Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy reagálnátok szülőként,...

Hogy reagálnátok szülőként, ha ti pénzelitek az egyetemista gyermeketek tanulmányait és a saját hibája miatt csúszna egy évet?

Figyelt kérdés
2016. máj. 8. 21:46
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
54%
Nem gond ha csúszik 1 évet náltunk az ELTE TTK-n egy olyan ember nem volt aki időben végzett. Nem a mi hibánkból. Szóval ezen nem kell kiakadni
2016. máj. 8. 22:19
 12/35 A kérdező kommentje:
*javítok, az utazást és a programokat álltam saját pénzből
2016. máj. 8. 22:20
 13/35 A kérdező kommentje:
Na, vissza a kéne olvasnom magamat figyelmesebben. Szóval a belföldi utazgatásokat én fizettem, amikor szórakozás miatt kellett vonatozni, a szülővárosom és az egyetemvárosom közötti költségeket anyukámék fedezték.
2016. máj. 8. 22:23
 14/35 anonim ***** válasza:
58%
Jó nagy majom vagy! Ha legalább azért csúsznál, mert nehéz, de nem, hanem kótyavetyéled az idődet. Annyira gyerek vagy, pedig egyetemen lehetne több eszed is. Tanuld meg beosztani az idődet,hogy legyen helye a tanulásnak meg a szórakozásnak is. Amúgy mi garantálja,hogy csak ezt csúszód? Ha jön egy nehezebb tantárgy,hoppá,kettő lesz belőle.
2016. máj. 8. 22:33
 15/35 Szophie válasza:
87%

AKkor a barátnődnek is meg kell értenie, hogy vannak olyan dolgok, amik fontosak.. Persze a szórakozás is az, tökéletesen, és az ember életében szükség van ilyenre IS. Minden hétvégén elmész -> hétköznapok szabadok. Vizsga előtt egy-két hét kihagyás sem a világ vége, fel kell áldozni a sikerért, ami majd előrébb visz az életben.

Persze, én is bort iszok, vizet prédikálok, én a párommal töltött időért rontottam a tanulmányi eredményeimen egy időben, de később felismertük a problémákat.. Azóta ő az, aki folyamatosan noszogat, hogy gyerünk, tanuljak már, mert csak akkor lesz nyugodt a lelkiismeretem. :D

Barátnőket is igenis noszogatni kell. Ne a munkát vállald, ne szégyelld azt, amit elkövettél .Egyszerűen csak ígérd meg a szüleidnek, hogy ezentúl változtatsz, és a szórakozásra is fordítasz időt, de a tanulmányokat is komolyan veszed. Nem olyan lehetetlen ám összeegyeztetni a kettőt.

2016. máj. 8. 22:34
 16/35 anonim ***** válasza:
80%

Még nincs vége a félévnek. Vannak pótlási lehetőségek, minden. A legtöbb helyen még hátra van 1-2 hét, ez alatt rengeteg tárgyat meg lehet menteni. Nem mondom, hogy jó átlaggal, de nem kell azonnal csúszással számolni, amíg nem lőttél el minden pótlást.

Szóval van pár dolog, ami olcsóbb, mint csúszni egy évet:

- Venni pár magánórát

- Elkérni mások jegyzeteit fénymásolni

- Megvenni pár könyvet

- Kiszámolni, hogy melyek a legfontosabb tárgyaid csúszás szempontból és azokat átvinni valahogy.

Én aztán tudom, hogy mennyire nehéz. Mérnök vagyok, tehát volt bukott zh-m és tárgyam is nem egy, de mindig felálltam, megráztam magam és csináltam tovább. A végén behoztam a csúszásomat és időre végeztem. Az ebből eredő rekordom az volt, hogy egy hét alatt átmentem 8 zh-n. A 9.-et elbuktam, jövő héten pótoltam. Aztán volt az évfolyamnak a másik fele, akik úgy gondolkoztak mint te. Nehéz, honnan tanuljam meg, úgysem sikerül. Nekik nem is sikerült és nem azért, mert rosszabb képességeik lettek volna, mint nekem. Sokan be sem jötte zh-t írni, pedig annyit lehet tanulni egy bukott zh-n arról, hogy mit kéne tudni...

2016. máj. 8. 22:39
 17/35 anonim ***** válasza:
91%

Hát, elolvasva az okokat, pipa lennék rád, hogy emiatt nem tudtál teljesíteni az iskolában.

Nekem a helyedben nem lenne bőr a képemen tovább eltartatni magam. Én is részmunkaidős állás mellett végeztem főiskolás. Meg lehet csinálni.

2016. máj. 8. 22:51
 18/35 anonim ***** válasza:
82%

Ha olvasnám az okokat..

Hát milyen barátnőd van neked, hoyg ennyire nem érdekli hoyg csúszol egy évet?

2016. máj. 8. 22:53
 19/35 A kérdező kommentje:
Olyan szakra járok, ahol nem nagyon lehet beosztani az idődet. Vagy tanulsz a szabadidődben, vagy szórakozol, a kettő együtt nem megy.
2016. máj. 8. 23:06
 20/35 anonim ***** válasza:
85%

Alapvetően nem gáz, hogy ha csúszol egy évet, ha ez más okból történik... vagy akkor halassz, passziváltasd magad, abban sincs semmi, de könyörgöm, ne fizettesd már ki a féléveket amikor gyakorlatilag semmit nem csinálsz, csak beesel 1-2 gyakorlatra...

Ha elmondanád hogy emiatt van, megmondanám hogy semmi baj, de ha annyi eszed nem volt, hogy ezt ingyen intézd, akkor mehetsz dolgozni, és keresd csak meg azt a ~200ezret amibe került ez a félév.

2016. máj. 8. 23:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!