Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy reagálnátok szülőként,...

Hogy reagálnátok szülőként, ha ti pénzelitek az egyetemista gyermeketek tanulmányait és a saját hibája miatt csúszna egy évet?

Figyelt kérdés
2016. máj. 8. 21:46
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
21%
Ne haragudj, de mégis mi értelme van ennek a kérdésnek? Te ismered a szüleidet. Én spec. nagyon örülnék, hogy ilyen jól érzi magát a lányom, és egyáltalán nem bánnám, ha csúszik egy évet az egyetem az én kontómra. Ettől még lehet, hogy apukád viszont baltával fog a hírre rád támadni, ha ő meg olyan típus.
2016. máj. 9. 04:42
 22/35 anonim ***** válasza:
89%
Én nagyon csalódott lennék, hogy az egyetemista lányom ennyire felelőtlen, így szépen elé raknék pár diákszövetkezeti prospektust, és közölném, hogy olyat válasszon, amiből tudja fizetni a tandíját. Ha egy tárgy nehézsége, vagy egy tanár szívózása miatt csúsznál, rossz szavam se lenne, ez miatt csúsztam én is. De a saját felelőtlenséged és rossz értékrended miatt, hét azt nem venné be a gyomrom.
2016. máj. 9. 11:30
 23/35 anonim ***** válasza:
74%
Ne haragudj kérdező,de olyan szak nincs,ahol vagy tanulsz,vagy bulizol,a kettő meg nem fér meg együtt. Az,hogy nem tudod ezt koordinálni,az egyéni szoc. probléma. Még az orvosin meg a jogon is lehet a tanulás mellett bulizni is. Vagy esetleg papnő leszel, esetleg apáca? Az ilyen társasjátékos dolgokat meg színházat még ők is látogatják.
2016. máj. 9. 12:31
 24/35 anonim ***** válasza:
29%

Az egyetem nem könnyű dolog. Nagyon kényelmes ráfogni valakire, hogy saját hibájából.

A szülő aki szereti gyermekét arra biztatja, hogy minél tovább tanuljon és támogatja is abban.

Egyébként 1-2 évet csúszni az egyetemen nem olyan nagy dolog, ez hasznára is válhat, ha jól használja ki.

2016. máj. 9. 20:57
 25/35 anonim ***** válasza:
44%
Nem könnyű, mégis nagyon soknak sikerül időben elvégeznie. Itt meg a kérdező henyél, bulizgat, játszani megy. Az egyetemre meg tojik nagy ívben. Kezdjük már el dicsérgetni,milyen klassz dolog,hogy ilyen lustaság.
2016. máj. 10. 07:54
 26/35 anonim ***** válasza:
85%
24-es, mint többen írtuk is, azzal nincs gond, ha azért csúszik, mert pikkel rá a a tanár, vagy elhasalt a vizsgán amire tanult. De ebben az esetben a kérdező lusta, képtelen beosztani az idejét, a szülein élősködik és nem végzi a feladatát, ami jelenleg az iskolába járás és a tanulás.
2016. máj. 10. 14:07
 27/35 anonim ***** válasza:
85%
26-os, én ezt úgy szoktam összefoglalni, hogy nem teljesíti a kötelességét, tehát szarember! Nem kell ezt cifrázni! Aki nem teljesíti a kötelességét, az mind felelőtlen, élősködő, értéktelen szutyok!
2016. máj. 10. 15:14
 28/35 anonim ***** válasza:
71%

Én pontosan ugyanazt mondanám neki, amit nekem mondott az édesapám, amikor leérettségiztem (vagyis mondtam volna neki, már mikor elkezdett egyetemre járni): Na, édes gyerekem, mostantól fogva 5 éven keresztül eltartalak (de tandíj nem, csak úgy volt hajlandó támogatni, ha államira bekerülök), ha egy percet is csúszol, onnantól fogva szívesen látunk anyáddal vasárnaponként kávéra.

Nem csúsztam, és é is hasonló szellemben terelgetném a gyerekemet, mert nem vált káromra a szigorú nevelés.

Ja, és még mielőtt azzal jönnél kérdező, hogy jaaajjjj mert akkor nem lehet bulizni tanulás mellett De lehetett, pénz is került rá, ösztöndíjnak nevezik!

2016. máj. 14. 19:06
 29/35 anonim ***** válasza:
61%

Elég pipa lennék rád a szüleid helyében hogy olyan buta vagy hogy inkább bulizol mint tanulnál, ráadásul mindezt egy fizetős szakon! Lehet hogy a szüleid helyében elküldenélek kicsit dolgozni hogy a saját pénzedből fizesd a dolgot.

Persze az egyetem a bulizásról (is) szól, de ezt okosan kell csinálni. Én közgazdaságtudományi egyetemet végeztem, és sokat buliztam, tökjó baráti köröm volt, kollégista voltam és mindig mentünk valahova, mégis időben el tudtam végezni az egyetemet. A lényeg, hogy amikor fontos, tehát pl. ZH előtt 3-4 nappal, akkor tényleg CSAK a tanulásra kell koncentrálni, és az adott ZH-ra, egyébként a szorgalmi időszakban lehet bulizni/szórakozni is. A vizsgaidőszak meg nyilván nem a bulizásról szól.

2016. máj. 14. 20:06
 30/35 anonim ***** válasza:
8%

Bocsánat, de egyes válaszolóknak (és szüleinek) elég egyszerű és keserű világa lehet. Kötelességről beszéltek mintha a szülő-gyermek viszony egy szerződés lenne.

Ha engem kidobtak volna a szüleim otthonról mikor kiiratkoztam az egyetemről akkor azt mondtam volna megértem: ez így korrekt. Majd a korrektség nevében tájékoztattam volna őket arról, hogy nyugdíjas éveikben ne nagyon számítsanak a támogatásomra, a vasárnapi kávézást pedig a társaságukkal együtt köszönöm, nem fogom igénybe venni.

2016. máj. 25. 13:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!