Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám paranoid skizofrén....

Anyám paranoid skizofrén. Tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés

Bocsi,telóról vagyok.

A szüleim 1 éve elváltak,van egy nővérem aki most haza jött Hollandból.

Anyám már több éve kimerülés szèlén állt dr 5 éve kórházba került. "Meggyógyúlt" és végre megint normális lett minden. Utána tavaly durvult el. Elkezdett Félrehallani dolgokat pl.: tanulok a szobámba 1 órája nem szóltam hozzá és odajott mellém: Mit mondtál,?....

Utána téveszmék stb.

3 hete kavaródott fel minden,kezdtem megutánli(apámat nagyon szeretem,de egy nagyon gonosz barátnőt talált.)

Rég apámhoz akartam költözni de lett egy barátnője aki szőrnyű.

Anyámmal összevesztünka piacon,és hazaértünk mentem a szobámba mert azt mondta h a lófaszt megyek én svájcba(megvan a jegyem 2 hete) én átugrottam az ágyon elraktam a táskámba,ő kitépte a táskám a kezemből és meggyűrte a jegyet.

Rögtön hivtam a nővérem és most ugrok kicsit.

Nővérem felhívott egy mentőst. Müller Péter volt a neve. D.E.-ös volt. Azt mondta kimennek anyámhoz és beviszik. D.U. jott a noverem ezt elmondta nekem,hívjuk a mentőket erre nem jonnek ki. Azota a noverem olyan beutalot kert h mentot lehet rá hivni. Mit csinaljak addig? Apámnál biztonságba van a jegyem titokba lemasoltattuk a kulcsomat ha anyat bevinnék. De nővérem nem akarja ráhívni a mentőket valamiért. Hogy húzzam ki ezt a pár napot csütörtök D.U.-ig? Akkor megyek apámhoz mrr reggel 6 kor indul a vonatom.

Amúgy a szentendrei sz. Ről most költöztünk be a X.ker. be apám meg a 14.-ik ből a bar.nőjéhez a 23-ba.

Ezért "mindig" pakolni kell azt mondja anyám nem mehetek sehova.

Mégegyszer krdezem hogy húzzam ki ezt a pár napot?

Nagyon szorongok tőle.

2015. aug. 4. 08:54
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

A nővéred veletek lakik? Először talán vele kéne beszélned, mert ez így nagyon nincs rendben. Ha anyukád tényleg beteg akkor mindenképp kezelni kéne, ez akár még agresszióba is fordulhat. Utána a nővéred segítségével közösen anyuddal is le kélne ülnötök megbeszélni a dolgokat, elmagyarázni neki, hogy neked milyen érzés ez, ami történik vele és érdemes lenne legalább kivizsgáltatni magát. Ha egy orvos mondja neki, hogy gond van, azt talán elhiszi és hajlandó kezelésre járni.

Ha jól vettem ki a kérdésből, a nővéred kórházban dolgozik, vagy vannak ott ismerősei? Talán még kapcsolatokkal is tudna akkor segíteni, ami anyukádat is megnyugtatná.

2015. aug. 4. 15:32
 12/13 A kérdező kommentje:

Nem,a nővérem hollandiába volt kórházi dolgozó,de hazajött mert sok pénze lett és tud itthon lakast bérelni mert anyám kitagadta őt azóta amióta orvoshoz kell vinnünk.

Amúgy ez megtörtént már h beszéltünk vele őt ez nem érdekli ő "nem beteg "

Ha nem beteg nem megy orvoshoz.

Egész nap a gép előtt ül és fikázik h nem cssinalok semmit

2015. aug. 5. 08:23
 13/13 anonim ***** válasza:
Ha anyád nem hajlandó felülvizsgáltatni magát és nem tudsz apádhoz (esetleg a nővéredhez vagy más családtaghoz) költözni, akkor kérd a gyámügy / gyermekvédelem segítségét.
2015. aug. 5. 08:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!