Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám elveszi a pénzem állandó...

Anyám elveszi a pénzem állandóan, azthiszi a pénztarcája vagyok, mit tegyek? 20l

Figyelt kérdés
Ez az első normál munkahelyem, 85ezret kapok, megbeszéltük h 10ezerrel beszállok. Aztán félretettem 26ezerFtot , rá 2napra nem volt ott csak 10, majd 0ft, kerdeztem hol a penzem?? Erre h hát kellett. Azóta eldugom de állandóan kérdezi mennyi pénzem van? Meg hogy adjak 5000, majd 4500 mert nem tud váltani, így apránként mindig összejön és sosem latom viszont.. nem tartom korrektnek ezt hogy egy pénztarcának vagyok nézve.. én dolgozom meg a pénzemért, tudok bánni vele nem szórom el, es ez idegesiti.. mert anyám nem tud a pénzzel banni, mikor kapott váláskor nagyobb összeget (4mill) elköltötte a barátaira, mindenkinek kölcsönadott, semmi hasznosat nem vett.. Ez miatt ne az én pénztarcám soványodjon mert nem tudja megfogni.. 180at keres. És eddig érdekes mindig megoldotta mikor nem dolgoztam, most meg kényelembe érzi magát hogy úgy is ott az enyém és az övének tekinti, mikor megmondom h nem adok mert kell, akkor meg nagy ugatás, és jön h el lehet húzni stb (barátomhoz oda tudnék költözni de jövőre akarunk külön menni) mit tegyek? én se ingyen kapom a kaját a boltba , se az orvos, ruha stb
2016. máj. 26. 09:17
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
25%

Igen, bogaram, tessék normális összeget hazaadni. Ha külön költözöl, akkor is több lesz a rezsi tízezernél. Ruhát sem kell havonta venned, oszd be a maradékot.

Tőlem egy nagy szájonvágást is kapnál, hogy anyádra azt mondod, hogy "ugat".

Húzz a pasidhoz most, és élj meg a fizetésedből. Mert azt elvárod anyádtól, hogy eltartson, te meg így beszélsz róla idegeneknek.

2016. máj. 26. 10:12
 12/43 anonim ***** válasza:
73%

Hát ha ennyivel jobban tudod, mint bárki más, akkor ne kérdezz, csak költözz el - majd meglátod, hogy 30 ezer nem is lenne olyan sok, és sehol sincs egy albérlet rád eső részének költségeihez képest... (És tökmindegy, mennyit keresel, egy lakás fenntartásának költsége ettől független - vagy majd a főbérlőnek meg az ELMÜNEK is azt fogod mondani, hogy "de vegyék figyelembe, hogy csak 85 ezret kapok"!? :)

A mai albérleti árak mellett hiába lesztek ketten, ha a párodnak is hasonló a fizetése:(

De álmodj csak, királylány - még egy darabig...

"el tudom dugni a kp-t" - ha anyád megtalálja / kizsarolja belőled, akkor az azt jelenti, hogy ez a módszer mégsem túl hatékony:S De ha sajnálod a számlavezetési díjat, akkor ne sírj, hanem vállald a döntésed következményeit - ideje lenne már ezt is megtanulnod: valamit valamiért

2016. máj. 26. 10:14
 13/43 anonim ***** válasza:
90%
"barátomnak az anyja támogatna kajába" - tehát már eleve úgy tervezitek a közös, "önálló" életet, hogy ezentúl az ő anyján fogtok élősködni - csodás:S
2016. máj. 26. 10:15
 14/43 anonim ***** válasza:
97%

Én 75-ből is 20-at adtam le, magamnak vettem a kaját és még félre is tudtam tenni...szóval nem lehetetlen, csak nem marad annyid, viszont ha megbeszéled, hogy emeled az összeget, akkor azt fixáljátok le, így nem lázonghat, mert kap pénzt és nem fog több tízezret ellopni...

Mindketten jobban jártok...

Én is szülővel élek, de SOHA nem lopott tőlem a saját apám, tudja hol tartom a pénzem, én csak elrakom egy dobozba, nem dugdosom. Nálunk nem szokás így lopkodni egymástól...szerintem nem normális dolog, szóval beszéld meg anyukáddal, mondd el te mit gondolsz erről és ugye minél hamarabb költözz, főleg ha továbbra is ilyen mentalitással kezeli a pénzed...

23F

2016. máj. 26. 10:23
 15/43 anonim ***** válasza:
84%
Ha majd a pároddal esetleg albérletbe költöztök, akkor ne lepődj meg, hogy havi 10ezer elég kevés lesz a rezsibe. Te se vagy normális meg az anyád sem, ez biztos. Hisztizel, mint valami 16 éves csitri, ahelyett, hogy a sarkadra állnál és vagy elköltöznél, vagy belegondolnál abba, hogy az a 10ezer forint, amit te adsz, az körülbelül 0. Én az egyetem mellett dolgozom, havi 80-ért, amiből 40-et beleteszek az albérlet díjába, a többiből meg bérlet, kaja, egyebek. Szóval szerintem nézzél magadba, utána hőzöngjél. 24N
2016. máj. 26. 10:23
 16/43 anonim ***** válasza:
64%

15 éve az első fizetésem 45 ezer volt, részmunkaidőre. Abból 25-öt adtam le otthon.

Üdv a való világban, kislány!

2016. máj. 26. 10:28
 17/43 anonim ***** válasza:
85%

A számlavezetési meg a kártyahasználati díj még mindig kevesebb lenne, mint amennyit az anyukád elvesz tőled apránként... Amúgy meg, nálunk úgy működik, hogy én is adok neki, ha éppen megszorul, meg ő is nekem, ha nekem gázos a hónap vége. Ez egy normális szülő - gyerek kapcsolatban így működik.

Én külön lakom, de ha otthon élnék, akkor is min. 30 ezerrel beszállnék a rezsibe.

Ha meg nem tetszik, el lehet költözni otthonról.

"Isten hozott nálam öcsém, ez a való világ..."

2016. máj. 26. 10:34
 18/43 anonim ***** válasza:
81%

"És nem akarok olyan csóró lenni mint az átlag emberek akik elmennek albérletbe odamegy a 3/4ed fizetésük számlákra és még gyerket is bevállalnak es sirnak h forintjuk nincs.. aki ilyen hulye meg is erdemli"

Mondta a lány, aki jelenleg is éhbérért dolgozik. Valld be, hogy kitartott akarsz lenni, majd anyós eltart, csak aztán ne csodálkozz, ha csicskáztatni fog és még a frizurádat is kritizálni fogja.

2016. máj. 26. 10:37
 19/43 anonim ***** válasza:
38%

Szépen beszélsz anyádról, aki babakocsit, pelenkát, játékokat, kiságyat, ruhát, iskolai tanszert, tankönyvet, menzát, (tanulói utazási bérletet), osztálypénzt, osztálykirándulást fizetett/vett neked, emellett születésnapodra és az összes éves ünnepre kaphattál tőle minden jót, meg ugye ENNI.

Hmm...az mennyi is lehetett össz?

Te meg nem vagy hajlandó segíteni a családodon. Szép vagy. Ráadásul a dolgozol, mit keresel 9 órakor gyakorin?

Én ma szabadnapos vagyok

2016. máj. 26. 10:41
 20/43 anonim ***** válasza:
53%

Az utolsó hozzászólásodon nagyon jót mulattam, angyalka :D :D

Nagyot fogsz te még pofára esni később :D :D

2016. máj. 26. 10:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!