Szerintetek az normális hogy huszonvalahány évesen az anyám akarná beosztani az időmet?
Mármint, tanulok, dolgozok, szinte reggel megyek, este jövök, hétvégén van egy kis szabadidőm, és anyám már azért is kérdőre von, hogy miért nem csinálok valamit hétköznap, nem hogy hétvégén.
Sokszor cetlikre írja rá, hogy mit csináljak, menjek el ide-oda, ha nem teszem meg, akkor meg mint akit vérigsértettek, szemétláda gyerek nem csinál semmit.
Kedves előző 3 válaszoló, gratulálok Nektek, ti vagytok a nagy betűs Nők! :) Minden elismerésem, büszke vagyok rátok, ti vagytok a példaképeim! Gondolom feszes a testetek és szexkirálynők is vagytok az ágyban. :)
Szóval akinek nincs ennyi energiája az már nem is ember, mi? Én is dolgozom, egyetemre járok mellette viszem a saját vállalkozásomat. Utána már nem marad időm/erőm a házimunkára ezért a férjem csinálja. Megbuktam mint nő, igaz? :) 25/N
nem általános munkákra gondolok itt egyébként, szemétlevivés meg mosogatás az sosem volt kérdés, ilyen általános dolgok mindig kész vannak, még a takarítás is, hiszen én rendben tartom a kuckómat.
anyám nem is dolgozik annyit mint én, ő 3 nap 12 órázik aztán annyi egész hétre. Nagyon ritkán 4 nap 12 óra. Én meg Hétfő-Péntek 6:00-21:00-ig suli/munka felváltva.
"Szívesen megcsinálom amit kérsz csak szólj időben, előre!"
Ezt a mondatot próbáld meg kérdező.
Mindenki olyan álszent itt. Senki nem szereti ha valamit eltervez erre keresztbe húzzák a terveit, vagy érzelmileg zsarolják.
Pl ha tudja péntek este 6 órakor x dolgot akar az anyja csinálni akkor nem beszéli meg arra az időpontra a mozizást a barátaival. Így meg oldhatja meg, miközben a probléma nem is létezett volna ha az anyja időben értesíti.
A szupernőknek meg: édesanyám nevelt minket, hol nappalos, hol éjszakás volt, mellette egyetemen tanult és majd felvetette az ideg amikor öcsém kedd reggel nyögte be, hogy aznap délután szülői, vagy este kilenckor közölte, hogy reggel egy vödör virágot kell a suliba vinni mert ballagás lesz.
Megoldotta anyánk, de nem örült neki....
Senki nem örül az ilyen helyzeteknek.
Általános érvényű igazság az, hogy a házi munka NEM munka. Ami nem azt jelenti, hogy nem kell dolgozni és fáradozni azon, hogy kész legyen, hanem azt, hogy nem szabad fontosnak tekinteni. Azért csináljuk, mert nem szeretnénk egy szemétdombon lakni és élni, valamint mégiscsak enni kell. Egyszóval rendet, normális állapotot akarunk tartani otthon, a környezetünkben. Ettől függetlenül a tanulás és a pénzt kereső munka sokkal, sokkal fontosabb mindig első prioritás.
Az, hogy valaki mániákus a házimunkában leginkább az ő baja, én is találkoztam olyannal, aki szerint a felmosás célja, hogy utána napokig makulátlan legyen a padló és lehetőleg mindenki levitáljon a házban. Az ilyet ki kell zárni. Nem az a cél, hogy kristálytisztára legyen nyalva lakás és mindig teljesen üres legyen a szemetes, miközben másra nincs időd, energiád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!