Van valakinek még "mosolyogj! " szülei? Hogyan kezelitek?
Mindig mosolyogni kell és boldognak lenni, mint valami idióta.
Ha szomorú/mérges/letört vagy és nem a legangyalibb "azonnal pattanok drága parancsolóm" hangon szólalsz meg, akkor rögtön jön a kiabálás, hogy flegma dög vagy, pedig ők aztán mindent megtettek érted, csomó dologról lemondtak. Ezt órákig, majd tönkreteszik a cuccodat pl levágják a földre a laptopot, mert pofátlan voltál, velük nem beszélhetsz így/nem vághatsz pofákat!
Régebben még bőgtem ilyeneknél, akkor meg jött az, hogy ők adnak valódi indokot (megütöttek), hogy jogosan sírjak...
Szóval otthon mindig mosolyogni kell mint egy fakutya, pattanni első szóra (nincs olyan, hogy 1 perc és megyek, AZONNAL) több éve.
Valaki hasonló helyzetben?
nem tudom elmebetegek vagy sem, de engem is igy neveltek. nem volt olyan, hogy mindjárt, csakis az azonnal. ha nem ugy szoltam, akkor szájon vágtak, hogy ilyen flegman nem lehet válaszolni..tobb tisztelet stb.
felnottem. nem gondolkodtam rajta, hogy jogos e vagy sem, amit elvárnak tolem. annyira egyértelmu volt, hogy igen, igazuk van, jogos és csak embert akarnak faragni belolem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!