Anyám elveszi a pénzem állandóan, azthiszi a pénztarcája vagyok, mit tegyek? 20l
"akik elmennek albérletbe odamegy a 3/4ed fizetésük számlákra és még gyerket is bevállalnak es sirnak h forintjuk nincs.. aki ilyen hulye meg is erdemli"
vagy csak nincs olyan szerencseje hogy lakhat a szulonel ingyen mert annak van sajat lakasa...
tudod sokan vannak am alberletben, sot, olyan is van, mikor a gyerek segit be a szulonek, mert az nyugdijbol mar nem birna az elszaladt lakbert fizetni, hoppa.
Lopni anyukádnak nem kéne,ez biztos.ha nem elég a 10 ezer ft
Akkor beszéjétek meg uj összeget inkább.viszont ha nem akarod hogy minden pénzed elvegye akkor csak bankártya megoldás.
Egy barátnőmtől a nővére vett el minden pénzt, amíg ott lakott. Sokszor még akkor sem adott pénzt a barátnőmnek, ha tényleg fontos lett volna. Én vettem neki egyszer évszaknak megfelelő lábbelit, mert nem volt neki, meg egyszer havibérletet is.
Aztán a csaj a barátjához költözött.
Komolyan, amikor először válaszoltam, azt hittem normálisabb vagy. De te fenn vagy akadva azon, ha megmondják mennyire nem tudsz semmit a világról. Csak dióhéjban...
Anyud 180e te 85e. Az 265e ft. Nekem szüleim ketten ennél picit többet (tényleg nem sokkal, minimálissal) keresnek/kerestek és bizony képzeld el volt olyan, hogy egy két csekk későn lett befizetve mert nem maradt rá. És nem mentünk sehova, nem vettünk ruhákat semmit. Gáz (télen volt hogy 55-60 ezer), villany (az is van jó 30 körül), víz, telefonszámlák (vezetékes, 3 mobil 25-30/hó), tévé- internet (10e), napi szintű és havi bevásárlás, benzin, buszbérletek (20k+a városi 9). És te még sokallod azt a 10 ezret amit be kell adnod? Képzeld, párom is velünk lakik ugyanannyit keres mint te, 15 a bérlete és 20-at ad anyumnak, mert ennyit kért + 12k még 2 hónapig egy részletfizetés. És nem picsog, hogy jajjj 10et meg 20at kérnek, ott a maradék amit elrak. Ennyi. Nem költi el minden szarra. Minek havonta új ruhákat venni? Azt a pénzt máris elteheted.
Egyébként, ha tényleg nem tetszik a rendszer szedd össze a holmidat és költözz el. Majd vissza fogod még sírni azt, amikor anyudnál éltél és csak 10-et kellett fizess (meg balhézni azért, mert költekezni akar - nem kell olyankor adni, hacsak tényleg nincs annyira megszorulva, hogy csekk vagy ilyesmi). Mert az albérlet, ha nem patkánytanyát akarsz, 75-90-nél kezdődik/hó. És abban nincs benne a kaja a rezsi meg a luxuscikkek.
És mielőtt megszólalsz, hogy nem dolgozom.. 20 éves leszek, egyetemre járok, 2 helyen dolgozom mellette. Biztos állásom van egész nyárra és diákmelóban kb annyit, ha nem többet össze mint te (akár csak az egyiket nézzük, de ha mindkettőt akkor még többet is). Beleadok akkor a családi dolgokba amikor kell, fizetem belőle a telefonszámlám. Ja és nem vásárolgatok minden héten/hónapban új ruhát, bőven elég nekem félévente 1-1 nadrág, póló és két sportcipő egész évre. Erről ennyit. Hisztizz nyugodtan, majd rájössz a dolgokra :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!