Családom vs kapcsolatom - diplomában mérik-e a boldogságot? Többi lent.
Nem a diplomától lesz egy kapcsolat jó vagy rossz.
Csak ezt sokan képtelenek felfogni.
Mondjuk a szűk családi körtől nem vészes mértékben, de azért én is kaptam bőven megjegyzéseket, hogy miért nem "magamhoz hasonló" barátnőt keresek.
De nem foglalkoztam vele. Az én életem, én tudom, ki mellett vagyok boldog, és attól nem lesz rosszabb a kapcsolatunk, hogy neki "csak egy szakmunkása van".
Persze, nekem könnyebb, mert a szűkebben vett család nagy része elfogadja, és semmi bajuk nincs jelen helyzet ellen, de ha lenne, az sem tudna különösebben feldúlni.
A diploma körül meg fene nagy misztérium kerekedett. Sokan azt hiszik, hogy attól már egy más személy lesz az ember, ha van diplomája. Holott egyáltalán nem.
Köszönöm a válaszokat!
Kedves #2! Sajnos abszolút így van, persze Anya tagadja, hiszen neki az a fontos hogy boldognak lásson - az persze nem számít, hogy az állandó őrlődés és agyalás miatt, hogy épp megint mi nem fog neki tetszeni, gyakorlatilag nem tudok boldog lenni... Nem könnyű belátni, de a volt barátom volt neki az isten: nem számít, hogy 10félév alatt sem sikerült egy alapképzést elvégeznie, a lényeg, hogy tanult.
Persze, hogy elfogadta a családod, 3-as, mert a magasabban kvalifikált férfi "rendben van", a fordított felállás már kevésbé, még a pár férfitagjának is problémás lehet.
Szerintem nem kell semmit tenned, kérdező, a párod is rá fog jönni előbb-utóbb, hogy a saját érdeke a papírszerzés, ami akár új ismeretek gyűjtésével is együttjárhat.😀 Ahhoz, hogy valóban elismert legyen abban, amit szeret csinálni (24 évesen még aligha szerzett nemzetközi hírnevet😀), szükséges a folyamatos, magas szintű önképzés.
Mondd meg a szüleidnek, hogy őket is szereted pedig nekik sincs diplomájuk.
Szerintem ez nem is kérdés. Nyilván az számít, hogy szeretitek egymást és jól megvagytok, nem pedig az iskolai végzettségetek.
24 éves vagy, próbálj már meg kiállni magadért. Itt neked nincs miért őrlődni és nem boldognak lenni. Nincs két tűz. Vagy te meg a párod és van a buta rokonság. Nincs két tűz, neked a párod oldalára kell állnod. Egyszerűen mikor anyuka felhozza akkor letorkolod , hogy hagyd már abba anya, elmondtam hogy így szeretem a Gézát és szállj már le a témáról, Egyébként te mikor fogod megszerezni a saját diplomádat? Ha nem tudsz leszállni rólunk akkor nem jövök addig amíg meg nem lesz a ti diplomátok.
Egyébként már együtt éltek? Szerintem látják hogy komoly a dolog köztetek és azért kezdték el fúrni a kapcsolatot. Ha nem éltek még együtt akkor azért hogy ne is költözzetek össze, mert elveszik az ő kicsi okos diplomás lányukat, ha meg együtt éltek akkor is látják hogy kezdesz elszakadni és saját családot alkotni a pároddal. De ez a normális. Igazítsd már el kicsit durvábban a familiát, ez csak egy jelentéktelen dolog, de mi lesz később ? Meghatározzák hogy csak lila virág lehet az esküvői asztaldíszen? Vagy nem adhatsz tápszert a gyereknek? Vagy mi lesz? Meg kell mutatni a szülőnek hogy felnőtt önálló ember vagy és ezekbe a dolgokba nincs beleszólásuk. Az meg egyenesen undorító hogy az exed után siránkozik, mikor annak komoly oka van hogy nem vagytok együtt, arról meg nem beszéljünk amit virított az egyetemen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!