Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha homoszexuális lenne a...

Ha homoszexuális lenne a gyermeked és külföldön megházasodna örülnél neki, elmennél az esküvőjére?

Figyelt kérdés
Ugyanúgy tudnál örülni neki? Ugyanúgy részt vennél a szervezésben és átélnéd az egészet mint egy normális házasságnál? Nem zavarna a tudat hogy nem lesz vérszerinti unoka adott esetben?
2016. ápr. 17. 15:31
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
78%
A gyerekem párkapcsolatának, házasságának, családi életének őt kell boldoggá tennie, nem engem. Szóval nem érdekelne az unoka, ha azt látom, hogy ő így él boldog életet.
2016. ápr. 17. 16:16
 12/43 anonim ***** válasza:
26%

Lehet lepontozni, nem érdekel. :)

Hát én ezt az egészet nagyon nehezen tudnám elfogadni. Engem nem ilyen értékrend szerint neveltek, és én sem ilyen értékrend szerint nevelném a gyermekem. Biztosan magamat hibáztatnám, hogy valami hiba csúszott a nevelésbe. Oké, tudom, ez nem csak a nevelésen múlik, magától alakul ki, de legtöbbször csonka családokban, ahol a gyerek nem lát megfelelő anya vagy apaképet. Én rendes családban nevelném a gyerekeimet. :) Persze, ha úgy alakulna, hogy homoszexuális lenne a gyerekem, valahogy csak elfogadnám, mert mégis az én gyerekem, és ugyanúgy szeretném, de a házasság dolgot nem támogatnám, elvégre a házasság egy férfi és egy nő életre szóló közössége, nem két férfié, vagy két nőé. Ez nem véletlenül van így. Lehet lepontozni, nem zavar, hány százalékig hasznosak a válaszaim. :)

2016. ápr. 17. 16:17
 13/43 anonim ***** válasza:
97%

Annak, hogy meleg, nem örülnék, de elfogadnám. Ha viszont így alakult, annak örülnék, hogy boldog, és házasodik. Annak meg főleg, hogy külföldön él, mert ebben az itteni környezetben rengeteg bántás érné.

Az unokakérdésre nem tudom a választ, még nincs itt az ideje.

2016. ápr. 17. 16:25
 14/43 anonim ***** válasza:
63%

Nem értem azokat akik úgy gondolják hogy a házasság az csak egy férfi és egy nő között jöhet létre..

Komolyan a házasságnak pont hogy arról kell szólnia hogy két felnőtt ember akik szeretik egymást,szabad akaratukból összekötik az életüket. Nem hinném hogy tönkre tenné a házasság intézményét ha a melegek is házasodhatnak. Egyébként vállás sokkal jobban tönkre teszi,végülis örök hűséget fogadnak egymásnak.. Na de mindegy..

A másik meg hogy miért gondolják azt egyes emberek hogy ez a neveltetésen múlik?! Mert ennek semmi köze nincs ahhoz hogy valaki az lesz e vagy sem.

Végezetül pedig annyit mondanék hogy ha valakinek gyereke van,akkor készülnie is kell arra hogy a gyerek esetleg meleg lesz. Nem kell őt emiatt elítélni,ilyenkor segíteni kell neki,mert éppen elég nagy trauma ez a gyerek számára. És aggódik ő emiatt épp eleget,hogy nem fogják elfogadni és hogy mások mit fognak róla emiatt gondolni.

Üdv: Egy meleg gyerek büszke anyukája

2016. ápr. 17. 16:26
 15/43 anonim ***** válasza:
64%

12-es, remélem, nem lesz gyereked.

Lenne pofád a meleg gyerekednek azt mondani, hogy a hetero testvére többet ér, mert hetero?

2016. ápr. 17. 16:27
 16/43 anonim ***** válasza:
53%
#15, Én ilyet egy szóval sem mondtam. Ezt honnan szedted?
2016. ápr. 17. 16:31
 17/43 anonim ***** válasza:
36%

Csak annyit a szokásos provokatív kérdésre:

Nem csak azt lehet kifejezni és büszkeséggel hirdetni hogy valakinek semmi baja a melegekkel, de azt is ha valakinek ez nem tetszik, nem fér bele az értékrendjébe és nem támogatja. Beleszólása nincs a meleg ember életébe, de joga van a saját véleményéhez anélkül, hogy a másik tábor nekiugrana és támadná azt.

2016. ápr. 17. 16:32
 18/43 A kérdező kommentje:
Kedves 17-es nem értem miért provokatív a kérdés. Ez egy élethelyzet ami könnyen megtörténhet. Sajnálom hogy neked annyitól provokatív egy kérdés hogy a melegekről szól.
2016. ápr. 17. 16:36
 19/43 anonim ***** válasza:
76%

Igen,örülnék neki,és elmennék az esküvőre. Feltételezve,hogy normális a párja és szeretik egymást . Gyereket heteroszexuálisak közül sem mindneki szül,nem tudom hallottál e már ilyenről . Ez az ő döntésük,és nem az enyém,mint nagymamáé .

3 felnőtt gyerekem van,el sem tudom képzelni mit kellene tenniük ,hogy ne szeressem őket többé ,vagy ne örüljek a boldogságomnak . A szexuális orientáció pedig nem választás kérdése,ezt minden intelligens ember fel tudja fogni ,a 21. században élünk ..

2016. ápr. 17. 16:43
 20/43 anonim ***** válasza:
92%

12-es: "Én rendes családban nevelném a gyerekeimet. :)" Gondolod, ez CSAK RAJTAD múlik? Mi van, ha a másik fél otthagy téged a gyerek(ek)kel? Attól kezdve te is kénytelen vagy csonka családban nevelni a gyereket. Azt sosem tudod garantálni, hogy a másik szülö végig veled marad, mégha kezdetben ö is így gondolta.

Szóval ezt majd akkor jelentsd ki, ha már minden gyereked felnött, családot alapított - és te végig teljes családban tudtad öket nevelni. Elöre könnyü álmokat kergetni, a valóság általában más.

Emellett a homoszexualitásnak semmi köze a neveléshez vagy a csonka családban felnövéshez.

2016. ápr. 17. 16:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!