Anyám paranoid skizofrén. Tudnátok segíteni?
Bocsi,telóról vagyok.
A szüleim 1 éve elváltak,van egy nővérem aki most haza jött Hollandból.
Anyám már több éve kimerülés szèlén állt dr 5 éve kórházba került. "Meggyógyúlt" és végre megint normális lett minden. Utána tavaly durvult el. Elkezdett Félrehallani dolgokat pl.: tanulok a szobámba 1 órája nem szóltam hozzá és odajott mellém: Mit mondtál,?....
Utána téveszmék stb.
3 hete kavaródott fel minden,kezdtem megutánli(apámat nagyon szeretem,de egy nagyon gonosz barátnőt talált.)
Rég apámhoz akartam költözni de lett egy barátnője aki szőrnyű.
Anyámmal összevesztünka piacon,és hazaértünk mentem a szobámba mert azt mondta h a lófaszt megyek én svájcba(megvan a jegyem 2 hete) én átugrottam az ágyon elraktam a táskámba,ő kitépte a táskám a kezemből és meggyűrte a jegyet.
Rögtön hivtam a nővérem és most ugrok kicsit.
Nővérem felhívott egy mentőst. Müller Péter volt a neve. D.E.-ös volt. Azt mondta kimennek anyámhoz és beviszik. D.U. jott a noverem ezt elmondta nekem,hívjuk a mentőket erre nem jonnek ki. Azota a noverem olyan beutalot kert h mentot lehet rá hivni. Mit csinaljak addig? Apámnál biztonságba van a jegyem titokba lemasoltattuk a kulcsomat ha anyat bevinnék. De nővérem nem akarja ráhívni a mentőket valamiért. Hogy húzzam ki ezt a pár napot csütörtök D.U.-ig? Akkor megyek apámhoz mrr reggel 6 kor indul a vonatom.
Amúgy a szentendrei sz. Ről most költöztünk be a X.ker. be apám meg a 14.-ik ből a bar.nőjéhez a 23-ba.
Ezért "mindig" pakolni kell azt mondja anyám nem mehetek sehova.
Mégegyszer krdezem hogy húzzam ki ezt a pár napot?
Nagyon szorongok tőle.
Nem tudom, de nekem ez olyan furcsán hangzik.
Én egy olyan nőt látok, aki felnvelet 2 gyerket, elvált tőle a férje, megviselte az élet és becsavarodott. Mindenki elmenekül tőle, mellőle.
Szörnyű, h évek után mennyi jár egy anyának, egy embernek, h hirtelen mindenki ilyen szinten lelép mellőle és csodálkoznak, ha ilyen reakciója lesz rá.
Nyilván a válás miatt nem kell egy életre odaragasztani magát az embernek a szüleihez.
.. De ha pár nap múlva úgyis elmész jó messzire, akkor csak kibirod már, nem?
A paranoid skizofrénia egy kezelhető állapot. Ha anyukád tisztában van vele, hogy baj van, és hajlandó vállalni a pszihiátriai kezelést (ez arról szól, hogy beállítják a gyógyszerét), akkor élhet viszonylag normális életet.
De ezt neki is akarnia kell.
Szerintem a nővéreddel próbáljátok meg ebbe az irányba terelni. (rossz hír, hogy a hajlam öröklődhet)
Azért, ha egyszer már kórházba került, és "meggyógyult", akkor biztosan kezelték valamivel, volt diagnózis (gondolom, paranoid skizofrénia, ezt a kifejezést nem hiszem, hogy maga találta ki a kérdező)
Lehet, hogy úgy érezte, jobban van és megpróbálta elhagyni a gyógyszert / csökkenteni az adagot vagy egyszerűen rosszabbodott. Ettől persze még megtépázta az élet, és lehet, hogy a gyereke nem "mintagyerek", de miért kell rögtön azt feltételezni, hogy a kérdező hazudik, és a nő egészséges? Egy mentális beteggel egy felnőttnek is nehéz együtt élni, nemhogy egy gyereknek.
Kellene egy orvosi felülvizsgálat. Az orvosok vagy
- kezelik, beállítják a gyógyszerét vagy valami
- azt mondják, rendben van, akkor családban kell megoldani a problémát (tehermentesíteni, és akkor igenis, a kérdezőnek kell figyelmesebbnek lenni - nem azért, mert elvből feltételezem, hogy "túl pofátlan", hanem azért, mert nehéz időszakot él meg az anyja)
1: Elvált tőle a férje? Erről nem ír a kérdező. "A szüleim 1 éve elváltak,..." Nem derül ki, hogy ki miatt, vagy közös megegyezés, stb.
Abba nem kell belerokkanni, ha valaki elválik. Rengetegen vannak így.
Kérdező: Honnan tudod, hogy ez a baja? Korábban ezzel kezelték? Most nem akar kezelésre járni? Akkor hogyan került kórházba?
Szerintem már most menjél el apukádhoz. Nem kell csütörtökig várni. Ennyit kibírsz a barátnőjével.
Apám szeretne tenni de nem tehet. Semmi joga nem maradt a válás után felettem.
Amügy 14/fiú
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!