A távkapcsolat milyen hatással van a családra, beválalnád?
10 éve vagyunk házasok, 2 gyerekünk van mindketten dolgozunk, nem éhezünk, de az alapvető dolgokon túl nemigen tudunk másra költeni.
Kaptam egy lehetőséget cégen belül, az új irodába (Finnország) egy jobb pozíciót, a fizetésem majd' 4szeresét kapnám, havonta 4 napra jöhetnék haza és a cég állja az utazást is ahogy a kinti lakást és céges autót, nekem az étkezésen kívül egyéb kiadásom nem lenne.
A családom szerint egy anya/feleség nem tehet ilyet, nem léphet csak úgy lelép dolgozni külföldre. A férjemmel nem is lehet beszélni, anyós szerint tönkre teszem a családom, édesanyám sírva fakad ha tanácsát kérem.
5 év alatt kifizethetnénk a lakás hitelt (24év van még hátra), havonta egyszer haza jönnék, de hála a fapados légitársaságoknak ők is jöhetnének, ott a skyp, viber, telefon...
Olyan rossz ez?
Nagyon menni szeretnék,itt nem látom hogy egyről a kettőre jutnánk. Az nem jatszik, hogy utánam jönnek, mert a férjem nem beszél idegen nyelveket és nem is hajlandó megtanulni.
Szia!
Tegyük fel, működne akkor megkapsz mindent, amit szeretnél.
De ehhez eléggé kevés, ha csak Te akarod.
Ha a férjed nem akarja, csak ímmel-ámmal és te kimész, hát gürizhetsz a kapcsolatodon és távkapcsban az eléggé nehéz (én nem vaygok rá nagyon képes), és akkor könnyen lehet, hogy a család helyett csak egy kifizetett lakáshiteled lesz, aminek a vagyonmegosztási pere zajlik éppen.
4es válaszoló
Talán félreérthetően irtam, de a szüleim nem jönének, főleg nem apukám hisz 70 is elmúlt.
A férjem talán dacból, de kijelentette hogy ő nem jöne
Finnországba nincsenek olyan jó fapados ajánlatok, én itt élek ritkán járok haza, mert nem olyan jók az árak. Nekem a Finnair gyakran olcsóbb is. Plusz függ hová mész (Tampere pl. jó ilyen szempontból Kuopio kevésbé..)
Nem tudom mit fogsz egyedül csinálni itt Finnországban, de elég deppis hely, főleg télen. Ha elszeretnél menni valahová, az kisebb vagyon, minden nagyon drága. Én biztos nem jönnék ide a családom nélkül.
Nézzük a másik oldalról:-Te kibírnád, hogy nem találkozol a gyerekeiddel?
És mit mondasz a kicsi gyerekeknek hogy miért tűnik el anya az életükből?
Én mindenképp mennék, a családom is támogatna. menj ki!!!
(Igaz én nem fogok sose szülni és hitelt sem vennék fel soha. )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!