Anyám elveszi a pénzem állandóan, azthiszi a pénztarcája vagyok, mit tegyek? 20l
"es sirnak h forintjuk nincs.. aki ilyen hulye meg is erdemli"
Szerintem nálad a pont:))
Szerintem túl szigorúak vagytok a kérdezővel. Az anyja 180ezret keres, ő 80ezret, jövőre tervez elköltözni, a számlákba ad 10ezret, azon kívül pedig MINDENT magának vesz... ami 20 évesen szuper, a többség nem tart itt ennyi idősen.
KÖZÖSEN megbeszélték, hogy 10ezer forintot ad haza.
Majd ezek után a saját édesanyja, aki itt mindenki szerint egy angyal, és megérdemelné a lánya fele fizetését, SZÓ NÉLKÜL MEGLOPJA A SAJÁT LÁNYÁT.
Itt nem arról van szó, hogy többet szeretett volna kérni a rezsibe, hanem hogy ellopta a saját gyereke félretett pénzét. ELLOPTA, nem elkérte.
Ha csak néha kérne pár ezret, mert éppenerrekell, jajnincsnálampénz, jajnemtudokváltani, az is mind egyértelműen lehúzás, de hogy valaki lopjon a saját gyerekétől, főleg, mikor tudja, hogy nincs neki több...
ez szégyen gyalázat. Akik szerint ez jogos viselkedés, azokat csak sajnálni tudom, mert ezek szerint ők sem nőttek fel jobb családban.
"És nem akarok olyan csóró lenni mint az átlag emberek akik elmennek albérletbe odamegy a 3/4ed fizetésük számlákra és még gyerket is bevállalnak es sirnak h forintjuk nincs.. aki ilyen hulye meg is erdemli"
most ott tartasz, holott neked nem kell számlákat fizetned, nincs gyerek, és épp anyós pénzén akarsz élősködni...szóval te rosszabb leszel, mint ezek az átlag emberek, te más nyakán fogsz élni, még ha fizikailag nem is vagy hozzá közel...
23F
Jajj, 23, el ne hidd már, hogy a kiscsaj a hűtő közelébe se megy és semmit nem eszik otthon... a másik pedig, a rezsiből jóval több esik rá 10e-nél, szóval hagyjuk már!
Bunkó hisztérika, aki másokon élősködik. Most az anyja nyakán,aztán az aktuális pasi nyakán. Szánalmas.
Én egyetértek 22-essel. A kérdezőt nem minősítem, mert megéri a pénzét, de itt is rendszeresen kérdezik, hogy normális-e, hogy 22-24 éves fiatal még egy büdös percet nem dolgozott, és igazából semmit nem kezd magával, anyuci-apuci tartja el. Ehhez képest a kérdező már jóval előrébb tart, és a különválás a cél.
Akkor megérteném a 10 ezren való hisztit, ha mondjuk anyuka kb. ugyanannyit keresne, mint a lánya, vagy azt látná, hogy elveri a pénzt. Nem tudom a kérdező melyik kategória, de ha esetleg a különélésre pakolja a pénzt (erről nem vagyok meggyőződve...), akkor elég ócska dolog abból tarhálni. Én is ebben a helyzetben vagyok, amennyi pénzt csak lehet pakolok félre, hogy egy-két éven belül meglegyen az áhított saját ingatlan. Anyámék nemhogy nem tarhálnak (lopnak..!), de semmit nem fogadnak el, maximum ha megszorulnak. Ehhez persze az is kell, hogy kajám, a bérletem, a szükségem dolgaim és minden egyéb a saját pénzemből megy, és nincs rongyrázás (pl. az elmúlt egy évben vettem két 2000 forintos ruhát meg egy 4000 forintos cipőt, és ennyi volt a "luxuskiadás").
Számomra meg az is érdekes, hogy egyesek a pelenka költségét is hozzávágják a gyerekük fejéhez. Az ilyen akkor minek szaporodik? Vagy beérett az orbáni politika, és a szülőtartásra gyúrunk, ergo a gyerek egy befektetés, ami majd jól tejel később? Nem, a szülőnek nem kell kinyalnia a gyereke fenekét ha már felnőtt, de nálunk annyira természetes, hogy a segítség kölcsönös, és nem kell úgy élnem otthon, mintha albérletben lennék (és persze én sem tojok a szüleim fejére)... Az ilyen embernek milyen lelki világa van? Utána rácsodálkozik, ha a gyereke többet rá sem rúgja az ajtót?
#24:
miért ne lehetne, hogy nem eszik otthon?
Én veszek otthonra kaját amikor nagy bevásárlok havi 1x, de jó ha egy hónapban 3-5x eszek otthon...hétvégén általában nasizni szoktam, ha meg eszek, akkor elég kevés részét eszem meg annak amit vettem...szimplán nekem így van belőve a bioritmusom...szóval nem lehetetlen :)
Szerintem is több megy el rá, mint 10, de ezt akkor sem így kellene az anyjának csinálnia. Akkor ha a lánynak kell, akkor lophat az anyjától? hisz tőle tanulta...
És sajnos nem a pasi nyakán, hanem anyós nyakán akar élősködni, ami rosszabb! Szóval remélhetőleg rendbe tudja hozni a dolgait...
23F
Eleinte azt hittem az a helyzet ott is mint nálunk de rájöttem ,hogy nem . Az oké mi 25 ezret fizetünk plusz a kaja stb most végeztem a sulival de édesanyám segitésére hozzá költöztünk a párommal ..az elött albérletben voltunk . Igen sokkal több pénzünk megy igy el mint akbérletben DE mi valahogy szivesebben adunk ... föleg ha tudom ,hogy miért nincs neki és ez azota igy van miota diákként dolgozni kezdtem . Az egyik kommentben olvastam ,hogy etetett stb . Ez a része teljesen igaz . Én végig gondolnám ,hogy lehet én vagyok a ludas mert anyám rám is költ csak annyira ezzel vagyok elfoglalva ,hogy észre sem veszem . Nemm akartam b*unko lenni :)
20\L
Anyukád önző és nem tud bánni a pénzzel . Amikor kapott 4 milliót,azt félretehette volna, vagy befektethette volna, ne adj isten neked is adott volna belőle,hogy kicsit segítsen elindulni az életben.
Most meg lehet kövezni, de szerintem az lenne a normális,hogy a szülő segítsen a gyerekének,hogy el tudjon költözni otthonról.Nem mondom,hogy utána is segítsen, de legalább az elindulásban.
De ha már nem segít,legalább ne húzna le pénzzel..Nekem nem lenne pofám elvenni a gyerekem fizetéséből szó nélkül .
Elég szomorú az,hogy csak 85 ezret keresel..Nem gondolkoztál azon,hogy letegyél egy szakmát legalább? Mert ennyi pénzből te is ott fogsz tartani 20-30 év múlva,hogy a gyerekedet tejeled,ahelyett,hogy te segítenél neki.
És költözz el otthonról. 30-40ért már lehet szobát bérelni rezsivel együtt.Ha a barátoddal mentek közösen, akkor kibírható. +még ugye a kaja.De azt eddig is magad vetted. És mondom, keress valamilyen jobban fizető munkát, ha kell tanulj még tovább. Mert így nem nézel szép jövő elé.
Panelbam lakok, albérlet 70.000
a rezsi havonta 40+...
A kajámat magamnak veszem és főzöm, havi 45000...
Kondi bérlet 10.000
Benzin 25000
Ruha egyebek havi átlag 15000
Minden más 30-50000
Havi 90 ezerből meg is hülyülnék... Szedd össze magad, keress többet adj többet haza... Vagy menj el otthonról és majd meglátod mennyibe is kerül az élet... Nem havi 10.000be...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!