Az apám szellemileg kezd leépülni. Valakinek van hasonló tapasztalata?
Édesanyám több stroke hatásának "köszönhetően" szinte teljesen leépült. Azt lehetetlen kiszámítani, hogy a gyerekek (vagyis mi) ugyanígy járunk-e, mindenesetre figyelmeztető jel. Én személy szerint mindent megteszek, hogy a kockázatokat kiszűrjem, ennyi amit tehetek. A többi már nem rajtam múlik.
Szerintem te sem tudhatod kérdező, hogy mi vár majd rád ennyi idős korodban. Vigyázz édesapádra, éppen elég baj ez neki (és nektek is), ami történt vele.
Nekem is a stroke és a demencia jutott eszembe. Továbbá az, hogy már most magad miatt aggódsz, pedig inkább azon kellene, hogy fogjátok apukádat ellátni, ha ez ilyen ütemben halad tovább.
Anyukám ugyanennyi idős. Én is látom nála, hogy rengetegszer elfelejt dolgokat. A mamám 80 felett teljesen leépült szellemileg, ezért sokszor mondom anyunak, hogy menjen el egy neurológushoz. Az időskori demencia ellen lehet tenni, ha valaki idejében szakemberhez fordul. Nem kell megvárni, amíg az unokájára sem emlékszik. Sajnos mamám annyira leépült, hogy minden alkalommal újra megállapította, hogy csak nem terhes vagyok? A második unokájáról csak akkor tudott, ha épp ott volt vele.
Ne haragudj, de nem vagyok kötekedő. Egyszerűen a fontossági sorrendet nem értem. Ha ilyen leszel, az még gondolom legalább 30 év. Addig még a demencia ellenszerét is felfedezhetik, késleltetni már most is tudják.
Apukádnak viszont egy valós, fennálló problémája van, ami rövid időn belül nagyon el fog durvulni. Már most jó volna elgondolkodni rajta, hogyan fogjátok majd megoldani a 24 órás felügyeletet, vagy úgy egyáltalán mi lesz vele később. Gondolom dolgozó ember vagy, nem tudod majd egész nap ellátni. A mamámnak az volt a szerencséje, hogy anyu már nyugdíjként otthon volt, és magukhoz költöztette.
Orvos ezek szerint nem diagnosztizálta még? Vidd el kivizsgálásra (háziorvos/ pszichiáter). Lehet esetleg Alzheimer?
Mert ha az, akkor jobb ha felkészültök és elfogadjátok a helyzetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!