:31
 34/43 anonim ***** válasza:
72%

"akik elmennek albérletbe odamegy a 3/4ed fizetésük számlákra és még gyerket is bevállalnak es sirnak h forintjuk nincs.. aki ilyen hulye meg is erdemli"

vagy csak nincs olyan szerencseje hogy lakhat a szulonel ingyen mert annak van sajat lakasa...

tudod sokan vannak am alberletben, sot, olyan is van, mikor a gyerek segit be a szulonek, mert az nyugdijbol mar nem birna az elszaladt lakbert fizetni, hoppa.

2016. máj. 26. 13:36
 35/43 A kérdező kommentje:
fúúúú esküszöm ennyi idiótát életembe nem láttam:D itt komolyan mondom 50emberből 10látja meg a valós dolgokat a többinek meg csak a kis szája jár, és olyan tanulatlan szerencsétlenek hogy a kérdés alatt a hosszú részt nem tudják végig olvasni, ami nem az volt, hogy szerintetek gáz, hogy 10ezret beszéltünk meg? mert pont nem ezt a kérdést tettem fel, és nem kértem véleményt, hogy ti a fele fizetéseteket otthonra adjátok, ez engem eleve nem is érdekel, ha ennyit beszéltem meg anyámmal akkor ennyit. a másik meg, mi az hogy az anyós eltart???:D komolyan vicc mit ki tudtok forgatni , de nem tudom mit várok szerintem itt 5.osztályig tart a "tudás" néhány válaszolónál, anyós eleve hogy jön a képbe? ja abból hogy a fiúnak aki nem ehet hétköznapi dolgokat ételbe abba segít neki? botrány , na meg nyilván első munkahely nem itt akarok megöregedni épp ez jött most, még nehogy már én legyek a hibás, hogy ennyiért merek dolgozni, szerintem sok kommentelőnek munkája sincs csak veri a nyálát, hogy többnek tűnjön, annak a pár embernek aki átlátta a kiírásom ÉRTELMÉT annak köszönöm! a többieknek meg remélem egész életetkbe ilyen primitív ostoba felfogással éltek;) na csooooooooooook
2016. máj. 26. 14:28
 36/43 anonim ***** válasza:
78%

Lopni anyukádnak nem kéne,ez biztos.ha nem elég a 10 ezer ft

Akkor beszéjétek meg uj összeget inkább.viszont ha nem akarod hogy minden pénzed elvegye akkor csak bankártya megoldás.

2016. máj. 26. 14:35
 37/43 anonim válasza:
90%
Látom itt mindenki baromira tudja osztani az észt.Ugyan így jártam én is hogy az Isten pénze sem volt elég.Anyám egyszer vágott át több százezerrel és akkor azt mondtam hogy tőlem 1 fillért sem fog kapni soha többet. Pl.egyszer azt hazudta hogy kell pénz neki maszek dokira, majd gyógyszerre,ez kB.közelítette a 100ezret.Rá 2 évre kiderült hogy az sztk-ban volt és ingyen.De itt még sorolhatnám a hazugságait.Ezek mellett 130ezer Ft a nyugdija és a barátjánál lakik,ahol nem kell fizetnie semmit.Eladta az aranyaimat a hátam mögött és még ő üvöltött mint egy féreg mikor kiderült. A bizalmat egy életre elvesztettem. Nem anya az ilyen aki ilyeneket megtesz.
2016. máj. 26. 14:42
 38/43 anonim ***** válasza:
93%
Csak nekem nem lenne gerincem pénzt kérni a lányomtól, aki éppen külön szeretne költözni és arra gyűjt...?
2016. máj. 26. 15:27
 39/43 anonim ***** válasza:

Egy barátnőmtől a nővére vett el minden pénzt, amíg ott lakott. Sokszor még akkor sem adott pénzt a barátnőmnek, ha tényleg fontos lett volna. Én vettem neki egyszer évszaknak megfelelő lábbelit, mert nem volt neki, meg egyszer havibérletet is.

Aztán a csaj a barátjához költözött.

2016. máj. 26. 16:14
 40/43 anonim ***** válasza:
26%

Komolyan, amikor először válaszoltam, azt hittem normálisabb vagy. De te fenn vagy akadva azon, ha megmondják mennyire nem tudsz semmit a világról. Csak dióhéjban...

Anyud 180e te 85e. Az 265e ft. Nekem szüleim ketten ennél picit többet (tényleg nem sokkal, minimálissal) keresnek/kerestek és bizony képzeld el volt olyan, hogy egy két csekk későn lett befizetve mert nem maradt rá. És nem mentünk sehova, nem vettünk ruhákat semmit. Gáz (télen volt hogy 55-60 ezer), villany (az is van jó 30 körül), víz, telefonszámlák (vezetékes, 3 mobil 25-30/hó), tévé- internet (10e), napi szintű és havi bevásárlás, benzin, buszbérletek (20k+a városi 9). És te még sokallod azt a 10 ezret amit be kell adnod? Képzeld, párom is velünk lakik ugyanannyit keres mint te, 15 a bérlete és 20-at ad anyumnak, mert ennyit kért + 12k még 2 hónapig egy részletfizetés. És nem picsog, hogy jajjj 10et meg 20at kérnek, ott a maradék amit elrak. Ennyi. Nem költi el minden szarra. Minek havonta új ruhákat venni? Azt a pénzt máris elteheted.

Egyébként, ha tényleg nem tetszik a rendszer szedd össze a holmidat és költözz el. Majd vissza fogod még sírni azt, amikor anyudnál éltél és csak 10-et kellett fizess (meg balhézni azért, mert költekezni akar - nem kell olyankor adni, hacsak tényleg nincs annyira megszorulva, hogy csekk vagy ilyesmi). Mert az albérlet, ha nem patkánytanyát akarsz, 75-90-nél kezdődik/hó. És abban nincs benne a kaja a rezsi meg a luxuscikkek.

És mielőtt megszólalsz, hogy nem dolgozom.. 20 éves leszek, egyetemre járok, 2 helyen dolgozom mellette. Biztos állásom van egész nyárra és diákmelóban kb annyit, ha nem többet össze mint te (akár csak az egyiket nézzük, de ha mindkettőt akkor még többet is). Beleadok akkor a családi dolgokba amikor kell, fizetem belőle a telefonszámlám. Ja és nem vásárolgatok minden héten/hónapban új ruhát, bőven elég nekem félévente 1-1 nadrág, póló és két sportcipő egész évre. Erről ennyit. Hisztizz nyugodtan, majd rájössz a dolgokra :)

2016. máj. 27. 07:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!