Szerintetek mennyire normális, hogy 19 éves lányt reggel kiabálva ébresztenek a szülei, hogy keljen már fel?
minek felkelni korán, ha nincs semmi dolgom? én is 10-11-ig alszom
19/F
tényleg túl kevés az infó.
egyébként nem tudom, egyesek miért esnek neki rögtön a kérdezőnek. legtöbb egyetemen vizsgaidőszak van, minek kelne hajnalok hajnalán a kérdező? 9-10 óráig simán el lehet aludni, főleg ha tegnap este mondjuk filmes este volt vagy a barátokjával találkozott. ezek mind csak példák, de ne ítélkezzünk már egyből.
amúgy ez szerintem anyai megszokás. 22 vagyok, 14 éves korom óta koliban laktam, utána 4 évig voltbarátommal, most költöztem haza ideiglenesen egy hete, de ha itthon vagyok, anyumnak mániája, hogy akkor keljek amikor a normál ember. hiába magyarázom, nem érti meg, hogy heti két éjszakázós munkanappal totál felborul az életritmusom, az óráimat is úgy rakosgattam, hogy délelőtt ne nagyon kelljen bejárni egyetemre, mert nem tudok felkelni. amúgy meg tény, hogy a fiatalok szervezete (bulitól függetlenül) este sokkal tovább aktív.
22L
Ja, persze este sokkal aktívabbak, buliznak, filmeznek, nyomkodják a telefont hangosan vihogva, neteznek, stb. Aztán ágyba keverednek, alszanak 12 órát, elvégre még fejlődésben is vannak, és délben kelnek, hogy hol az ebéd...
Aztán sem túl aktívak, mert pl. a mosogatás se megy, meg a fűnyírás se, majd valaki megcsinálja, neki elvégre semmi dolga. Hisz még csak gyerek...
Aztán estére hipp-hopp fiatal felnőtt lesz, aki majd eldönti, mikor fekszik le, és megint tök aktívan bulizgat hajnalig.
Ezért esnek neki a kedves kérdezőnek, mert azóta is hallgat, mint kutyagumi a gazban.
Ez az életritmus egy munkaadónál sem lesz nyertes, és nagyon le fogja sza.rni, hogy ti mikor vagytok aktívak, ha 8-ra bent kell lenni, bizony ki kell mászni az ágyból 6-kor. És akkor még feltételezem, hogy a kérdező tanul, és nem munkanélküliként poshad otthon, akinek a karrier csúcsát egy folyamatos, négyműszakos munkarend fogja jelenteni.
Nem normális kiabálva ébreszteni, de kevés az info.
Én is bagoly típus vagyok, éjjel kettőkor úgy érzem a világot is meg tudnám váltani, de reggel 6-kor két egyforma zokni felvétele is komoly feladat, függetlenül attól, mennyit aludtam előtte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!