Megromlott a családommal a kapcsolatom. Jogilag milyen úton-módon tudnék elhatárolódni tőlük?
Nem értem, hogy milyen juttatásra gondolsz? A szociális támogatást bizonyos szempontok alapján ítélik meg, vagyis pontozzák. Pl. árva, félárva..aztán ha van gyerek esetleg az is pár pont..egészségügyi problémák (pl valamilyen maradandó sérülés) meg ilyenek. Most azt nem tudod beadni, hogy "Nem beszélek a családommal, nem adnak pénzt, ezért több szoctámra tartok igényt"..Nincs ilyen szempont. Év közben próbálj esetleg tanulmányi ösztöndíjat kapni, nyáron pedig diákmunka.
A másik..ha TE önként megjelölöd magad, hogy Önellátó vagy, akkor az azt jelenti amit a szó is magába foglal. El tudod magad egyedül is látni. A te esetedben ez egyértelműen nincs így, mivel anyagi nehézségeid vannak.
Nem tudom, hogy milyen egyetemre jársz, de vannak hétvégi diákmunkák is..én pl. volt, hogy hetente 1 napot vállaltam egy gyárban. Ez mellett szoctámot és tanulmányit kaptam és ez elég volt arra, hogy fedezzem a költségeimet..
Szerintem nincs ilyen. 18 felett jogilag felnőtt vagy, és nincs "nem önellátó" felnőtt kategória. Ha lenne, akkor mindenki rögtön önellátó lenne a több ösztöndíj miatt.
A szüleidnek 24 éves korodig rokontartást fizethetnek ha nappali tagozatos vagy, de ez nem nagy összeg, plusz jogi procedúra, és ha kell nekik, de mégsem fizetik, akkor mi van?
SOkan dolgoznak egyetem mellet. Tényleg nem tudnád megoldani?
" Szerintem nincs ilyen. 18 felett jogilag felnőtt vagy, és nincs "nem önellátó" felnőtt kategória. Ha lenne, akkor mindenki rögtön önellátó lenne a több ösztöndíj miatt. "
De van ilyen.
Viszont ezt bizonyos összegű havi bevételhez kötik. Ugye azt senki sem fogja elhinni, hogy te havi 0 forintot keresel és ez alapján öneltartó vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!