Van valakinek paranoid skizofrén hozzátartozója, beszélnétek az állapotáról, a helyzetről?
Rám próbálta egy jellembajnok ezt a betegséget aggatni, midőn elkezdtem kinyitni a számat "becses" tevékenységéről és leleplezni az ocsmány háttér játékait, a hazudozásait, a csalásait, és a lopásait, midőn elsétáltam egy pszichiáterhez, aki legnagyobb megrökönyödésemre egészségesnek nyilvánított.
Érdekel még valami?:DD
nekem az anyám, súlyosbodó állapotú
kb 10 évvel ezelőtt kezdődött, mániákus depresszióval, majd jött mellé a skizofrénia
hangulatváltozások, ok nélküli sírás, ijesztő röhögés, fejébe vette, hogy megtámadtak minket az oroszok és bezárt (kicsik voltunk), alkalmatlanság bármely munkára (ebédet odaégeti, mindent összetör), vezetésnél sem tud óvatos lenni (elkezdett száguldani, lakott területen, közben sírt), folyamatos elbutulás, kiüresedés (mindent 100x el kell mondani, hogy felfogja, megértse)
a doki azt mondta, zárt osztály lesz a vége :(
"Látom "jellembajnokunk" is megérkezett:DD" bocsi, ez kinek lett cimezve?
Lehet, hogy en felreertettem a kerdest, azt hittem a kerdes az, hogy mennyire nyitottak ezzel kapcsolatban az erintettek.
A nagymamám. Régen fel sem tűnt, hogy van ez a baja.. Injekciót kapott évente és nagyon jól elvolt vele. Kb. 3 évente befeküdt 2 hétre a kórházba és ennyi történt.
Aztán a kúrán is változtattak, valószínű az állapota is súlyosbodott és sokkal gyakrabban jár kórházba. Hol magától befekszik, hol ki kell hívni rá a mentőket, mert nem hajlandó szedni a gyógyszerét.
Láttam már őt rossz állapotban mikor édesanyámat elküldte a fenébe, nem akarta látni, az eléggé megrázott. Emellett a szüleimmel él vidéken, a szomszéd kis házban, tehát akkor jön át amikor szeretne, nincs egyedül, nem is hagyjuk egyedül sokáig. Nem egyszer előfordult, hogy átjött kikelve magából, hogy mi meg akarjuk őt mérgezni és ha ezt a kormány megtudja bla bla bla..a legtöbb teljesen összefüggéstelen mondat.
Tehát nem egyszerű a helyzet, főleg anyának.. Őt időszakosan befektetjük a kórházba. A legutóbb 2 hónapig volt bent. Egy -egy hétvégén hazajött, de nem aludt itthon, nem akart, inkább bent aludt a kórházban.
Nála ez a helyzet egyébként kialakult. Depresszióra való hajlam van a családban, de rajta kívül senkinek nem volt problémája. Ő már fiatalon is ilyen volt.. Anya magára maradt 13 évesen a 11 éves öccsével 3 hétre, mert ő befeküdt a kórházba inkább.. Szörnyű gyerekkora volt és férjet sem sikerült ügyesen választania.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!