Lányom 20 évesen a párjához költözne, engedjem?
A lányom végre szerelmes lett egy 24 éves fiúba. S félév együttjárás után összeköltöznének a nyárra. Egyetemi kollégiumban ismerekdtek meg. Bár a lányom diszkréten hallgat h kollégiumon belül mennyire laknak együtt, de van egy olyan érzésem hogy sokat töltenek egymásnál.
Ennekellénere nekem oly furcsa h ily korán összeköltöznének közös szobába. Végülis tegyék amit jónak látnak, de mégis túl korai. Én mondom neki hogy minek egy szobában lakni nem elég az egy épület. Szerintetek?
20 éves felnőtt nő..milyen beleszólásod lenne szerinted?! miért ne lakhatnának 1 szobába, remélem nem gondolod komolyan a kérdésed...Te minek élsz a gyermeked apjával 1 szobába nem elég 1 épületbe?
Semmi furcsa nincs ebben,max a te agyadban
Én laktam kollégiumban, nagyon nem mindegy, hogy a pároddal egy szobában laksz-e, vagy pedig külön szobában laktok. Utóbbi esetben mindkét félnek van legalább egy szobatársa, akihez valamennyire alkalmazkodni kell, együtt aludni nem biztos, hogy lehet (vagy nem mindig akkor, amikor szeretnének), ráadásul így csak egyszemélyes ágyban tudnak aludni, míg a közös szobában össze lehet tolni az ágyakat. Nyilván nem olyan, mint egy albérlet, de mégiscsak van valamennyi külön szférájuk, ami csak az övék és más nem mászik bele.
Teljesen érthető, hogy ezt szeretnék kipróbálni akár fél év után is.
Az engedélyed nem fog kelleni, de azért szerintem fogadd el, hogy ők ezt szeretnék.
Véleményemet kérdezte meg :)
Szerintem korai. Én 3 évig csak összejárogattam a leendő férjemmel nem laktam együtt.
A fiút nem ismerem, mert a lányom nem az Magyarországon tanul. De a fiú magyar. De ott ismerte meg :)
Nos én félév összejárogatás után másik városban albérletbe költöztem az immáron vőlegényemmel. Szerintem nincs abban semmi rendkívüli, hogy egy kollégiumban közös szobába szeretnének költözni. Ha meg nagyon nem működik félév után (vagy nem tudom milyen időközönként lehet szobacserét kérni külföldön) külön költöznek ismét azonos nemű szobatárs mellé. Egyébként a kollégium pont egy olyan hely, ahol semmi intimszférája nincs egy párnak ha bármelyiknek is otthonülős mindenlében kanál szobatárs jut, mivel a normálisabb szobatárssal az kicseszés ha állandóan őt kérik meg, hogy nézzen másik hely után vagy viselje el a kedves párt.
Illetve miért kellene egy külföldön tanuló 20 éves lánynak engedélyt kérni az anyjától, hogy kollégiumban megválaszthassa a szobatársát, aki mellékesen a pasija?
Semmi gond nincs ezzel, nekem csak azon akadt meg a szemem, hogy mi az hogy "VÉGRE szerelmes lett".. mintha azt közölnéd hogy azért már eléggé ideje lett volna, de közben meg egyáltalán nem is örülsz neki.
A kollégiumi együttélés azért kicsit másabb jellegű a közös albérlettől vagy ilyesmi.
Ugyanez tűnt fel nekem is. "A lányom végre szerelmes lett..." Elvárás volt, hogy szerelmes legyen?
Ha a véleményedet kérdezte, akkor nem is értem, hogy merül fel részedről, hogy engedd-e (legalábbis a kérdésben így írtad).
A kollégiumi összeköltözés pont jó arra, hogy jobban megismerjék egymást.
En decemberben töltöttem a húszat es fel eve vele lakom nálunk amíg készül a házunk
1 eve vagyunk együtt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!