Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hihetetlen amit tett, nem...

Hihetetlen amit tett, nem tudom hogyan tovabb?

Figyelt kérdés

Édesanyám mérhetetlenül felboszantott.

A hétvégén lesz a 20 éves osztálytalkozonk. Egy kis város a mienk, igazából nemis város, mindenki ismer mindekit és a nagy többség a mai napig ott él. Én Budapestre jártam főiskolára és itt is maradtam. Mondhatom, hogy megvan mindenem amire vágyom, ami nincs és nemis kell az a gyerek-házasság (7éve vagyok együtt a párommal)

Hétvégén felhívott anya és elmondta a "tudnivalókat" a találkozóval kapcsolatba, ugyanis hosszú ideje úgy tudják, hogy férjnél vagyok és az unokatesóm kislanyáról azt mondta, hogy az az én lányom. Nem akart szégyenbe maradni, hogy lassan 40 éves leszek és se férjem se gyerekem nincs....

Nagyon-nagyon mérges vagyok! Nem tudom mit csináljak, hisz ha megmondom az igazat akkor anyát minimum bolond öregasszonynak hiszik majd. Nagyon utálok hazudni, és most rákényszerít.

2016. máj. 23. 11:23
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
100%

"Nem tudom mit csináljak, hisz ha megmondom az igazat akkor anyát minimum bolond öregasszonynak hiszik majd. Nagyon utálok hazudni, és most rákényszerít."

Ha kiderül az igazság - márpedig nyugodt lehetsz, hogy előbb-utóbb kiderül, akár elmész az osztálytalálkozóra, akár nem - vagy bolondnak nézik, vagy felismerik, hogy egy megfelelési kényszeres nő, akinek fontosabb, hogy mások mit gondolnak róla meg a lányáról, másrészt nem tudja elképzelni, hogy nem mindenkinek legfőbb vágya és célja az az élet a hagyományos családmodellel, amit neked kitalált és hazudott másoknak, és fontosabb neki az, hogy mások mit gondolnak róla, illetve rólad, mint hogy a te érzéseidre tekintettel legyen, és megbékéljen végre vele, hogy nem az a mintát követed, mint az ő generációjának többsége, akik közül aztán épp olyan eséllyel boldogtalan és elégedetlen az életével egy nő, mint bárki más - ezt szerintem te is látod, ha nyitott szemmel jársz a világban.

Ha netalán ilyen helyzetben lennék, több okból sem mennék bele a hazugságba, a neki való falazásba - más lenne egy apró, még vállalható füllentés, hogy megóvd a cikizéstől, és nagyon más egy ilyen súlyú dologban hazudni, minthogy van-e gyerekem vagy nincs, plusz a végén előbb-utóbb így vagy úgy, de kiderülne az igazság, és szerintem az rád nézve lenne ezerszer kínosabb helyzet, mert akkor mindenki azt gondolná, hogy te nem tudod elfogadni azt, ahogy az életed alakult, irigykedsz azokra, akinek férjük és gyerekük van, kisebbrendűségi komplexusod van, vagy szégyenled, hogy neked ez nem jött össze, és ezért hazudtál egy oltári nagyot.

Pont ezért nem tenném meg azt sem, hogy nem megyek el az osztálytalálkozóra - mert akkor még az is rajtam ragadna, hogy gáznak érzem magamat, amiért mindezeket hazudtam, és szégyenemben maradtam távol a lebukás veszélyétől tartva.

Szerintem gondold át, hogy magadat akarod ilyen megalázó helyzetbe hozni és lejáratni, vagy elfogadod, hogy anyukád ilyen helyzetbe hozta saját magát a hazugságával, amivel nem mellesleg téged is megbántott.

(Azt meg pontosan tudod te is, hogy nem miattad kerül ciki helyzetbe, hanem a saját meggondolatlan hülyesége miatt. Nem te járatod le, hanem ő tette saját magával. Felnőtt ember, neki is vállalnia kell a tettei következményeit, mint bárki másnak.)

2016. máj. 24. 06:09
 32/34 anonim ***** válasza:
100%
Én elmondanám, mi a szitu, nehogy már neked kelljen hazudoznod az őrült anyád miatt.
2016. máj. 24. 11:02
 33/34 A kérdező kommentje:

A páromnak van Fb profilja, de őt érthető okokból nem ismerik a volt osztálytársaim, nemis igazán használja. Nekem "csak" linkedln es Twitter fiokom van, mindkettő a munkám miatt.

Az, hogy mutogatott e képeket a kislanyról nem tudom... de nemis ez a fontos.

2016. máj. 24. 21:23
 34/34 anonim ***** válasza:
100%
jobb ha anyadrol tudjak meg hogy megfelelesi kenyszere van es emiatt hazudik mintha teged tartananak majd idovel a volt osztalytarsaid vagy masok hazug es sikertelen embernek. Mi massal lehetne magyarazni egy nemletezo ferjet es gyereket ha nem azzal hogy szeretned de nem sikerul. anyad hazugsagaert meg viselje a kovetkezmenyeket.
2016. máj. 25. 12:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!