Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A válaszadók többsége támogatj...

A válaszadók többsége támogatja a gyerekverést?

Figyelt kérdés

Olvasom a hozzászólásokat és azt szűrtem le hogy a többség a verés mellett van.

Mintha normális lenne, ha a lány késöbb ér haza 10 perccel meg kell rugdosni mint egy zsákot. És az a válasz hogy "miért nem értél haza időben, ha tudod hogy megvernek". Mintha be kellene hódolnia az agresszív apjának.

2016. máj. 15. 14:54
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Én nem támogatom.

Sok szülő csak akkor jön rá mire vállalkozott,mikor már benne van,és a gyerkeken vezetik le a feszkót...

Majd ha öregek lesznek remélhetőleg azt kapják vissza,amit érdemelnek.

2016. máj. 16. 04:19
 22/26 anonim ***** válasza:
77%

A verés a gyáva és elkeseredett emberek fegyvere. Amikor már tudat alatt tudja a szülő, hogy igenis ő rontotta el, akkor próbál ezzel védekezni. Semmi másról nem szól, mint hogy el akarja hitetni magával is, hogy a gyerek a kezelhetetlen, a hülye. Lehet, hogy rövidtávon hatásos a fizikai terror, a megfélemlítés, de hosszútávon a lehető legrosszabb dolog amit ember tehet.

Munkám során sokszor tapasztaltam a hátrányait. Pl egy 35 éves férfivel beszélgettem, kérdeztem milyen a kapcsolata a szüleivel. Mondta, hogy az anyjával jó, de az apjával valamiért tartják a távolságot. Pár beszélgetés után saját maga mondta ki, hogy azért ilyen a kapcsolatuk, mert egyszer 14 évesen megverte, és azóta se tudott megbocsátani. Rengeteg ilyen van sajnos. Azt mondják magukról, hogy "én is kaptam régen pofont, mégsem lett belőlem lelki sérült".. Aztán egyszer csak rájön, hogy valami nem stimmel mégsem. Pl a nők, akiket mindenki elítél, mert nem bírják elhagyni a párjukat, pedig az bántja őket. Ez is ennek az eredménye, hogy régen a szeretett apától ugyanúgy kaptak.

Van sok módszer a gyereknevelésre, s ha nem megy, akkor bizony segítséget kell kérni. Nem szégyen.

2016. máj. 16. 08:15
 23/26 anonim ***** válasza:
érdekes, az itteni válaszolók szerint minden a szülő hibája. Olyan véletlenül se fordul elő hogy a gyerek túl lázadó, az észérvekre nem reagál? Vagy esetleg rossz társaságba kerül? Mert pl unokatestvérem sose látta otthon hogy lopnának a szülei, ő mégis meglopta őket, mert kellett a pénz piára. Ez is a szülők hibája gondolom, mert nem adtak neki napi szinten több ezret hogy eligya igaz?
2016. máj. 16. 12:21
 24/26 anonim ***** válasza:

Nem,utolsó,akkor sem támogatom a verést.

De nem kell szélsőséges példákat kiemelni.mert kevesebbért is sokan megverik a gyereket.

Aki nem bírja a stresszt,az ne vállaljon gyereket,a maga és a gyerek érdekében.

2016. máj. 16. 15:53
 25/26 anonim ***** válasza:

Azok közé tartozom, akit vertek a szülei így bizton állíthatom, hogy annak eredménye nem lett, sőt. Ma már lassan kamaszkorú gyerekeim vannak de soha eszembe nem jutott kezet emelni rájuk.

Nálam az volt a kiváltó ok, hogy bár enni kaptunk és látszólag minden rendben volt, de szeretetet és bizalmat sose éreztem ezért kapcsolatokból kapcsolatokba sodródtam (nem lefeküdtem!). Nekem sosem lehetett igazam mert csak gyerek vagyok. Mivel őt is elverték igy úgy gondolta hogy ez hasznos. Mai napig rendkívül agresszív szóban is és sokszor lealáz hogy egy szerencsétlen vagyok. Segit ha kell ezt nem vitatom ( bár utána ezt felhánytorgatja), de a verést ésc többit sosem tudom neki megbocsájtani.

2016. máj. 17. 05:56
 26/26 anonim ***** válasza:
Nem minden a szülő hibája, de az, hogy egy gyerek lázad, az egy normális életjelenség, nem egy hiba. Az a hiba, ha a szülő ezt nem tanítja meg megfelelően kezelni, de hogyan is tudná, hiszen ő maga sem tudja máshogy kezelni, mint egy pofonnal. Nem könnyű a gyereknevelés, senki nem is mondta, hogy az lesz, és vannak pillanatok, amikor elszakad a cérna, de pont a szülőnek kell példát mutatnia azzal, hogy visszafogja magát, hogy a gyerek lássa, nem ez a megoldás. Mondok még egy példát. Az orvosi rendelőben egy 1,5-2 év körüli kisfiú odament az 5 éves kislányhoz, és megütötte. Erre a kisfiú anyja mit csinált? Odament és rávágott a kezére jó nagyokat, s közben kiabált vele, hogy "nem szabad másokat bántani".
2016. máj. 17. 07:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!