Van valakinek paranoid skizofrén hozzátartozója, beszélnétek az állapotáról, a helyzetről?
Kedves kérdező! A kettes vagyok. Az én anyám sem szedte a gyógyszereit, óriási patáliákat rendezett. Körülbelül egy hónapja a szájába adjuk a gyógyszereket, megvárjuk, míg beveszi, aztán a száját is ki kell tátania, hogy lenyelte-e. Hidd el, tudom, mit érzel, borzalmas dolog, de nincs más megoldás. Ha csak a kezébe adtam a gyógyszert, akkor azt csinálta, hogy az egyiket bevette, a másikat, a fontosabbat, ami ténylegesen a skizóra van, bennehagyta a markában. És minden gyógyszerbeszedés egy nagy veszekedés, de így legalább nincsenek érzelemkitörései :( viszont azt veszem észre, hogy egyre butul, nagyon unom, hogy nekem kell a hibáit korrigálnom, utána rendet tennem. Ráadásul ő még véresre is kaparja az egész testét.
Mondtam már apámnak, hogy be kellene utalni a zárt osztályra, nemcsak a saját érdekében, hanem a miénkben is, mert lassan mi is megőrülünk mellette (nyugtatókkal alszunk), de vonakodik, mert megmondta az orvos, ha eljut arra a szintre, akkor nincs visszaút.
Erről a betegségről senki sem tehet, sem te, sem az anyukád, ha úgy érzed, mindent megteszel az érdekében, akkor ne legyen bűntudatod. Mi is próbálunk segíteni rajta, de eredmény nem sok van :(
Hidd el, jobb neki a szanatóriumban, amíg nem akar meggyógyulni, nem fog :( addig pedig nem hinném, hogy hazaküldenék.
Én a fehér wolksvagenes Béla miatt vagyok skizo..megmondta a pszihiázriára juttat a főnök úgyszintén :( bár ha behinden leszek akkor védve leszek nem tudnának kirúgni :P
Béla játéka durva..é irányítja a főnököt had találjam ki mk kövezkezik..gyámügy??szerintem biztonságos helyen vagyunk sok a lakondokak szerint nem is kellene melléjük senki..Béla ölelem a terveződet 💋
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!