Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A távkapcsolat milyen hatással...

A távkapcsolat milyen hatással van a családra, beválalnád?

Figyelt kérdés

10 éve vagyunk házasok, 2 gyerekünk van mindketten dolgozunk, nem éhezünk, de az alapvető dolgokon túl nemigen tudunk másra költeni.

Kaptam egy lehetőséget cégen belül, az új irodába (Finnország) egy jobb pozíciót, a fizetésem majd' 4szeresét kapnám, havonta 4 napra jöhetnék haza és a cég állja az utazást is ahogy a kinti lakást és céges autót, nekem az étkezésen kívül egyéb kiadásom nem lenne.

A családom szerint egy anya/feleség nem tehet ilyet, nem léphet csak úgy lelép dolgozni külföldre. A férjemmel nem is lehet beszélni, anyós szerint tönkre teszem a családom, édesanyám sírva fakad ha tanácsát kérem.

5 év alatt kifizethetnénk a lakás hitelt (24év van még hátra), havonta egyszer haza jönnék, de hála a fapados légitársaságoknak ők is jöhetnének, ott a skyp, viber, telefon...

Olyan rossz ez?

Nagyon menni szeretnék,itt nem látom hogy egyről a kettőre jutnánk. Az nem jatszik, hogy utánam jönnek, mert a férjem nem beszél idegen nyelveket és nem is hajlandó megtanulni.

2016. máj. 11. 19:49
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
26%
Én is sírnék anyukád helyében.
2016. máj. 11. 19:57
 2/23 anonim ***** válasza:
76%
Hát szerintem, vagy mindenki meg vagy senki. A gyerekekkel mi a helyzet?
2016. máj. 11. 20:02
 3/23 anonim ***** válasza:
91%

bar nem minden par egyforma, a szomszedomek az ilyen felallas miatt valtak el, es meg tudok par esetrol. par honapig meg elmenne, de ha jol sejtem legalabb 5 ev... hat en is sirnek, ez sok kapcsolatnak feladna a lecket.

de probald meggyozni a ferjed, 1 ev nyelvlecke vagy 24 ev hitel. legtobb ember tudod mit valasztana.

2016. máj. 11. 20:09
 4/23 anonim ***** válasza:
64%

gy nem, de aput rábeszélném, hogy jöjjön ki, vinném a családot. A házat ki lehet adni albérletbe, majdnem fedezné apu kieső fizetését, kint kapnál a gyerekek után juttatásokat, előbb-utóbb a férjedre is ragadna annyi a nyelvből, hogy el tud helyezkedni. Az is lehet, hogy találnátok neki olyan helyet, ahol vannak más magyarok is, aztán majdcsak belejön. A gyerekeknek is jó lenne, két idegen nyelvet megtanulhatnának közel anyanyelvi szinten, jó az oktatás.

Az persze gáz, ha annyira eltérő a természetetek, hogy nem tudtok megegyezésre jutni, ez esetben viszont bocs, de amúgy sem várható, hogy a sírig együtt lesztek. Nem minden a pénz, viszont ha most se tudtok félretenni, nyaralni menni stb, mi lesz később, mikor nőnek a gyerekek, taníttatni, útjukra bocsátani kellene őket, meg addig is azért élvezni kicsit az életet? Akadt egy megoldás, kell annyi rugalmasság, hogy ki is használja az ember. Nem kell kint megöregedni, de pár év alatt egyenesbe tudnátok hozni magatokat.

2016. máj. 11. 20:12
 5/23 anonim ***** válasza:
89%

Gondolom még kicsik a gyerekek. Biztos, hogy nem hagynám őket itthon. Csak családdal együtt mennék.

Viszont, ezt alaposan beszéld meg a férjeddel, mert nem mindennapi lehetőség, az biztos. Lehet, hogy ész érvekkel kompromisszum képes lenne. Ha itthon maradtok, és a nehéz anyagiak mellett tuti, hogy elő fog jönni, hogy miatta vagytok ilyen helyzetben. De a gyerekeim nélkül nekem meg sem fordulna a fejemben ilyen feltételekkel kimenni.

2016. máj. 11. 20:12
 6/23 anonim ***** válasza:
41%
Legjobban a gyerekeknek hianyoznal,valahogy beszelj a ferjeddel hogy mindannyian menjetek, ha a ferjednek kellenne menni talan könnyebb lenne,de egy anyanak,es a gyerekek is feltetelezem 6-7 evesek lehetnek ,esetleg 9.
2016. máj. 11. 20:13
 7/23 anonim ***** válasza:
52%

Ha egyedül mész, az összes szeretteddel kitolsz az anyagi boldogulás jelszavával.

Ha olyan jó lehetőségeket tartogat ez a lehetőség, ugrani kell az egész családdal. Egy közös nagy kalandként felfogni, aminek a tapasztalását később sosem vehetik el tőletek. Érdekes és izgalmas kaland lenne, de csak együtt. A gyerekek is többet látnának a világból, a férjedre is jobban ragadna a nyelv mintha nyelvkönyv fölött próbálkozna. Öt év múlva sok-sok új tapasztalattal jöhetnétek haza. Az is biztos hogy még jobban összekovácsolná mindez a családot, hiszen csak egymásra számíthattok ott kinn.

2016. máj. 11. 20:15
 8/23 anonim ***** válasza:
47%

En mennek. Akik meg sirassal zsarolnak, azoknak annyit mondanek, hogy: rendben, nem megyek. Mennyivel segitesz akkor havonta hogy finnorszagi fizetessel megegyezo idotartamban kepesek legyunk kifizetni a hitelt? Ja hogy oldjuk meg egyedul? Hat epp azt csinalom.

Ezeket a sirasokat en nem ertem. Az eletben aldozatokat kell hozni.

2016. máj. 11. 20:55
 9/23 anonim ***** válasza:
89%

Ettől sza*rabb nincs!

Mondom úgy,hogy a férjem van Olaszban 3 hónapja.

Eddig 6 napot volt itthon a 90 napból.

Katasztrófa,vagy mindannyian menyetek,vagy senki.

Őszintén,én még nem estem ebbe bele,nem tudtam,azt hittem,ez pofonegyszerű.Tévedtem,nagyot......

2016. máj. 11. 20:57
 10/23 anonim ***** válasza:
84%
Nekem egy kicsi gyerekem van, hitelünk is van (bár már "csak" 13 év van hátra), az én férjemet sem lehetne ilyesmire rábeszélni. A helyedben bizony én sem mennék. A gyerekek nagyon megsínylenék, főleg, ha még kicsik. Csak egy olyan családot ismerek, ahol anyuka kiment külföldre. Az teljesen széthullott, pedig már nagyok a gyerekek. Nem sokat fogsz érni a pénzzel, ha nem "bírja ki" a családod.
2016. máj. 11. 21:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!