Ugye nem csak szerintem nem normális ez a nevelési módszer?
Te nagyon jól nevelt lány vagy, kérdező, hogy itt föltetted ezt a kérdést és nem szeretkezel a barátoddal szépen titokban, ahogy mindenki más tenné ugyanebben a helyzetben! Azt hittem, az én korosztályom már fölvilágosultabb és nem kínozzák a gyerekeiket, de úgy látszik, tévedtem...
Egy történet jutott erről eszembe... az egyik egy ismerősöm 18 éves fiával és 16 éves barátnőjével esett meg. Elszakadt a gumi. Szerencséjükre őket felvilágosult szülők nevelik, így azonnal szóltak a srác anyukájának (aki a barátnőm), aki elvitte az ügyeletre a leányzót, kapott esemény utáni tablettát. Majd fölhívták a lány anyukáját és megkérdeztették a leányzóval, hogy beveheti-e a gyógyszert. Bevette. Senki nem hazudott senkinek, és a lány sem esett teherbe.
Ugyanez a lány másik anyukával most leányanya lenne... szóval nem ártana elgondolkodni, kedves agyontiltós asszonytársaim, hogy melyik jobb! A gyerekek felnőnek, akár akarják a szülők, akár nem. Szerintem jobb, ha a szüleiktől kérdeznek és nekik szólnak, ha baj van, mint ha a hátunk mögött csinálnák... mert ugye azt mindenki tudja, hogy mi sem vártunk annak idején annyit, amennyit a szüleink szerették volna?!
(És tök mindegy, hogy 16 vagy 19 évesen lesz terhes... amíg tanul és nincs hova szülni, addig a kettő ugyanaz.)
A párod anyukája milyen? Esetleg vele nem lehet beszélni a dologról? Ha ő jó fej, neki elmondhatnád, hogy mi a helyzet! A fiús anyukák jobban viselik az ilyesmit! És ha véletlenül elszakadna a gumi (mint a fenti történetben), akkor még orvoshoz is elmehet veled... így lenne felnőtt a történetben, aki segít ha kell. (A te anyukád meg ráér megtudni akkor, amikor már felkészült rá, ha már ilyen...)
És lefeküdtél vele?
Ez a nevelési módszer abszolút nem normális. Ennek ellenére én sem gondolom iszonyúan elengedhetetlennek, hogy 16 évesen rendszeres nemi életet élj...mondjuk másfél év után már megint más.
Eszter76, nekem errol az jut eszembe hogy vannak szulok akik legalabb megprobalnak hatarokat szabni a gyerekeiknek (igen, 16 evesen meg gyerek). Az ketsegtelen hogy a kerdezo szulei rossz modszert alkalmaznak, de megsem az a megoldas hogy csinaljon amit akar, ugyse lehet mast tenni.
A 16 es a 19 eves gyerekek kozott nagy kulonbseg van, erzelmi es ertelmi fejlettseg szempontjabol is.
Egy gyereknek se lett semmi baja abbol hogy megvarta a felnottkort a szexel, forditva viszont ez mar nem igaz.
"Egyaltalan nem tudok semmilyen nemi élettel kapcsolatos temat dolgot megbeszélni az anyukámmal"
Mit akarsz megbeszélni vele? 14 voltál, mikor elkezdtél egy kapcsolatot, jóhogy az ember nem akarja a 14 éves kislányának azt tanítgatni, hogy hogyan kezdjen bele az orális, vaginális és esetleg anális szexbe! Beteg gondolat, hogy majd anyucikádtól kérsz tanácsot! Majd ha ő úgy gondolja, akkor szóbahozza, te mit erőlteted?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!