Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak, hogy itthon...

Mit csináljak, hogy itthon maradhassak?

Figyelt kérdés
Esti suliba járok heti két nap kell bemenni.Diszkalkuliás vagyok fel vagyok mentve matekból.Anyukám nem engedi,hogy kihagyjam a matek órákat.Természetesen, tudom,hogy nem hallok bele illetve nem lesz belőle hátrányom,hogy ott vagyok az órán.De a tanár említette meg nekem,hogy jó hülye vagyok,hogy bejövök lenne egy csomó lyukas órám nekem felesleges bemennem.Leírom, amit diktálni szokott dolgozatot nem írok belőle ha írunk akkor csak bambulok miközben a többi dogát ír.Nem esik nehezemre menni de ha már a tanár mondta,hogy felesleges mennem.Elgondolkoztam rajta minek megyek.Anyum szerint járnom kell így is.Többi órára rendszeresen bejárok és szoktam matekon is lenni de unalmas számomra.
2016. ápr. 25. 13:02
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Lyukas óra alatt csináld meg a többi házit vagy tanulj valamit, így otthonra kevesebb tennivalód marad.
2016. ápr. 25. 13:07
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Fura ez a tanár, mert nekem is volt ilyen felmentésem, és az öreglány ott pattogott mindig, és bőszen lobogtatta,hogy ide van írva,hogy részt kell vennem az órán, és csak az osztályzás alól mentesülök.

Igaz, nálunk a fél osztály fel volt mentve, mert meg lehetett csinálni, és kell a francnak, a 25 fős osztályból 12 felmentett, 13 nem, és a 13-ból 3-an buktak az érettségin, 2 meg el sem mehetett.Kemény egy tanár volt, de legalább érhetően magyarázott, nekem talán meg lett volna a 2-es, de nem kockáztattam.

Mindenesetre megérte maradni, én nem érzem magam kevesebbnek, csak papírom nincs, de mindent ugyan úgy csináltam.

2016. ápr. 25. 13:14
 3/10 anonim ***** válasza:
És az magadtól nem jutott eszedbe, hogy mást tanulj? Hány éves vagy?
2016. ápr. 25. 13:26
 4/10 A kérdező kommentje:
Itthon szoktam megtanulni az anyagot zavar ha hangoskodnak amikor nem dolgozatot írnak.Tehát nem tudok tanulni más mivel azt itthon szoktam.
2016. ápr. 25. 13:28
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is enyhe diszkalkuliám van és a zajjal én megértelek. Egyszerre két dolgot nem igazán tudok összekapcsolni. De én elvégeztem a matematika-informatika intenzív osztályt. Bukdácsoltam végig matekból. Persze akkor még nem tudtam miért. Aztán érettségiztem. Napi 3-4 órát matekeztem a barátommal, mert ő a mérnöki egyetemre járt és értett hozzá, volt hozzám türelme és megtanitotta az egyszerűbb, még számomra érthetőbb dolgokat. Sokat haladtam, hogy végigkínoztam.

A tanárod egy kicsit fura hozzáállással van, de neked sincs valami nagy motivációd..

2016. ápr. 25. 13:38
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

"Igaz, nálunk a fél osztály fel volt mentve, mert meg lehetett csinálni, és kell a francnak, a 25 fős osztályból 12 felmentett, 13 nem, és a 13-ból 3-an buktak az érettségin, 2 meg el sem mehetett."

Ha nem bántalak meg, megkérdezhetem, hogy ez milyen iskola volt?

2016. ápr. 25. 13:45
 7/10 anonim ***** válasza:
6-os, én is ezen gondolkodtam
2016. ápr. 25. 13:59
 8/10 anonim ***** válasza:
Már ne is haragudj, de anyukád ott ül a nyakadon és látja, hogy mit csinálsz, hová mész az iskolában? Vagyis nem értem miért esik neked nehezedre a matekóra helyett a sulikönyvtárba bemenned?
2016. ápr. 25. 14:15
 9/10 anonim ***** válasza:
96%

A szakvéleményedben nem szerepel véletlenül, hogy az értékelés alóli felmentés a tanulót nem mentesíti az órán való részvétel, és a tantárggyal kapcsolatos gyakorlás alól?

Bizony, ott kell lenned, és jó lenne, ha a tanárod ellátna differenciált feladatokkal, hogy ha keveset is tudsz, kicsit előbbre juss.

Veszel egy 3. 4. 5.-es könyvet, és szépen végigdolgozod. az életből ugyanis nem leszel felmentve.

2016. ápr. 25. 14:54
 10/10 anonim ***** válasza:
Furcsa a tanár logikája.
2016. ápr. 25. 22:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!